ponedeljek, april 16, 2012

Gospa Zdenka Čebašek Travnik čas je, da takoj odstopite!

Pred dnevi sem o tej prireditvi v Celju že napisal nekaj vrstic in sedaj se k tej temi vračam, ko sem danes prebral, da je bila tam tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik.

DNEVNIK, 16.04.2012
Med podporniki prireditve je bila tudi organizacija Koroški Heimatdienst, za katero so značilne skrajno desničarske ideje in spogledovanjem z nacizmom. Nasprotniki proslave so poskrbeli za nekaj ostrih besed, predvsem pa jih je zmotila prisotnost varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik.

Čeprav so "svečano proslavo" organizirali ravno na dan, ko so leta 1941 v Celje vkorakali Nemci, so organizatorji zatrdili, da je bilo to povsem naključno in da tega niso načrtovali.

Na spletnem mestu so se glede udeležbe Zdenke Čebašek Travnik na proslavi oglasili tudi z urada varuha za človekove pravice. "Varuhinja je bila povabljena na proslavo ob ustanovitvi novega kulturnega društva nemško govoreče manjšine v Celju. V tem kontekstu se je želela seznaniti s težavami in napredkom pri nediskriminiranju omenjene manjšine, kot to od slovenskih organov oblasti pričakuje Svetovalni odbor pri Svetu Evrope, ki spremlja izvajanje okvirne konvencije za varstvo narodnih manjšin," so pojasnili na spletnem mestu.

Kaj je v resnici tam iskala? Pojasnilo njenega urada seveda ne prepriča nikogar, ker bi ji takoj lahko zastavili vprašanje na koliko podobnih prireditvah, ki jih organizirajo društva ali druge skupine organiziranih državljank in državljanov pripadnikov narodov nekdanje skupne države ali Romov je bila prisotna iz enakega razloga kot ga navaja za ta nesrečen primer. ? 
Koliko krat se je udeležila mnogih protestov delavcev na začasnem delu v Sloveniji, ki so jih slovenski delodajalci oropali temeljnih delavskih in obče človekovih pravic in jih pometali iz služb, samskih domov v katerih so za drag denar prebivali ali jih celo s policijo vozili na mejo in izganjali iz države? Nič se nekaj ne spomnim, da bi tam med temi nesrečnimi delavci, ki smo jih spremenili v sužnje, kdaj videl varuhinjo človekovih pravic.

Prav tako se nekako ne morem spomniti njene prisotnosti med nesrečnimi slovenskimi delavkami in delavci, spremenjenimi v kapitalistične tlačane, ob njihovih vsakodnevnih metanjih iz služb, neizplačevanju več mesecev zapadlih plač in prispevkov, brutalnem kršenju njihovih socialnih in drugih pravic. Ni je videti ob vse bolj pogostih deložacijah slovenskih osiromašenih družin, ki ne morejo več pokrivati stroškov bivanja in preživetja. Tudi med vedno večjim številom lačnih, golih in bosih otrok, ki jim starši niso več v stanju zagotavljati osnovnih dobrin za življenje in šolanje, gospe varuhinje nič kaj pogosto ali skoraj nikoli ne srečamo.

Vse te in še premnoge druge skupine slovenskih državljank in državljanov očitno po mnenju varuhinje človekovih pravic ne zaslužijo njene posebne pozornosti in še niso dovolj diskriminirane, da bi si zaslužile njeno posebno pozornost. Društvo, ki je pod pokroviteljstvom koroškega nacističnega Heimatdiensta, pa seveda mora biti deležno tudi njene posebne pozornosti.

Varuhinja človekovih pravic gospa Zdenka Čebašek Travnik čas je za eno vaših pomembnejših odločitev, da sprejmete odgovornost za svoja ravnanja in odstopite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar