torek, november 27, 2012

Eden skoraj zagotovo bo gotof, če pa bo tudi drugi fertik, pa bomo šele videli!

Tisti trdobučni županski možakar v Mariboru, ki je bil povod za nesrečne mariborske dogodke, verjetno res je oziroma v kratkem bo gotof.

Če pa bo policijski minister Vinko Gorenak res tako hitro fertik kot je to danes v Ljubljani zahtevala veliko manjša skupina protestnikov, pa nisem več tako zelo prepričan.

Vinko Gorenak je eden najbolj zvitih, najzvestejših in najbolj privrženih strankarskih SDS vojščakov in neizmerno vdan svojemu velikemu vodji Janetu Janši. Zmanipuliral je tiste znamenite podpise in to na način, da bo na koncu vsega kriv predsednik parlamenta Gregor Virant, ki pa pri vsem tem seveda tudi ni popolnoma nedolžen. Včeraj so Gorenakovi policisti brutalno planili na mariborske demonstrante in le popoln bedak je tisti, ki verjame, da Gorenak ni prej dobil soglasja za akcijo od svojega Velikega vodje. Mimo Janeza Janše v tej deželi ne gre nič in nič se ne more dogoditi brez njegovega predhodnega soglasja.

Tudi predsednik SLS Radovan Žerjav je odletel po pogovoru s šefom aktualne vladne koalicije Janetom Janšo, ker je soliral in prehiteval ter Kanglerja iz stranke zabrisal prej preden je soglasje k temu dal Veliki vodja. Tako bo seveda tudi mariborski župan Franc Kangler ostal župan ali pa odstopil šele takrat, ko bo in kako bo odločil Janez Janša. Če bo Janša ocenil, da bi mu ostanek Kanglerja na mestu župana povzročil preveč težav in zapletov, bo uredil tako, da bo Kangler odstopil in zasluge za njegov odstop bo pobrala mariborska celica stranke SDS. Ker Gorenakovi policisti s solzivcem, gumijevkami, konji in helikopterjem v zraku ter brutalnim pretepanjem in plinjenjem  občanov, očitno Mariborčanov niso dovolj prestrašili, si Janša kakšne takšne ponovitve policijsko pretepaške avanture ne more več privoščiti in Kangler tako skoraj zagotovo je gotof kot župan Maribora.

Vendar pozor. V novo izvoljenem Državnem svetu ima največ svojih ljudi prav Janševa stranka SDS in prepričan sem, da se bo Kanglerju za njegovo "veliko žrtev" odstopa z županskega mesta , potem kot primerna kompenzacija ponudilo mesto predsednika Državnega sveta. Se vam to res zdi tako nemogoče? Počakajmo le kratek čas in hitro bomo videli ali se motimo. Maribor se ga bo rešil, dobila pa ga bo Slovenija.

Seveda je policijski minister Vinko Gorenak že krepko zrel, da bi bil fertik. In ne le on, temveč tudi njegov generalni direktor policije in vodstvo mariborske policijske uprave. Vendar se bo tukaj le stežka kaj takega dogodilo.Vsaj tako hitro ne kot si ljubljanski maloštevilni revolucionarji želijo. Bodo pač svoj revolucionarni projekt morali malo razširiti in ob zamenjavi policijskega ministra zahtevati zamenjavo še koga ter vložiti nekaj več truda v njegovo realizacijo in ob vsem tem pritegniti še veliko več ljudi. Bo pa Ljubljančanom sedaj veliko težje kot je bilo to Mariborčanom, ker režim je sedaj pripravljen in ne bo več le čakal ter se odzival na dogodke, temveč bo uporabil vsa sredstva in doktrine represivnih državnih organov, da bi lahko pravočasno ter dovolj učinkovito udaril nazaj.


Ni komentarjev:

Objavite komentar