četrtek, april 19, 2012

Primer primitivne in nesramne dvoličnosti!


Gospa Sheila Lyall Grant, žena britanskega veleposlanika pri OZN in gospa Huberta Voss-Whittig, žena nemškega veleposlanika pri OZN,  sta  udeleženi v skrajno primitivni in dvolični kampanji proti Siriji, njenem predsedniku Asadu ter njegovi simpatični ženi Asmi. Na  YouTube se je pojavil prispevek v katerem obe dami naslavljata poziv Asmi, da naj ustavi svojega moža Asada, da ta preneha z nadaljevanjem državljanske vojne ter pobijanjem otrok. V tem primitivnem propagandnem spotu so uporabljene grozljive fotografije pobitih otrok. Sporne fotografije naj bi bile posnete za potrebe Vogue v Siriji, čeprav je težko z gotovostjo reči ali so bile res posnete v Siriji in ne morebiti kje drugje. Pa to niti ni najpomembnejše, ker zaradi kapitalskih, strateško vojaških ali političnih interesov pobijanje otrok ni sprejemljivo nikjer in pri tem sploh ni pomembno kdo to počne. To je navadno barbarstvo. Barbari pa niso le tisti, ki to počnejo, temveč tudi tisti, ki jih pri tem tako ali drugače podpirajo in tudi vsi tisti, ki ne storijo nič, da bi takšna početja preprečili.

Prav možno bi bilo, da bi bile posnete tudi v Gazi kjer Izraelci vsake toliko časa prav po mesarko pobijejo nekaj Palestincev in njihovih otrok. Na spletu je fotografij, ki prikazujejo mrtve palestinske otroke kar veliko. Izrael pa je seveda prijateljska država držav iz katerih izhajata obe dami. Palestinski mrtvi otroci pa tako njunega usmiljenja očitno ne zaslužijo.

Lahko pa bi bile fotografije posnete tudi v Afganistanu kjer sta njuni državi med aktivnimi agresorji in nam svetovni mediji skoraj dnevno posredujejo fotografije tam pobitih otrok in drugih primitivnih ter neciviliziranih početij tamkajšnjih agresorjev.

Popolnoma enake fotografije bi bilo možno posneti tudi v Iraku kjer sta njuni državi prav tako bili med najbolj aktivnimi agresorji in so pobili ter pohabili na tisoče iraških otrok. Njihove nesrečne usode pa vsa ta leta niso ganile njunih usmiljenih src, nista se oglasili, nista napisali javnega pisma protesta in nista na YouTube objavili ničesar s čimer bi protestirali proti početju njunih vlad, vojakov njunih držav in izpostavili odgovornost politikov njunih držav. Zanju so očitno bili ti pobiti in pohabljeni otroci navadna in "nujna" kolateralna škoda, in okrog tega si nista  delali posebnih skrbi in nista imeli  kakšnih posebnih moralnih in etičnih zadržkov. Ko pobijajo in masakrirajo "naši" je to očitno nekaj povsem drugega kot, ko to počnejo oni drugi.

Pred nekaj meseci sta imeli obe dami idealno priložnost, da enak poziv kot ga sedaj naslavljata na prvo damo Sirije, naslovita na prvi dami Francije in Velike Britanije, ko sta obe državi ob pomoči še nekaterih, izvedli grozovit napad na Libijo. Tudi tam je bilo pobitih in pohabljenih na tisoče otrok in tudi ti otroci niso bili vredni njunega usmiljenja.

Obe cenjeni dami sta izkazali hudo moralno dvoličnost in prav očitno je, da ju usode mrtvih in pohabljenih otrok po svetu sploh ne ganejo in ne zanimajo, razen v primeru, če jih je mogoče uporabiti za primitivne politične in druge propagandne namene. Morali bi se zelo sramovati!

1 komentar:

  1. treba je povedati, da je "simpatični Asad arabski socialist in voditelj stranke BAAS, tako jot je bil v Iraku Sadam Husein voditelj socialistične stranke Baas. Tudi Stalin, Hitler in Tio so bili socialisti. Tudi Mao je bil socialist in je pobil 100 miljonov svojih ljudi. Toliko o simpatijah. Psihopati se med sabo zavohajo. Problem je, če se med sabo stepejo za isti fevd.

    OdgovoriIzbriši