četrtek, april 19, 2012

Pa so že trije!

Branko Marinič poslanec Janševe SDS v Državnem zboru je danes na kranjskem sodišču bil spoznan za krivega  napeljevanja k ponarejanju uradne listine in je fasal pogojno kazen pet mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta. 



Tožilstvo mu je očitalo, da je izpit iz nemščine na fakulteti namesto njega opravljal nekdo drug. Marinič še vedno krivdo zanika in napoveduje pritožbo. Kje se bo le ustavil?
Simčič in Vogrin sta tako sedaj dobila tretjega kandidata za neodvisno poslanko skupino v nastajanju. In Gregor Virant je dobil novo tarčo za svoje izlive moraliziranja. Upati je, da se na Vogrinu in Simčiču ni popolnoma iztrošil.
Ker pa je Marinič pod zaščito samega Janeza Janše, bo Virant verjetno v primeru Mariniča bolj milosten in zadržan in še razloge za svoj verjetni molk bo poiskal v pravnih načelih, da nihče ni kriv dokler ni pravnomočno obsojen. Da tudi Simčič ni bil za prav nič pravnomočno obsojen, seveda tokrat ne bo več pomembno. Pa tudi Vogrinu kakšne pravnomočne obsodbe zaenkrat še ne moremo naprtiti. 
Res precej nerodna zadrega, ki je Virantu niti malo ne privoščim. Če bo želel ostati zvest svojim moralističnim načelom bo imel težave z Velikim vodjem. Pa kaj bi, saj tudi načela niso železen oklep, ki se ga ne bi dalo sleči. Bodo odslej pač veljala neka druga načela, ker so se prejšnja, recimo temu tako, iztrošila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar