sobota, oktober 11, 2014

Posledice primitivnega spakovanja pred TV kamerami!

Ko se je ime relativno neznanega prekmurskega odvetnika Borisa Štefaneca prvič pojavilo v javnosti in se nam ga je predstavilo kot resnega kandidata za mesto predsednika Komisije za preprečevanje korupcije ( KPK ), sem na teh straneh zapisal, da mu tega pa res ni bilo treba. Vedel sem in danes se to potrjuje, da v ljubljanskem političnem in malomeščansko ter elitistično interesno strukturiranem okolju nima niti najmanjši možnosti.

Že v samem postopku izbire predsednika KPK in obeh njegovih podpredsednikov, smo lahko zaznali vso bedo ljubljanske politične in malomeščansko elitistične scene ter zaslutili skrite namene tako tistih, ki so se trudili Štefaneca in njegove podpredsednike ustoličiti kot onih drugih, ki so takoj hiteli, predvsem po kandidatu za predsednika Štefanecu,  zlivati gnojnico in ga na vsak način prikazati kot mevžo ter nesposobneža. Tako se to dela v Ljubljani z vsakim, ki se iz province skuša na silo preriniti nekam kjer mu naj ne bi bilo mesta. Ker Slovenija je Ljubljana in Ljubljana je Slovenija. Ali, če takoj, ko po neki sreči ali napaki elit slučajno prideš v Ljubljano, ne skloniš glave ter močno upogneš hrbtenice in se za nasvete glede svoji ravnanj ne obrneš na prave ljudi in si tako zagotoviš obstanek, te bodo zmleli, osramotili in nič kaj prijazno izpljunili tja od koder si prišel. Štefanec ni prvi, ki ga je to na takšen način doletelo in vsekakor tudi ne zadnji. To je slovenska politika, ki je v resnici le ljubljanska malomeščanska politika in pravi bedak ali patološki naivnež je vsakdo, ki misli ali verjame v kaj drugega.

Štefaneca so se lotili podobno kot že mnogih pred njim, čeprav se jim je skušal prikupiti in se trudil narediti natanko to kar je mislil, da želijo in pričakujejo tisti najpomembnejši in najmočnejši. Pri tem pa je pozabil, da tudi oni drugi niso od muh in dobili so ga tam kjer je najmanj pričakoval. Izkoristili so najšibkejši člen v njegovi tričlanski ekipi in z njegovim ter ugledom celotne KPK je konec. Star pregovor pravi: "kjer hudič sam ni zmogel je poslal babo".  Priznam, bil sem kar krepko presenečen in ob tem tudi nemalo razočaran, ko se je razkrilo, da je ta najšibkejši člen in tudi neke vrste trojanski konj v Štafanecovi ekipi prav Alma Sedlar. Zgodbo te dame in nekaj njenih javnih nastopov, sem že pred tem spremljal v slovenskih medijih in ko je bila predlagana ter potem tudi imenovana v KPK, sem bil kar zadovoljen in celo prepričan,, da pa bi to lahko bila v tistih čudnih okoliščinah formiranja komisije, res prava in ustrezna kadrovska rešitev. Madonca, kako zelo sem ponovno udaril mimo! Ljubljanski strici in tete, ki so vse to kuhali ter mešali, so me ponovno krepko nategnili.

