četrtek, november 22, 2012

Sposojena lepa usta predsednika parlamenta Gregorja Viranta!

Katarina Hočevar, poslanka Virantove stranke Državljanska lista (DL), je tista simpatična poslanka, ki je svojemu strankarskemu šefu in predsedniku Državnega zbora Gregorju Virantu posodila svoj glas in usta,  skozi katera je ta  premieru Janezu Janši zastavil, očitno že v naprej dogovorjeno, poslansko vprašanje o "političnih in sistemskih" blokadah pri sprejemu nujnih reformnih ter drugih ukrepov v državi in spremembah ustave.

Ko sem poslušal njeno podajanje poslanskega vprašanja predsedniku vlade Janezu Janši, mi je šlo kar krepko na smeh. O čem za boga milega pa se potem pogovarjajo na sestankih koalicijskih partnerjev? Pa še kako sluzavo sladko in  priliznjeno je je bilo vprašanje vsebinsko zastavljeno ter podano, da se je Janši gotovo v srcu in duši prešerno smejalo.

Katarininemu strankarskemu šefu in predsedniku parlamenta Gregorju Virantu mora očitno iti hudo za nohte, glede tistih nesrečnih izgubljenih sindikalnih podpisov zaradi katerih so Jankovičevi pozitivcvi proti notranjemu ministru Gorenaku vložili interpelacijo. Minister Gorenak prav gotovo ne bo odletel, čeprav je za kaj takega zrel kot prezrela hruška na veji. Ni pa tako gotovo, da ko se bo izvlekel Gorenak, ne bi politična palica padla po hrbtu Viranta, ki seveda v tej zgodbi tudi ni ravno povsem nedolžen. Tako kot sedaj pri interpelaciji Gorenak, bo seveda potem tudi Virant nujno potreboval Janševo zaščito, če želi ohraniti celo kožo ter ostati predsednik parlamenta. To prepotrebno zaščito pri Janši pa si mora Virant prislužiti že v naprej in ne šele takrat, ko bo postalo vroče. Tako bomo v naslednjih dneh in tednih zagotovo videli še kar nekaj podobnih prilizovalnih ter Janši zelo všečnih manevrov samega Viranta kot tudi njegovih poslank in poslancev.




4 komentarji:

  1. Seveda! Prevarant jih kar naj dobi po goflji. Kar so mu strici(tasti) iz ozadja svetovali, naj kar golta.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne vem, zakaj Janša Gorenaka ne bi žrtvoval. Resnici na ljubo ta minister ni nič drugega, kot zvesti vojščak, brez kakšne posebne vizije. Nadomesti ga lahko vedno. Jasno pa je, da je nekdo te zapise namesrno založil, tako da mimo tega ne bo šlo. Ali pa je mnenje državljanov že tako zelo nepomembno?

    OdgovoriIzbriši
  3. itak, da bo palica kmalu tudi na hrbtu Viranta....že ob glasovanju interpelacije Gorenaku.....če bo glasoval za odhod Gorenaka, ga bo povozil Janša, če bo proti odhodu Gorenaka, pa ga bo povozil Janković....v vsakem primeru se mu ne piše dobro....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Virant ima le eno izbiro in to je Janša. "Blamaža" kot je celotno zgodbo označil Janša, bo seveda morala dobiti nek epilog na koncu. Svojim zvestim vojščakom pa se Janša ne odreka tako zlahka.

      Jankovič je v vsem tem malo pomemben igralec, ker nima zaveznika. Lahko sicer dviga nekaj prahu in spotika posamične aktivnosti koalicije, kaj veliko več pa ne more storiti. Po volitvah pa bosta njegov vpliv in moč še bolj omejena. Z izvolitvijo Pahorja bo Janša postal absolutni gospodar v deželi in njegovi nasprotniki bodo imeli hude težave. Skupaj z njimi pa seveda tako tudi vsi mi, ki naj bi bili ljudstvo te dežele. Se pa na obzorju že kažejo znaki dogajanja ljudstva.

      Izbriši