ponedeljek, november 26, 2012

Kako lep dan bo ponedeljek po volilni nedelji!


Še nekaj dni in slovenske volivke ter volivci bomo zapečatili svojo in naše države usodo. Se spomnite naslova zelo znane in med ljudmi priljubljene radijske oddaje » želeli ste, poslušajte«, ki se sicer na raznih radijskih postajah še vedno oddaja le, da v glavnem pod spremenjenimi ali drugimi imeni?  Njen star naslov malo prilagodimo nedeljskim volitvam in času po njih ter zapišimo: »izbrali ste, sedaj pa konec stokanja in kritiziranja!« Smo kovači svoje usode ali nismo?

V nedeljo 2. decembra torej vsi na volitve, obkrožite ( obkrožimo ) številko pred imenom Boruta Pahorja in si tako odprimo vrata v nov čas. Čas zadovoljstva, socialnega miru, prostovoljnega velikega državotvornega odrekanja in zategovanja pasu, mirnih ulic, zavestnega trpljenja za boljši jutri, poklanjanja neizmerne vere našim vsem trem vejam oblasti in predvsem velikima  ter nezmotljivima vodjema Janezu in  Borutu.

V nedeljo torej na volitve vsi, ki ste v izgubili službe ter ostali brez denarja zase in svoje otroke. Vsi, ki se vam mesečno nabirajo neplačane položnice, ne morete plačati svojim otrokom v šoli malic in kosil in doma ne kaj dati na mizo, šolati svojih otrok in jih ne obleči in ne obuti. Pojdite torej, obkrožite Boruta in potem utihnite v svoji nemoči, bedi in siromaštvu. V nebesa naj bi baje vodile trnove poti in vanje vstopalo v tišini.

Upokojenke in upokojenci v nedeljo na volišča, naredite to kar ste se očitno že odločili in potem obmolknite. Dobili boste to kar ste si želeli in prav nobenega razloga ne bo več za vaša stokanja iz zvijanja rok nad vašo nesrečno usodo in neprestanega dokazovanja kako s svojimi bednimi pokojninami ne morete preživeti ali ne plačati domov v katerih preživljate svoja siva leta. Ko boste na volilnem lističu obkroževali za Boruta, ne mislite na svoje hčere in sinove, vnukinje in vnuke, temveč mislite le na to kako državotvorno ravnate, ko svoj glas poklanjate Borutu. Zanj tudi trpljenje vaših najdražjih ni kaka posebej velika žrtev.

Vsi pred dvema desetletjema izbrisani iz državljanstva in vsi pozneje izbrisani iz raznih evidenc nezaposlenih, v nedeljo na volitve ter obkrožite za Boruta. Obe ogromni skupini politično in administrativno »izbrisanih ter odpisanih« državljank in državljanov imata ogromno razlogov, da naslednjo nedeljo odkorakata na volišča in svojemu Borutu, ter tako posredno seveda tudi Janezu, izrazita zahvalo za svoj položaj v družbi in vse kar se vam že je in kar se vam danes ter jutri še bo dogajalo. Opravite torej svojo državljansko dolžnost ter izkažite svojo neizmerno hvaležnost in potem bi bilo zelo lepo, da se vas več ne sliši.

Delavke in delavci, ki delate za mizerne plače ali celo plač po več mesecev sploh ne prejemate in vam nihče ne plačuje prispevkov, vas dnevno zapostavljajo izkoriščevalski delodajalci, se vam doma nalagajo neplačane položnice in dobivate modre kuverte v katerih so grožnje ali že izvršbe, vsak dan poslušate prošnje svojih otrok, da bi radi jedli, bili toplo obuti in oblečeni, bi se radi šolali, vsi, ki vsak dan trepetate, da lahko že jutri izgubite še to delo, ki ga danes imate in se bo vam ter s tem celotni družini podrl svet, pojdite torej na volišče ter dajte priložnost kandidatu, ki je zelo odgovoren ter neizmerno čuteč za vaše današnje težave in muke. Oprostite torej Borutu in Janezu vse za nazaj in tudi že za v naprej! To je krščanska drža.

Vzgojiteljice, učitelji in učiteljice in druge delavke ter delavci v vzgoji in izobraževanju, pojdite in izvolite nam Boruta. Naslednji dan pa pred lačnimi in nesrečnimi otroci in učenci ponižno ter spokorjeno povesite pogled in jim pogumno priznajte, da ste jim zapečatili usodo ter jim zakoličili njihovo bodočnost. Bodite potem hrabri in odločni ter trdni, ko se boste iz dneva v dan spogledovali z nesrečnimi otroškimi očmi ter v njih gledali žalost, videli kakšno solzo nesreče in vsakodnevnega trpljenja, mogoče boste v kakšnem otroškem očesu zaznali celo iskrico iskrenega upanja, ki bo namenjena vam. Naj vas ne premaga občutek krivde ali celo sramu, ker ste za njihovo nesrečo kot državljanka ali državljan celo sokrivi. Ostanite trdni, ker na volitvah ste pa le naredili pravo stvar.

Vse druge državljanke in državljani, ki verjamete, da vam razni politikantski pokvarjenci še niso uspeli oprati možganov ter menite, da ste še vedno sami sposobni oceniti razmere v katerih živite ter predvideti usodo bodočnosti v kateri boste sami in vaši otroci ter vnuki jutri živeli, pojdite torej v nedeljo na volitve in odločite. Če bo vaša odločitev napačna, pa se potem lepo zavijte v molk in se pokesajte vsaj pred svoji najdražjimi in priznajte svojo krivdo za njihovo nesrečo.

Po nedelji 2. decembra verjetno tako ne bo več prav nobenih razlogov za kakšnimi referendumi, štrajki, sindikalnimi protesti, mukotrpnimi pogajanji med socialnimi partnerji, političnimi ali ideološkimi delitvami. Ne bo več prav nobene potrebe po desnih in levih medijih, po levih in desnih političnih strankah, ker bodo skoraj vse eno, dosežena bo vsenarodna sprava, partizani in domobranci si bodo padli v objem, poljubljali se bodo novi fašisti in stari komunisti, levičarji in desničarji se bodo prijeli za roke in skupno v nov čas zaplesali belokranjsko kolo in v parlamentu bo opozicija le še folklorni okrasek demokratičnega parlamentarizma. Lačni bodo živeli v občutku, da so siti; ubogi si bodo predstavljali, da so v resnici bogati; neumni bodo, kot doslej, prepričani, da so pametni; mali se bodo počutili, kot, da bi bili veliki; revščina in odrekanje bosta postali državotvorna vrednota in nastopil bo čas reda, dela, discipline ter upanja na nebeško odrešitev.

Skupaj združeni v duhu vsi za enega in eden ( Borut ) za vse, bomo vstopili v nov čas z Borutom na čelu in Janezom ob njem. Kako lep dan bo ta ponedeljek po volilni nedelji!

2 komentarja:

  1. Prava rešitev je - volite Turka, on bo vse naredil drugače, tako kot doslej.

    OdgovoriIzbriši
  2. Izdajalec Pahor bi moral v nedeljo zaključiti svoj samooklicani tek.

    OdgovoriIzbriši