Ne bom pisal o tistem drugem in javnem pismu, ki ga je Alma Sedlar napisala in v katerem med ostalim zahteva odstop Borisa Štefaneca. Alma Sedlar je očitno produkt ljubljanske elitistične šole in ob tem se, kot kažejo dogodki zadnjih dni, nič kaj dobro ne počuti v vlogah v katerih ni glavna in se vse ne vrti okrog nje. Primanjkuje pa ji verjetno tudi sposobnosti uspešno funkcionirati v pogojih kolektivnega dela. Da pa vendarle Alma ni tako samozavestna ter osebnostno in strokovno močna oseba in članica KPK, pa dokazujejo njeni stokajoči in prestrašeni twiti, s katerimi slovensko javnost obvešča, da ji prikrito grozijo in ji napovedujejo hudo maščevanje. Kdo, kdaj in na kak način naj bi ji grozil pa ne pove. Namen tovrstnih javnih sporočil pa je seveda jasen. Zagotoviti si podporo medijske in slovenske javnosti in si tako rešiti kožo, ker javnost se pač praviloma postavi na stran žrtve in pri tem se niti veliko ne sprašuje o drugih okoliščinah. In vse to dogajanje je povezano z razkritjem vsebine anonimnega pisma v katerem anonimna avtorica oziroma avtor razkriva vrsto nepravilnosti v delovanju KPK in zelo slabe odnose, ki naj bi tam prevladovali. Čeprav so nekateri bolje obveščeni takoj, ko se je to anonimno pismo pojavilo, namigovali, da bi avtorica tega pisma lahko bila prav Alma Sedlar, sam v to nekako nisem želel verjeti. Seveda vse tako dolgo dokler se ni zgodila tista nesrečna tiskovna konferenca na kateri so bili prisotni predsednik KPK Boris Štefanec in oba njegova podpredsednika.

Ko je Štefanec na kratko in res površno predstavil vsebino tega anonimnega pisma in povedal, da se z anonimkami nima namena posebej ukvarjati, se je njegova podpredsednica Alma Sedlar, ki je stala ob njem prav čudno vedla. Obrnjena proti novinarjem se je prav bebavo spakovala in čudno nasmihala in jim tako na prav ponesrečen  ter nekulturen način pošiljala svoja neverbalna sporočila. Ko sem gledal ta žalosten TV posnetek Alminega nastopa, sem se spraševal, ali je to njeno čudno spakovanje namenjeno vsem novinarkam in novinarjem v dvorani ali le nekaterim? Verjetno vsem, le, da je vsaki skupini želela sporočiti, kaj drugega. Kaj je Alma komu s tem neokusnim ni nekulturnim kremženjem komu sporočala, pa bo najbolje vedela kar sama. Mnogih gledalcev njenega TV nastopa  in bralcev njenih twitov pa ni prepričala.

Ubogi Janez Janša se je leta in leta trudil, da bi likvidiral to nesrečno KPK, ker se je ves čas čutil hudo ogroženega ( je že vedel zakaj!) in na koncu ga je res ta ista KPK vrgla iz premierskega kabineta. Kar Janezu ni nikoli uspelo je neka Alma storila z levo roko. Sedaj so vsi rešeni strahu pred to strašno KPK. Tako levi in desni ter vsi ostali mavrični. KPK ni več. Umrla je od ženske roke. Almino je maščevanje za Janezovo trpljenje!






























5 komentarjev:

  1. Plagiator, pa ne samo to! Sam sem se dvakrat prijavil, preprosto zato, ker sem imel čas, še bolj pa to, da vidim "kako bo ta malomeščanska ljubljanska srenja to izpeljala"!

    Neverjetna so bila moja spoznanja, najmočnejše pa to, da tako od januarske, kot kasneje aprilske izbirne komisije, se je vedno le enemu malo sanjalo, kaj jim je naloga in kaj bi naj morali narediti, Potem se je to deloma sanjalo še enemu od njih. Trije člani komisije pa, prisežem, niso imeli pojma o pojmu.

    Ker imam sam vseeno nekaj pojma o kadrovskih izbirnih postopkih, moram reči da sem bil zaradi tega še bolj šokiran nad njihovim diletantskim pristopom.

    Naj to izkušnjo sedaj povežem z A. Bratušek. Desna falanda - vseh pet poslancev - strupeno zagovarja enotno stališče kako nemogoče slabi slo bili odgovori AB.

    Vsekakor je bil to izjemno slab nastop, vsaj iz umetniškega vidika. Vendar po drugi strani pa bi rad videl "junaka-strokovnjaka" ki je sposoben na dobesedno brezvezna vprašanja smiselno in pametno odgovoriti! Ne gre.

    In ob moje stiku s komisijo sem si dejal, pri takšni komisiji, bolj ko si zabit in butast, boljše prideš skozi. zato tudi popolnoma verjamem Sedlarjevi, ko omenja prostodušno Štefanecovo priznanje, da še 14 dni pred srečanjem s komisijo sam navaja, da ni imel pojma kakšna je razlika med "korupcijo" in "integriteto". Sam lahko potrdim, da tudi vsakokratni najmanj trije člani komisije niso bili na nič boljšem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Viktor:

    Kar se tiče izbire Sedlarjeve se s tvojimi ugotovitvami zelo strinjam, ona preprosto ni človek timskega dela. Zato ta v tej sestavi imenovana KPK nima nobenih pogojev za delo v smislu nalog, kot kih določa zakon. Torej kolektivnega dela v senatu in z jasno razmejitvijo, tudi različnih pogledov in stališč.

    Predvsem me skrbi to, da ta sedaj imenovana komisija ni sposobna doseči poenotenje v izhodiščnih stališčih, kaj je in kaj ni korupcija. Tudi Dobovšek je lepo klasificiral največji problem v državi - sistemsko korupcijo in to z vidika gospodarske, javne in finančne korupcije. Ob nespornem opozorilu, da nas je finančni sektor dobesedno nategnil z diskurzom, da je finančna kriminaliteta- korupcija zgolj finančna kriza!

    No potem pa se oglasi še Gorenak in izjemno manipulativno takoj "proda" svojo tezo, da KPK "potrebuje" zobe - kar pomeni le en korak pred njeno ukinitvijo. In ljudje mu v glavnem - ploskajo!

    OdgovoriIzbriši
  3. LE KAJ BOMO POČELI S TO KOMISIJO , saj pri nas korupcije ni , so le PROVIZIJE in vse je LEGALNO !
    Aja, kako je AB prilezla na vrh v Bruselj JE TUDI ŽE VSEM JASNO ! To pa že ni korupcija , temu se drugače reče ! Da imam prav bo kmalu tudi TEPCEM JASNO ! Pametni vedo KJE JE "ŽENSKA PAMET" !

    OdgovoriIzbriši
  4. Cenjeni komentatorji!

    Če je KPK padla na takšem nepomembnem in za državo res malo usodnem primeru kot je zgodba Alenke Bratušek + Karel Erjavec + ( Dejan Židan )Tanja Fajon, potem jim res ni pomoči in tudi celotni politiki ne. Za SLO je popolnoma vseeno katera ali kateri bo sedaj EU komisar, ker zgodba je zapaca in pokazali smo se kot politični in državniški nedonošenčki.

    Glede same KPK in njenega kolektivnega dela pa le še to: trojica ljudi, ki že po nekaj tednih skupnega sobivanja ( namerno ne "dela" ) med sabo zakuha takšno slaboumno godljo in afero je res nevredna nalog, ki so jim bile zaupane. Tudi, ko pride do nesoglasij o kakem vprašanju, se to nikoli ne obeša na javni zvon, temveč se takšne stvari rešujejo doma v hiši. Še najmanj pa se s kakšnimi slaboumnimi anonimnimi in zaplotniškimi pismi javnosti in politiki iz takih nesoglasij dela problem. In to v primeru, ki je popolnoma nepomemben, ker AB ni prva in ne zadnja, ki je ravnala tako kot je. V čem pa je Erjavčev primer tako zelo razločen od Bratuškovega? Le v tem, da ga Junker ni nikoli jemal resno in ga nikoli ni imel namena imeti v svoji ekipi. Junker je želel Bratuškovo in on je mandatar in ima to pravico. Slovenska politika je sedaj pred celotno EU javnostjo osramotila predvsem Junkera in to bomo plačali.

    OdgovoriIzbriši
  5. Plagiator.
    Mnenja sem, da si se povsem nepotrebno fiksiral na formo.
    Bistveno je, da je Štefanec izdal uradno stališče KPK, glede Bratuškove, na netransparenten način. Odločbe KPK morajo biti 100 %. Če so le 99% nimajo nobene teže.
    Tu se fiksiraj Plagiator in ne na spakovanje.

    OdgovoriIzbriši