torek, oktober 07, 2014

Slovenija na EU prangerju!

To so ti!
Vsi dobro misleči in še vsaj malo razumni državljani Slovenije bi morali biti hvaležni nacionalni TV, da nam je včeraj prvič v zgodovini našega članstva v EU, posredovala neposreden prenos dogajanja v EU parlamentu. Seveda namen organizatorjev na nacionalki ni bil, da bi bile državljanke in državljani dobro obveščeni o dogajanjih v EU parlamentu in neposredno informirani o tem kaj se tam dogaja in kakšne vse, za nas tudi zelo usodne, odločitve se tam sprejemajo.

Njihov namen je bil, da slovensko kandidatko za komisarko in podpredsednico EU Komisije Alenko Bratušek pred slovensko in evropsko politično ter vso drugo zainteresirano javnostjo javno osramotijo in na prav nizkoten način diskvalificirajo. Nekaj takšnega si doslej še ni privoščila prav nobena država članica EU in tudi nisem zasledil, da bi katera od političnih elit v državi članici vsaj poskušala nekaj podobnega. Če pa je kaj takšnega kje že bilo poskušano, pa so to modro pred svojo in evropsko javnostjo prikrili in svojega umazanega perila niso na tako primitivno nizkoten način prali pred drugimi. Prepričan sem, da takšnega ponižanja država Slovenija, odkar smo članica EU povezave, še ni doživela in se tega ogabnega političnega smradu še lep čas ne bomo znebili. Prvič v življenju me je včeraj bilo resnično sram, da sem državljan te države in pripadnik tega naroda, ki si je privoščil takšno blamažo in se na tak način sramotil pred celotno evropsko javnostjo.

O tej in takšni EU že doslej nisem imel posebej dobrega mnenja. Vsekakor pa je bilo veliko boljše kot ga imam o slovenski politiki ter elitah in posameznikih, ki jo javno in uradno predstavljajo ter, tudi v mojem imenu, doma ter v tujini zastopajo. To kar so si slovenske politične elite v prav patološko histerični in hudo klevetniški kampanji dobršnega dela slovenskih medijev in slovenskih evropskih poslank ter poslancev kot politikantskih trojanskih konjev v EU parlamentu privoščili včeraj, je preseglo vse meje politične in vsakršne druge dostojnosti ter je bilo pravo zanikanje državotvornosti države Slovenije. Blamaža kot je še nismo doživeli in ki je zagotovo še dolgo ne bomo pozabili in si od nje politično ter moralno opomogli.

Že po prvih nekaj vprašanjih, ki so jih poslanke in poslanci EU parlamenta zastavili Alenki Bratušek, je bilo jasno, da je šlo za organiziran in orkestrirano izveden napad na kandidatko z namenom jo diskvalificirati in osramotiti ter ji tako onemogočiti, da zasede visoko mesto v EU Komisiji. Ves čas sem imel občutek in trdno sem prepričan, da me ni varal, da so dobršen del vprašanj, ki so bila Alenki zastavljena, sestavili slovenski poslanci v EU parlamentu in del so jih nekaj verjetno dobili celo iz Slovenije. Bratuškova ni imela proti tej čredi desničarskih, in na žalost tudi nekaj levičarskih ter liberalnih in predhodno nagovorjenih ter ideološko obdelanih tepcev z v naprej zlonamerno napisanimi  ter zastavljenimi vprašanji, prav nobenih možnosti. Lahko ji je danes očitati, da so bili njeni odgovori splošni, zbegani, nervozni, brez konkretnosti, brez vizije, brez številk in še kar nekaj očitkov smo lahko slišali in prebrali. Prav nič čudnega ni, da se je Bratuškova enostavno psihično zlomila pod bremenom pritiskov s katerimi so jo napadli poslanci in nekatere poslanke EU parlamenta.

Nobenega dvoma ni, da je Bratuškova vedela kaj ji pripravljajo, ker smo to vedeli tudi državljanke in državljani Slovenije in je verjetno tudi po nasvetih kakih svojih svetovalcev, se v svojih odgovorih izogibala konkretnostim ter se držala bolj splošnih in pretežno že znanih programskih izhodišč za področje, ki naj bi ga pokrivala in koordinirala v EU Komisiji. S svojimi svetovalci pa ima Bratuškova velike težave že vse od takrat, ko je v državi prevzela mesto predsednice vlade. Za največji del napak ter velikih političnih zdrsov, ki jih je v bližnji preteklosti kot predsednica vlade in političarka naredila, se lahko zahvali izključno svojim diletantskim svetovalcem. Pa kdor koli ti že pač so. Mogoče so imeli celo dobre namene, znanja in poznavanja razmer pa zagotovo prav nikakršnega. Sam bi kot predsednik kakšne krajevne skupnosti takšne svetovalce takoj nagnal.

Slovensko politično in medijsko srenjo pa sedaj čaka prav nič prijetno samo očiščevanje, ker tako dalje dolgo nikakor ne bo več šlo. Toliko prav nič prikrite škodoželjnosti, pritlehnosti, primitivne privoščljivosti in predvsem slaboumnega političnega zaplotništva ter zarotništva, ki si ga je slovenska politika privoščila v primeru kandidature Alenke Bratušek, se na daljši rok ne more dobro končati. Alenka Bratušek se bo v slovensko zgodovino zapisala kot ena najbolj tragičnih političnih figur in njena nesrečna zgodba razkriva ves lažni blišč in vso moralno, etično, pravno in vsakršno drugo podobo slovenske politične in družbene greznice. Ljubljana je res zelo bolana. Pa to še najmanj zaradi ponovne izvolitve Zorana Jankoviča za ljubljanskega župana, temveč zaradi vsega tega kar so ljubljanske politične in malomeščanske elite doslej počele, pravkar  počnejo in kar še bodo počele v zgodbi imenovani primer Alenke Bratušek. Ljubljana očitno ponovno postaja velik vseslovenski problem, ki bi lahko bil celo usoden za obstoj te države in obstoj slovenskega naroda.

7 komentarjev:

  1. Bravo, kolega! Podpišem v celoti in delim na FB!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aleš Drobnič - komentar brisan

      Opravičujem se kolegu, ker sem brisal njegovo komercialno sporočilo. Kljub zelo velikemu obisku teh strani, sem se že v samem začetku odločil, da na teh straneh ne bo reklam in ne drugih komercialnih sporočil ali informacij s podobno vsebino.

      Kolegu želim veliko uspehov in vse dobro!
      Plagoator

      Izbriši
  3. No, sam ne bom delal reklame - vprašanje pa vseeno imam. Zanima me, kje je razlog da ne komentiraš podobnih vsebin na drugih blogih!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljen!

      Kar imam povedati povem oziroma zapišem tukaj. Na drugih blogih in forumih se izživlja ogromno število ljudi, se med sabo prepirajo, žalijo in tja v en dan nakladajo. To me ne zanima. Tukaj sme komentirako vsak, le komercialna sporočila brišem in seveda brišem komentarje, ki žalijo nacionalno, versko, spolno ali kakšno podobno dostojanstvo drugih. Kritične komentarje in tudi tiste tiste na moj račun, pa puščam, če seveda niso žaljivi. V preteklosti sem moral kar veliko brisati, zadnje čase mi tega več ni treba, ker se takšni komentarji skoraj več ne pojavljajo.
      LP

      Izbriši
  4. Nakladanje!
    Demič kontrol?

    OdgovoriIzbriši