sreda, maj 24, 2023

ZAKAJ O ZDRAVSTVU BREZ PACIENTOV?

 

Drage podpornice in podporniki kampanje Ustavimo rušenje javnega zdravstva!


JAVNO OBVESTILO!

 
Včeraj smo na
novinarski konferenci pred Predsedniško palačo opozorili na izključevanje kritične civilne družbe iz današnjega predsedničinega foruma, na katerem bodo govorili o zdravstvu

Čeprav naj bi bil forum priložnost za razpravo strokovnjakov, politikov in civilne družbe, vse kaže, da gre zgolj za
iskanje dodatnih utemeljitev za razgradnjo javnega zdravstva in ponovno zgolj deklarativno vključevanje civilne družbe, pri katerem so vnaprej izključeni vsi potencialno kritični glasovi.

Tako bodo na forumu govorili predvsem nosilci idej o podjetniškem organiziranju zdravstvene dejavnosti in torej nadaljnje privatizacije javnega zdravstvenega sistema. Čeprav smo svojo strokovnost in konstruktivnost v preteklih mesecih utemeljili s pripravo
kar treh zakonov na zdravstvenem ppodročju in se hkrati pokazali za bolj verodostojne vir podatkov in analiz trenutnega stanja od samega Ministrstva za zdravje, so posamezni člani naše iniciative v zadnjem trenutku prejeli vabila, da se udeležijo posveta zgolj osebno, kot poslušalci in ne kot predstavniki iniciative oziroma kot sodelujoči govorci, kar se nam zdi povsem omalovažujoče in neskladno z domnevnim namenom posveta.

Predsednici republike smo po novinarski konferenci
posredovali naš predlog interventnega zakona in jo pozvali, da v prihodnje naslovi resnično kritična vprašanja na področju zdravstva in pri tem sodeluje s civilno družbo, ki se bori za pravice vseh pacientk in pacientov do ustavno zagotovljene kvalitetne, pravočasne in enakopravne zdravstvene oskrbe (osnutek predloga interventnega zakona tukaj). 

Nadaljujemo tudi z aktivnostmi, s katerimi bomo vladi in državnemu zboru predlagali pravičnejši proporcionalen način zbiranja dodatnega zdravstvenega prispevka. O aktivnostih vas bomo še naprej obveščali, če se želite kampanji aktivneje pridružiti nam pa to sporočite z odgovorom na to sporočilo.

Lep pozdrav

Iniciativa Glas ljudstva

31.05.2023 NOVO OBVESTILO

Drage podpornice in podporniki!
Javno zdravstvo se še kar ruši, število oseb brez osebnega zdravnika se še vedno povečuje. Več kot 140.000 nas na preglede in posege čaka več od dopustnega časa in čakalne vrste se še podaljšujejo. Vsak teden smo priča novim in novim korupcijskim aferam...
Čas je, da ukrepamo: JUTRI v četrtek, 1. junija ob 14.45, se dobimo na OPOZORILNEM KOLESARJENJU na Trgu republike. (če nimate kolesa lahko seveda pridete tudi peš).
Jutri bo prva obletnica nastopa Golobove vlade in z njo čas za odziv na zastoj in korake v napačno smer pri uresničevanju ključnih ukrepov na področju zdravstva.
S trga se bomo podali pred poslopje vlade na Gregorčičevi ulici, kjer bomo vladnim predstavnikom izročili njihove lastne predvolilne zaveze na področju zdravstva in tudi na drugih področjih ter jih opozorili, da se čas za ukrepanje izteka.
Med drugimi govorci bo spregovoril tudi dr. Dušan Keber in opozoril na ključne probleme in rešitve, ki jih ministrstvo za zdravje pod vodstvom Bitenčevega uslužbenca Loredana vztrajno ignorira.
Zaradi zastoja pri sprejemanju urgentnih ukrepov Slovenija postaja vedno manj pravična in socialna država, ljudje pa dobesedno zbolevajo, trpijo in umirajo, ker ne pridejo pravočasno do diagnoz in posegov.
Čas je, da vladajoče spomnimo, da se čas za rešitev javnega zdravstva izteka! Za njihovo in predvsem našo skupno dobrobit je nujno, da zavihajo rokave in začnejo nemudoma izpolnjevati svoje zaveze in dejansko zaščititi in krepiti naše javno zdravstvo!
ČISTO VSAK POSAMEZNIK BO ŠTEL zato iskreno upamo, da se vidimo JUTRI OB 14.45 NA TRGU REPUBLIKE!
Lep pozdravIniciativa Glas ljudstva
Glas ljudstva združuje več kot 100 civilnodružbenih organizacij ter več tisoč posameznic in posameznikov z vseh družbenih področij in iz celotne Slovenije.

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar