nedelja, november 30, 2014

Ubili ste ga!

Ubili ste ga, čeprav ga niti poznali niste in o njem ter njegovem življenju niste vedeli ničesar. Ubili ste ga, ker je naredil napako ob kateri ste se naslajali, se slaboumno režali in hinavsko moralizirali. Ne le novinarji, temveč tudi mnogi njegovi stanovski kolegi in mnogi drugi, ki ste bili z njim ali njegovim delom kakor koli povezani.

Uredniki in novinarji velike večine slovenskih javnih in zasebnih medijev, pisci in uredniki internetnih portalov in blogov ter licemerni komentatorji pod objavljenimi prispevki o " mariborski zgodbi",  dosegli ste svoje. Odšel je. Vsi vi pa ste ostali in boste še dalje živeli v svoji vzvišeni hipokriziji in s svojo uničujočo raboto nadaljevali ter jo podlo opravičevali s floskulami o svobodi poročanja v interesu javnosti.

Na nekaterih internetnih portalih so šele sinoči, ko je v javnost prišla novica, da se je ena od njihovih  žrtev zlomila in odšla v večnost, s svojih strani umaknili povezavo do tistega nesrečnega posnetka. Drugi mediji pa so začeli objavljati prav neprimerne komentarje in pri tem še deliti nasvete in nauke o tem kako naj bi po njihovem ravnal človek v stiski, v katero so ga z objavo posnetka na spletu pahnili neodgovorni in razvajeni mulci in potem čredno ter privoščljivo  povzeli prav vsi slovenski mediji.

Lahko danes pišete in objavljate  karkoli vas je volja. Svoje vesti ne boste umirili in dobršnega dela osveščene slovenske javnosti ne boste prepričali. Mnogi slovenski novinarji ter drugi, ki šarite na področju javnega obveščanja in sporočanja, bi morali danes zmoči vsaj toliko moralnega poguma in etičnega samokritičnega zavedanja, da bi ob slovesu svoje medijske žrtve napisali vsaj skromno opravičilo in obžalovanje naslovljeno na  njegove svojce ter druge posredno udeležene in tudi na slovensko javnost. Niti te skromne civilizacijske geste ne zmorete. Sramujte se gospodje uredniki in novinarji!

4 komentarji:

  1. Toplo priporočeno branje: http://www.dsavic.net/2014/11/29/dajmo-medije-v-medije/

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro veš, da imamo opravka s psihopati, brez kančka vesti. Med nami so in vse več jih je, sami "ikozadredri", pokvarjeni izprijeni osebki. Katerih koitus temeljni na tem, kako čim bolj, pljuvajoč laži in obrekovanja, prizadeti druge!

    OdgovoriIzbriši
  3. Strinjam se z vsem zapisanim, le s tem ne, da je naredil napako! Kaj so torej osnovne človeške potrebe - napaka?

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaradi žaljive vsebine do pokojnega, sta bila dva komentarja brisana.

    OdgovoriIzbriši