ponedeljek, april 09, 2012

Vstop najmlajših v ohranjanje kulturnega izročila


Vir in fotografija: pomurje.si

V avli radgonske osnovne šole je potekalo območno srečanje folklornih skupin iz prleških vrtcev.
 
Na srečanju so nastopili mladi folkloristi vrtcev iz Ljutomera, Radencev, Veržeja, Svetega Jurija ob Ščavnici, Stročje vasi, Apač, Križevcev pri Ljutomeru in Gornje Radgone. V devetih skupinah je skupno nastopilo več kot 180 malčkov. 

Prav čudovit kulturni dogodek so najmlajši iz prleških vrtcev pripravili svojim staršem dedkom, in babicam ter ostalim obiskovalcem te predstavitvene folklorne prireditve. v Gornji Radgoni. Preseneča in vzpodbuja ne le velika številčnost otrok vključenih v folklorne sekcije svoj vrtcev, temveč še posebej njihova zavzetost in odličnost njihovega nastopa. 
 Pri tem gre vsekakor velika zahvala njihovim mentoricam in vzgojiteljicam, ki so zagotovo vložile ogromno truda ter časa, da so najmlajše vzpodbudile k plesu ter tako k spoznavanju slovenske folklorne tradicije in jih motivirale, da so vztrajali in svoje nastope odlično izvedli v ponos sebi, svojim mentoricam ter vsem prisotnim obiskovalcem prireditve.
Edinstven kulturni dogodek v Gornji Radgoni in odziv gledalcev sta zagotovilo, da se splača s tem nadaljevati in vztrajati in tako najmlajšim dovolj zgodaj, počasi in nenasilno približevati izročilo slovenske kulturne dediščine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar