sobota, oktober 31, 2015

Kdo je oče slovenskega naroda!

Primož Trubar 1508 - 1586
Primož Trubar

Cenjene  gospe in gospodje politiki, kulturniki, intelektualci, razumniki, domoljubi in vso drugo prebivalstvo dežele Slovenije!

Naslov očeta slovenskega naroda si lahko edini in za vse pretekle, današnje in bodoče čase  zasluži le Primož Trubar.

Vse druge zaslužne žene in vsi zaslužni možje, ki so prebivalce slovenske države skozi  zgodovino kakor koli zadolžili, si zaslužijo naše spoštovanje in priznanje. Prav je, da jih ohranimo v spominu in se njih in njihovih del s hvaležnostjo spominjamo. 

Vendar si veličasten naziv očeta slovenskega naroda zasluži le Primož Trubar in nihče drug. Tega narodovega priznanja ter časti mu ne more odvzeti ali omadeževati nihče, ne glede koliko ljudem bodo posamične ideološke, politične ali kulturniške skupine še tak veličasten naziv skušale podeliti in kako zelo se bodo z razmetavanjem tega častnega naziva trudile. Vsi drugi, ki se jim ta naziv skuša danes pripisati so lahko za mnogo kaj zaslužni, vendar njihova dela in zasluge ne morejo zasenčiti ali celo razvrednotiti pomena dela Primoža Trubarja za zgodovinski in kulturni obstoj slovenskega naroda ter slovenske države. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar