petek, december 12, 2014

Kaj je to tako zelo presenetljivega v poročilu o doktrinah delovanja ameriške tajne službe CIA?

Partnerja: ameriški vojak in evropski ovčar!
Ni še minilo veliko dni, ko so vsi svetovni mediji na veliko poročali o poročilu CIA iz katerega je mogoče razbrati metode in doktrine delovanja te ameriške tajne službe. Toliko sprenevedanja, zavajanj, lažnega dušebrižništva in ponarejenega humanističnega zgražanja že lep čas nismo imeli priložnosti prebirati in poslušati. Skoraj vsi so se prikazovali kot, da bi jih to kar je v tem poročilu zapisano zelo presenetilo, celo zgrozili naj bi se in za potrebe zavajanj svoje javnosti so celo malo kritizirali ameriško politiko, ameriške oblasti in njihove tajne službe ter se pri tem neizmerno delali presenečene, zgrožene in začudene. Sram naj vas bo!

Vse to in še veliko več od tega, kar piše v tem poročilu se že dolgo časa ve in z objavo tega poročila CIA, ni bila razkrita prav nobena presenetljiva skrivnost. Pa ne gre le za aktivnosti CIA, temveč imajo Američani še kar nekaj tej organizaciji zelo podobnih služb, ki šarijo v ZDA ter povsod po svetu in se v svojih doktrinah delovanja niti kaj veliko ne razlikujejo od CIA. Tudi o sramotni vlogi nekaterih evropskih držav ( Poljska, Romunija in še katera ), ki so v tej žalostni in zločinski raboti z ameriško CIA sodelovale, so nekateri mediji ter mnoge nevladne organizacije že zdavnaj poročale. Čemu torej sedaj takšno sprenevedanje in lažno čudenje in komu je vse to namenjeno? Res niste vedeli kaj počnejo ameriške oblasti v tistem zloglasnem taborišču na Kubi s tam zaprtimi ujetniki? Reveži neinformirani!

Pa ni moj namen danes v tem zapisu usmerjati kakšne posebne kritike v sporna ravnanja te ameriške tajne službe doma v ZDA ter po svetu, ker zelo podobno ali kar povsem enako, le da v malce manjšem obsegu in v manj v javnosti odmevnih aktivnostih, počnejo ves čas tudi tajne službe Velike Britanije, Izraela, Rusije, Francije, Nemčije ter mnogih drugih držav. Ko sem prebiral medijske odmeve in izjave novinarjev, nekaterih evropskih politikov, tistih redkih, ki so si sploh upali kaj o tem kar v tem poročilu o delovanju CIA piše, javno komentirati, sem pomislil na naša slovenska ravnanja ter ravnanja Hrvaške in Srbije glede nekdanjih aktivnostih UDBE in pozneje Službe državne varnosti ( SDV ). Kaj je torej takrat v svojem času, v času obstoja skupne države Jugoslavije, ta nesrečna UDBA počela takega česar ne počno vse tajne službe držav tega zahodnega sveta? Če primerjam delovanje takratne UDBE, o čemer se danes že veliko ve, s tem, kar se danes tudi ve, kaj vse in na kak način to počnejo tajne službe ZDA, Velike Britanije, Nemčije, Izraela in drugih, mi izpade UDBA kot pravi obveščevalno varnostni otroški vrtec.

Si lahko predstavljate v kakšen gromozanski krohot bi danes planila vsa ameriška javnost vključno z ameriško oblastjo in politiko, če bi katera od arabskih držav sedaj na osnovi tega zloveščega poročila CIA, zahtevala od ZDA izročitev visokih predstojnikov CIA, da bi jim sodili zaradi nezakonitega zapiranja, mučenja in ubijanja njihovih državljanov? Ste si kdaj zastavili takšno vprašanje? Seveda si niste, ker je tudi vam zvabilo nasmešek na lica. Hrvaška pa je mirno Nemčiji izročila kar dva visoka funkcionarja nekdanje SDV, ki jima sedaj sodijo za dejanja, ki naj bi jih storila v imenu nekdanje skupne države Jugoslavije za obrambo njene državne suverenosti, varnosti in ustavnega reda. In kaj počnemo v Sloveniji? Neizprosno zlorabljamo delovanje nekdanje UDBE in pozneje SDV za potrebe notranjih političnih obračunavanj ter potrebe notranjega ideološkega in kulturnega spopada in pri tem prav neusmiljeno ter prostaško obračunavamo z ljudmi, ki so bili v tej organizaciji zaposleni ali so kakor koli drugače z njo sodelovali.

Nekateri posamezniki, ki v življenju dotlej niso bili prav v ničemer, česar so se lotili, uspešni ter sposobni ničesar koristnega ustvariti, so ravno v tem neizprosnem obračunavanju s pripadniki in sodelavci nekdanje jugoslovanske in slovenske tajne službe našli svojo tržno nišo za zaslužek in za lastno samo promocijo. Za to svojo žalostno in sramotno raboto pa ne potrebujejo drugega kot le čas za posedanje v arhivih kjer pregledujejo škrbinaste spise nekdanje tajne službe, fotokopirni stroj s katerim to gradivo kopirajo in ga potem zložijo v knjižno obliko in sami sebe razglašajo za publiciste. Pri tem pa občasno še posamezne dele teh arhivskih gradiv pošiljajo po tujini in kličejo pravne ter druge sankcije proti svojim sodržavljanom in na ta način v tujini sramotijo prejšnjo državo Jugoslavijo ter tudi sedanjo državo Slovenijo. Vse to verjetno v svetem prepričanju, da so varnostnim službam ter preiskovalnim in sodnim organom teh tujih držav razkrili veliko skrivnost o kateri tam naj  ne bi imeli najmanjšega pojma. Res skrajno bedno! Če bi le vedeli kaj vse imajo v arhivih svojih tajnih služb te tuje države, se skoraj zagotovo ne bi tako zelo sramotili ter smešili in v zadrego spravljali svoje države in njenih institucij.

Kakor, da vse to še ne bi bilo dovolj, se potem ena od parlamentarnih političnih strank loti še hudo  sramotne zlorabe Državnega zbora in njegovih delovnih teles, kjer uprizarjajo solzave politično ideološke razprave in obračunavajo z oddaljeno preteklostjo in pri tem prav sramotno zlorabljajo mrtve in njihove žive sorodnike. Vse to le za potrebe notranje političnih in ideoloških obračunavanj s političnimi nasprotniki ter za potrebe sramotnega prilizovanja tujim političnim mogočnežem in organizacijam. Res prav žalostno podobo kaže današnja Slovenija svojim mednarodnim partnerjem v EU in v svetu. Takih nihče nikjer in nikoli resno ne jemlje in ne spoštuje in jih trepljajo po ramenu le tako dolgo dokler tem tujim mogočnežem ter organizacijam njihova žalostna ter sramotna ravnanja koristijo. Potem pa jih prav neusmiljeno zavržejo. In za konec tega zapisa še retorično vprašanje vsem nam: če si dovolimo pripadnike nekdanje UDBE in SDV danes razglašati za morilce in zločince, kako bi pa potem poimenovali pripadnike ameriške, izraelske, britanske, nemške, francoske in še katere tajne službe, ki prav ta čas počnejo še veliko hujše in grozovitejše stvari povsod po svetu? Boste zahtevali, da se jih postavi pred sodišče? Kar dajte!
















2 komentarja:

  1. Kaj naj rečem? Boleče resnično, boleče! In še: piši, še veliko piši, Plagiator.

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede nemškega sojenja Hrvatoma se je na zadnjem pričanju ta teden, izkazalo, da je bil tisti, ki ga obtožnica najbolj bremeni dejansko sodelavec nemške BND. Bo še zabavno!

    OdgovoriIzbriši