četrtek, december 18, 2014

Podpišite, pridružite se, ker tokrat pa gre res zares!

Vir: MLADINA

Da, cenjene državljanke in spoštovani državljani, tokrat pa res gre zares. Poznate star rek, ki pravi: (pro)dano v zemljo pokopano! Vse kar so slovenske oblasti in na njih prilepljene politične,  kapitalske in druge izkoriščevalske domače elite, od osamosvojitve pa do danes, v teh dvajset in nekaj letih, uničile, privatizirale, denacionalizirale, kakor koli drugače odtujile ali razprodale, je za ljudstvo te države za vedno izgubljeno. Iz državljank in državljanov Republike Slovenije so naredili kapitalistične tlačane in ekonomsko finančne sužnje. Očitno to vedo in se tega še kako zavedajo že vsi drugi, le mi, ki naj bi bili dediči in upravljavci premoženja, ki so ga skozi zgodovino težko ustvarile generacije naših očetov in dedov, še vedno živimo v veliki zmoti in si ne upamo ali ne želimo priznati, da so nas oropali sedanjosti in našim zanamcem uničili bodočnost.

Aktualna slovenska oblast se po ukazu Bruslja in še kakšnega svetovnega kapitalskega in finančnega centra, resno pripravlja na vsesplošno razprodajo narodovega premoženja. Pravijo, da Slovenija mora vse prodati, ker so tako zaukazali v Bruslju in ker so predhdne slovenske oblasti to tudi že obljubile in se k temu zavezale. V čigavem imenu in za čigav račun so preterekle oblastne in politične elite to počele? Kdo jih za kaj takšnega sploh kdaj pooblastil? Državni zbor te pravice nima, če pa si jo je s prevaro in pravniško telovadbo prisvojil, pa mu jo je potrebno takoj odvzeti in če je potrebno ga tudi razpustiti.

Sedaj ni več prav nobenega dvoma, država Slovenija je okupirana dežela, brez vsakršne suverenosti in popolnoma ter v vsem podrejena Bruslju in drugim močnim centrom kapitalske in finančne moči.

Iz MLADINE:

 Čemu sploh smo se osamosvajali? Da bomo sami pa tudi naši otroci in vnuki postali poceni delovna sila multinacionalk?

 Oblasti pravijo, da nas v to razprodajo sili velik dolg, da bodo prodana podjetja učinkovitejša, saj bodo prodana strateškim partnerjem, ki bodo po prodaji zagotovili ohranitev delovnih mest, da le »privatizacija« omogoča, da se politika neha vtikati v podjetja in da to zahteva lani sprejeta odločitev državnega zbora.

Toda. Evropska komisija nima pravice posegati v naš pravni red, kaj šele zahtevati »privatizacijo«, a to počne zaradi naše klečeplaznosti. Da bomo razjezili kapitalske trge in izgubili verodostojnost, sta votla argumenta tujih in domačih špekulantov, ki s prodajo služijo. Mnogo bolj kot neuspeh Slovenije, jih skrbi njen uspeh, saj jim kvari zaslužke. 

Gospodarskih razlogov za razprodajo ni. Finančna sredstva, pridobljena z dosedanjimi zadolžitvami, zadoščajo za odplačevanje dolgov; prilivi v proračun so večji kot lani, presežek na tekočem računu ostaja enako velik. Trditve, da bomo kupnino porabili le za zmanjšanje dolga, so prazne; vseeno je, ali jo porabimo za zmanjšanje dolga ali za pokrivanje primanjkljaja; le vrstni red računskih operacij je drugačen, rezultat pa je enak.

Govorjenje o strateškem partnerstvu in strateških lastnikih je nesmiselno. Partnerstva sklepajo enakopravni subjekti. Ko podjetje prodamo, postane lastnina kupca. Zaveze o ohranitvi delovnih mest so le metanje peska v oči; kupec bo zaposlenost prilagajal maksimiranju dobička, kar je normalno. Še slabše je, če so kupci finančni skladi, saj že kupijo zato, da bodo preprodali.

Razprodaja je vsiljena ideološka odtujitev, ki naj bi zagotovila prelom z »umazano« socialistično preteklostjo, v kateri so bila zgrajena podjetja, ki jih zdaj prodajamo, in ki bo Slovenijo uvrstila med druga nekdanja socialistična gospodarstva, o katerih usodi odločajo lastniki multinacionalk. 

Da tokrat gre zares. Vsak narod se kdaj v svoji zgodovini znajde v razmerah, ko mora enotno in odločno ukrepati in si tako zagotoviti svoj obstoj in svojo samostojnost ter neodvisnost. Sedaj pa res več ne gre le za naše zgodovinsko podedovane ideološke, kulturne ali politične razlike na osnovi katerih se že nekaj časa tako slaboumno delimo, prepiramo, si grozimo in bi se bili pripravljeni tudi še spopasti. Tokrat gre za obstoj naše mlade slovenske države in za obstoj slovenskega naroda. Zgodovina nas ponovno preizkuša in na nas ter naši narodovi kolektivni modrosti ter zavedanju grožnje je ali se bomo kot ljudstvo Slovenije obdržali in svojim otrokom in vnukom predali to kar so nam zapustili naši očetje in dedki.

Pridružite se podpisu peticije proti razprodaji našega narodovega premoženja in zaustavimo norost, ki se jo prav te dni gre oblastni slovenski režim. Peticijo za podpis najdete na spletni strani Mladine na povezavi: http://www.mladina.si/peticije/

Ne, s petjem solzavih domoljubnih pesmi, mahanjem zastav, kričanjem domoljubnih gesel in parol, malikovanjem kakšnih posameznikov, hlapčevskim klečeplazenjem pred raznimi domačimi ali tujimi mogočneži in demagogi, se ne izkazuje prave in resnične ljubezni do svojega naroda in svoje države. Danes nas domovina potrebuje odločne, modre in predvsem pogumne. Za hip pozabimo na naša zgodovinska ter aktualna politična, ideološka in socialna nasprotja in rešimo svojo državo ter slovenski narod pred grozečo nevarnostjo uničenja s katerim nam grozi mednarodni kapital. Ne dovolimo, da nas kar tako zabrišejo na smetišče zgodovine. Uprimo se danes, ker nove priložnosti več ne bo.

Podpišite peticijo in če to ne bo pomagalo, bo pač potrebno storiti kaj bolj odločnega!













.

Ni komentarjev:

Objavite komentar