sobota, april 14, 2012

Tudi Slovenci bi z največjim veseljem storili enako!


DELO
Srbi bi zamenjali oblast in opozicijo, če bi ju lahko!

Sodeč po javnomnenjskih raziskavah bodo srbski volivci volili proti in ne za, ker bi večina najraje zamenjala tako pozicijo kot opozicijo.

Članek govori o prihajajočih volitvah v Srbiji in  o splošnem, ali vsaj pretežnem političnem javnem mnenju v tej državi. Ni težko razumeti Srbov, ki imajo že krepko čez glavo politik vseh barv in usmeritev, tako tistih domačih in še bolj tistih iz Evrope uvoženih, ker jim je po vsakih volitvah le še veliko težje. 
Vase zagledani in bahati Slovenci smo pred desetletji zelo radi poudarjali kako naprednejši smo od Srbov, bolj kulturni, bolj delovni in gospodarni, z neprimerno višjim družbenim in osebnim standardom ter si domišljali, da smo mi nosilni steber obstoja in razvoja nekdanje Jugoslavije in da nas vsi ostali le izkoriščajo. Ko se bomo osamosvojili in postali gospodarji na svoji zemlji, bomo pa druga Švica.
In kje smo Slovenci danes? Padli smo celo pod nivo, ki ga je Srbija dosegala pred razpadom bivše države Jugoslavije. V dvajsetih letih smo v resnici dosegli skoraj nemogoče. Uničili smo vso gospodarsko dediščino, ki smo jo kot doto prinesli iz bivše države, ne da bi ves ta čas uspeli ustvariti kaj novega in omembe vrednega. Smo polni le samega sebe in iz nas v prikritem obupu bruhajo besede samohvale, ki pa so prazne in puhle. Smo v EU in Natu in OECD in še v premnogih mednarodnih združbah kjer nas vsi le krepko izkoriščajo ter pehajo v vedno večjo bedo in revščino ter obup. Povejte prosim, gospodje slovenski politiki, tako tisti na oblasti in oni drugi, ki pač trenutno oblast niste, vsem množicam tisoč in tisoč lačnim, bosim in golim slovenskim družinam kako naj z vsemi temi preštevilnimi članstvi, ki jih morajo krepko plačevati ob tem še plačujejo svoje položnice, nahranijo ter oblečejo sebe in svoje otroke, jih šolajo in pripravljajo za življenje.
Ob vseh teh zunanjih šibah božjih, ki ste nam jih v preteklosti navlekli na hrbet ste se, dragi nesposobni slovenski politiki in hlapci raznih izkoriščevalskih in mafijskih elit ter združb, sedaj še sami spravili na najbolj revne in najbolj občutljive ter ranljive družbene skupine. Res verjamete, da se vam bo na koncu izšlo? Ukrepi s katerimi ste se spravili nad ljudstvo se vam bodo vrnili v nič kaj prijetni obliki. Je to vse kar zmorete in kar vam dovoljuje vaš kolektivni oblastni intelektualni potencial? To so ukrepi s kateri prav v ničemer ne rešujete ne države in ne slovenskega gospodarstva, temveč le odlagate prihajajoči dan streznitve in si pridobivate potrebni čas, za rešitev svojih osebnih in kolektivnih elitnih pozicij v novih pogojih ter razmerah. 
Saj ne verjamem, da ste toliko naivni in res mislite, da vam ljudstvo verjame, da rešujete državo in državne finance zaradi jutrišnjega boljšega dne. Vsak dan se vam dogajajo novi stečaji gospodarskih podjetij in število brezposelnih vam dnevno narašča, narašča vam nezadovoljstvo pri vsak dan večjem številu državljank in državljanov, narašča vam kriminal. Sto tisoče družin, brezposelnih, bolnih, upokojencev, mladih in mizerno plačanih mezdnih delavcev ste pripeljali na sam rob preživetja, otrokom uničili sedanjost in bodočnost in sedaj v svojem obupu vsaj začasno rešiti kar se še rešiti da, jemljete izključno prav tem, ki skoraj več ničesar nimajo. V vodenju države in reševanju nakopičenih problemov in težav ste popolnoma neinovativni, brez idej in kot vse bolj kaže tudi brez potrebnih temeljnih znanj, bahati v svojem zavedanju oblastne moči in razen prepisovanja iz kakih zunanjih priporočil, sami niste v stanju pokazati prav nobenega intelektualnega dosežka. 
Če ste prepričani, da se bo vse to na koncu dobro končalo za državo in večino v njej živečih ljudi, ste ali popolni nesposobneži ali pa totalno egoistično pokvarjeni! Res ne slišite vsak dan bolj glasnega stokanja množic ljudi, ki bremen, ki  jim jih nalagate več ne zmorejo? Uspeli ste ljudi krepko zastrašiti, vendar se strah pri ljudeh počasi že spreminja v jezo. Jezni ljudje pa niso prijetni!

6 komentarjev:

  1. TA VLADA MORA pasti,ali pa začel bo NAROD KRASTI !

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta vlada,ona vlada,tista vlada......kaj so bili prej kaj boljši?
    20 let razno raznih vlad in?

    OdgovoriIzbriši
  3. se popolnoma strinjam z napisanim, nimam kaj dodati, kot to da je to res

    OdgovoriIzbriši
  4. Ta vlada mora pasti. In to čim prej! Če tega ne bo bo počilo. Počilo in to v pravem smislu! Tako naprej pa res več ne gre.

    OdgovoriIzbriši
  5. a je pravi izraz lustracija nato pa giljotina

    OdgovoriIzbriši
  6. Če naši pobožni politiki dosledno izvajajo ukrepe, ki jim diktira EU, v resnici jezuiti, ki gradijo kar Novo SVETOVNO Ureditev, za katero je bila prav Slovenija izbrana za eksperiment, kako lahko potem trdite, da vlada sprejema napačne ukrepe, ki jih uzakonijo kar bedasti poslanci, ki nimajo pojma o ničem!? Poslušamo očiatke, kako je Janša omogočil tajkunizacijo, toda zakon so sprejeli poslanci in ne Janša! Helo!

    Že pokojni ameriško vatikanski agent Janez Drnovšek je povedal, da je BISTVO Nove Svetovne Ureditve ukinitev solidarnosti. In prav na tem delajo naše vlade pod krinko, da ni denarja! In prav s tem argumentom nam vsak dan znova perejo možgane.

    Pod pojmom Nova Svetovna Ureditev, New World Order, imenovana tudi globalizacija,se skriva izgradnja novega družbeno ekonomskega sistema, posebna oblika kapitalizma, imenovna INDIVIDUALIZEM, kjer bo prav VSE privatizirano in prav vse se bo plačalo, kajti solidarnosti med ljudmi več ne bo.

    V bistvu bo individualizem čisto nasprotje SAMOUPRAVLJANJA, ki je tudi bil oblika kapitalizma, toda z izključno insajderski delničarji, samo v tovarni zaposlenimi delavci kot lastniki.

    Sveti cerkvi je samoupravljanje šlo tako v nos, da je celo bivši predsednik Ustavnega sodišče Čebulj izjavil, da je TITO BIL ZLOČINEC, KER JE DELAVCEM DAL TOVARNE! Za vodstvo katoliške cerkve je delavec navaden gnoj, ki je na svetu samo zato, da dela za bogate.

    OdgovoriIzbriši