sreda, april 11, 2012

Danes je začel teči čas ukinjanja socialne države in uvajanja diktature!

Poslanci Državnega zbora so danes zvečer s 70 glasovi ZA podprli postopek za začetek spremembe ustave in za zapis "zlatega fiskalnega pravila" med ustavne določbe. Če bi sočasno odločili tudi, da se iz ustave črtajo določila, ki določajo, da je Slovenija socialna država, bi bili vsaj pošteni in odkriti do svojih volivcev in vseh državljank ter državljanov te uboge države. Tako pa lahko današnjo odločitev poslancev Državnega zbora mirno smatramo za veliko prevaro s katero so sočasno sprožili kar dva ključna in dolgoročno usodna postopka in sicer odpravo socialne države in začetek uvajanja diktature v državi Sloveniji.

Niso me presenetili poslanci koalicije, ki so seveda funkcionirali kot pravi glasovalni stroj in so bili prav smešni, ko so ves čas svojih razprav papagajsko ponavljali naročene ter v usta položene demagoške in zavajajoče floskule, katerih vsebine verjetno dobra večina niti ni prav razumela.

Presenečenje večera pa so poslanke in poslanci Pahorjeve SD in še veliko bolj Jankovičeve PS, ki so ves čas razprave nasprotovali nadaljevanju postopka za začetek sprememb ustave in predlagali, da se vsaj nekaj dni počaka, ker je ostalo ogromno tehtnih vprašanj še odprtih in neodgovorjenih ter nerazjasnjenih. Jankovičevi so celo zahtevali pol urni odmor pred glasovanjem. Zakaj so ga res potrebovali se je videlo takoj, ko so se vrnili in se je opravilo glasovanje. Pahorjevi in Jankovičevi so prispevali celo več kot 20 glasov in potrebni sklepi so bili z veliko večino izglasovani.

Od Pahorjevih SD-jevcev sem takšno ravnanje celo pričakoval in tako neko posebno presenečenje njihovo glasovanje seveda ni. Saj se ves čas ve, da je Pahor s svojimi poslanci tihi zaveznik Janše in njegove koalicije in če res želi kandidirati za predsednika države, potem pač mora za podporo Janševe koalicijske falange v drugem krogu volitev, kupčkati in barantati, pa čeprav v škodo ne le svojih volivcev temveč celo v škodo socialne države in demokracije v tej državi.

Svoje volivce pa so danes izdali Jankovičevi iz PS, ki so se z današnjim glasovanjem postavili ob bok Erjavčevim DeSUS-ovcem in si tako tudi sami zapravili velik kapital zaupanja med volivkami in volivci. Ni gršega in podlejšega kot, če na tako brezobziren način požreš svoja zagotovila in obljube, s katerimi si si pridobil zaupanje volivk in volivcev in si na volitvah z njihovo pomočjo celo zmagal. Kaj se je torej dogajalo v tistem usodnem trideset minutnem odmoru in kdo je komu zvijal roke in stiskal vrat, kdo je komu kaj obljubljal in zagotavljal in za kakšna politična, sodna, preiskovalno pravna ali ekonomska zagotovila se je barantalo? Izvedli so prav ponesrečeno predstavo za javnost v upanju, da so gledalci, ki so prenos spremljali, res popolni tepci in so nasedli njihovemu politikantskemu manevru. Res so se danes izkazali kot pravi politični šalabajzarji, ki si zaupanja več ne zaslužijo in bodo odslej skupaj z Janševo koalicijo in Pahorjevimi SD-jevci morali prevzeti odgovornost za vse kar se bo v državi od danes dalje dogajalo ne glede kako bodo ob kakšni bodoči priložnosti glasovali. Kaj pa bodo ob tem govorili pa tako nikogar več ne bi zanimalo, ker današnja neprijetna izkušnja je bila dovolj, da bi jim resen volivec še posvečal kako pozornost ali celo poklanjal vero. Od danes Slovenija opozicije v Državnem zboru v pravem pomenu te besede več nima.

Socialna država in demokracija v Sloveniji sta bili danes poslani na smrtno posteljo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar