nedelja, november 11, 2012

Slovenija se danes trezni!

Kateri tepec si je izmislil volitve na Martinovo nedeljo?

Slovenci smo ga sinoči krepko nažigali. Ni ga bilo malo večjega kraja v deželi vinogradov in zidanic kjer se ne bi kolektivno veselilo, pilo in jedlo, plesalo, tudi malo steplo in na koncu spočelo še kakšnega novega državljančka ali državljančko.

Kot je včeraj popoldan, s kozarcem v rokah prisotnim glasno razglašal eden od mojih sokrajanov, je v naši deželi samo še pijan mogoče ostati normalen. Pilo ga je torej staro in mlado, revno in bogato, pametno in zabito, levičarji in desničarji so našli trenutek, ko so skupaj nazdravljali ne da bi se pri tem na smrt sprli. Celo predsedniške volitve naenkrat niso bile več pomembne in jih skoraj nihče ni nikjer omenjal.

Današnje nedeljsko dopoldne je tako namenjeno treznjenju in pripravam na odhod na volišča, kjer bodo državljanke in državljani opravili drugi polčas Martinovega praznika. Iz mošta so sinoči naredili vino, danes pa jih čaka naloga, da iz kandidata naredijo še predsednika. In zvečer se bo lahko ponovno pilo. Eni na veselje, drugi na jezo. Ker pa so Slovenci zelo praktični in iznajdljivi, se bodo danes morebiti celo odločili, da vso stvar tam v začetku decembra še enkrat ponovijo in si tako zagotovijo še eno priložnost za kolektivno poneumljanje in na koncu še pijančevanje.
Na zdravje !

Ni komentarjev:

Objavite komentar