četrtek, april 19, 2012

Enako misli tudi najrevnejši Slovenec!


POP TV 24UR

Najbogatejši Slovenec o stavki: "Na luni so zadnjih 20 let živele slovenske vlade!"

Gospodarstvo načeloma podpira varčevalne ukrepe. A samo varčevanje za končanje krize ne bo dovolj, meni Sandi Češko, ki dodaja, da trenutno stanje državne blagajne ni posledica razkošnega življenja javnega sektorja, ampak zapravljivih vlad.

Mogoče pa le prihaja čas, ko si bosta najbogatejši in najrevnejši Slovenec segla v roko in skupaj poskusila rešiti to državo. Ni pa mi jasno kam bosta v času reševanja deponirala vse tiste, ki so državo uničili? Rabila bosta namreč veliko prostora ter varno zaledje. Nekateri bi verjetno res hitro odpotovali na malo daljše počitnice k svojim prijateljem v tujino, bi pa jih še vedno ostalo ogromno, ki bi se pri reševanju države le motali pod nogami in bili v napoto.

Je pa v vsem tem skrita velika resnica, da bo Slovenija na poti rešitve šele takrat, ko se bosta z roko v roki njenega reševanja lotila najbogatejši in najrevnejši Slovenec. Za današnje politike in današnje politične stranke v tem velikem zgodovinskem projektu reševanja države ne bo mesta.

2 komentarja:

  1. Sorry, ampak najrevnejši Slovenec ne bo žal nikogar rešil.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zgodovinske zadrege slovenskega naroda so doslej vedno na svojih plečih in s svojimi žrtvami reševali prav najrevnejši sloji prebivalstva, ki so jih vodili ter usmerjali najnaprednejši pripadniki slovenskih untelektualnnih elit. Očitno bo tudi tokrat tako in prvi obrisi nastajajpčih jeder se že nakazujejo.

    OdgovoriIzbriši