četrtek, november 08, 2012

Kdo so ti, ki so tega poslanca izvolili?

Danes popoldan sem spremljal razpravo v delovnem telesu Državnega zbora o novem zakonu o zdravstveni dejavnosti, ki posega v dosedanjo organiziranost IVZ-ja in regijskih zavodov za zdravstveno varstvo.

Po dolgem času končno enkrat izredno kvalitetna razprava predvsem povabljenih gostov in strokovnjakov s področju varovanja javnega zdravja. Prispevek poslancev in članov tega delovnega telesa, predvsem pozicijskih, ni ravno obogatil razprave, vendar so bili vsaj poslušljivi, dokler se k razpravi ni priglasil poslanec SDS Marijan Pojbič!

Kot bi v kristalno čisto vodo vlil kozarec črnila. Tako je namreč izvajanje tega poslanca delovalo na neprizadetega ter neodvisnega poslušalca oziroma gledalca. Ni važno ali veš o čem govoriš, ni važno. če tematiko o kateri se razpravlja vsaj malo poznaš, ni važno če si v stanju predvideti napovedane pozitivne ali negativne posledice na področju javnega zdravja, ki jih novi zakon prinaša, ni važno. če si v predhodni zelo strokovni razpravi sploh kaj razumel, važno je le, da si se kot poslanec oglasil, nekaj čvekal in nakladal, ker imaš pač do tega pravico.

Kot državljan te države se ob takih poslancih počutim zelo ogroženega. Zaradi tega in za zavarovanje mojih temeljih državljanskih, človekovih in zdravstvenih ter drugih občih pravic, predlagam Državnemu zboru R Slovenije, da se volivkam in volivcem, ki so tega poslanca izvolili, za vsaj osem (8) let odvzame opravilna sposobnost na področju volitev poslancev državnega zbora R Slovenije in se na volilnem področju kjer je bil izvoljen, uvede s strani države teritorialna prisilna uprava za enako obdobje. Amen!


Ni komentarjev:

Objavite komentar