petek, december 12, 2014

Da ne bo kdo kdaj podvomil v objektivno medijsko poročanje!

Saj niti ne vem kako bi se temu po domače lahko reklo. Lahko bi morebiti temu tekli primitivno in neodgovorno novinarsko plagiatorstvo, nesramno zavajanje svojih bralcev in gledalcev, pisarniško ali internetno novinarstvo pa še kaj iz  zelo širokega nabora možnosti bi se našlo.

Pa bodimo milostni ter razumevajoči do medijev, ki so to fotografijo pod različnimi "blagovnimi znamkami" ter temu primerno dodanimi komentarji, prodajali svojim bralcem in gledalcem in njim v opravičilo povejmo še, da je skoraj zagotovo šlo le za nujno varčevanje. Le kakšni patološki zlobneži bi lahko trdili, da so mediji na ta način svoje bralce in gledalce zavajali, jim namerno in zavestno lagali ali, bog ne daj, izvajali nesramno propagando v korist ene ter v škodo druge vojskujoče strani.

Prva fotografija z leve tako seveda prikazuje bombo s katero so nesramni Rusi pokončevali pravične in pogumne Ukrajince. Na drugi fotografiji lahko vidite bombo s katero naj bi Ukrajinci mesarili uboge Ruse. Na skrajno desni fotografiji pa je prikazana bomba s katero naj bi agresivni in okupatorski Izraelci v Gazi rušili hiše in pobijali Palestince. Temu nekateri rečejo objektivno informiranje in drugi lažna ter zlonamerna propaganda in zavajanje. Oboji imajo lahko prav. Odvisno s katere strani pač prihajajo komentarji in kakšen je njihov pravi namen. Vedno smo pa njihove žrtve vsi mi, ki nas mediji in njihovi gospodarji označuje kot bralce, gledalce, potrošnike njihovih informacij, politične in ideološke vernike ali lepo po domače povedano - nas imajo za navadne tepce.

Ni komentarjev:

Objavite komentar