ponedeljek, oktober 13, 2014

Imajo nas za popolne debile!

Da, iz nas res delajo popolne bedake in še prav imajo, ker jim to kolektivno dovolimo. Iz TV ekrana vsak dan kakšen pametnjakovič bulji vame in ne, da bi trenil z očesom ali, da bi mu bilo vsaj malo nerodno, mi naklada takšne neumnosti, da mi roka kar sama seže po daljincu in preklopim. Le TV daljinec je tisto tehnično sredstvo, ki me obvaruje pred napadom besa in občutki ponižanja ter nemoči, da bi kar koli lahko spremenil in tistemu debilu na TV, ki se tako očitno iz mene javno norčuje ter me ponižuje in mi laže, v obraz povedal kar mu gre in ga po tem še krepko mahnil po nosu. Pa ne bi z največjim veseljem krepko premlatil le njega ali njo, ki so ga ali so jo poslali pred TV kamere in mu oziroma ji naročili, da to z nami na tak način počne, temveč tudi vse njune politične ter druge gospodarje, domače in tuje, ki vse to tudi počnejo in iz mene ter mojih otrok in vnukov delajo kapitalistične tlačane ter ekonomske in finančne sužnje.

Zamislite si, da imate doma pet let star avtomobil, ki kar kliče po dobrem servisu in zamenjavi določenih delov, da bo ponovno primeren za varno vožnjo. Po uradni cenitvi zavarovalnice je vaš avtomobil vreden  okrog 2700 evrov in na internetu ste pogledali tudi tudi po malih oglasih in ugotovili, da se zavarovalničarji niti niso zmotili. Njihova ocenjena vrednost vašega avtomobila in njegova tržna vrednost po kateri bi bilo mogoče najti kupca, sta si zelo blizu oziroma sta skoraj enaki.

Privarčevane gotovine nimate, pa tudi, ker si kredita za nakup novega avtomobila ne morete privoščiti, ste si pač pri znanci in sorodnikih izposodili nekaj denarja ( 1450 evrov ) in vašega štirikolesnega ljubimca odpeljali na servis, da ga spravijo v red. Ko ste po nekaj dneh na servisu vozilo prevzeli in ga registrirali, ste za vse to plačali 1450 evrov, točno toliko kolikor ste si za to tudi sposodili. Takoj ste si izračunali, da je vaše vozilo sedaj za vas in vašo družino vredno 4150 evrov. Ni slabo, ste si zadovoljno rekli in bili veseli, da ste nekako rešili ta družinski finančni zalogaj. Denar, ki ste si ga za to investicijo v vaš avtomobil sposodili, pa boste po obrokih, v dogovoru s vašimi prijateljskimi posojilodajalci, vračali v mesecih, ki sledijo.

Star pregovor pa nas uči, da, ko ima hudič mlade. jih ima praviloma kar za celo gnezdo. Vašo družino je  doletela huda neprijetnost, ki zahteva večjo vašo finančno udeležbo. Temu izogniti se enostavno ne morete in na  družinskem posvetu ste skupno ugotovili, da je edina rešitev v prodaji vašega avtomobila , da boste lahko poravnali novonastale finančne obveznosti, ki jih enostavno ne morete odložiti ali se jim izogniti. Lotili ste se prodaje in ker ste bili v časovni stiski, kar so z lahkoto ugotovili zainteresirani kupci, ste pač vaš avtomobil morali prodati po vrednosti, ki so jo bili kupci pripravljeni plačati. Dobili oziroma s prodajo avtomobila novemu kupcu  ste zaslužili 2450 evrov. Seveda ste že ob sklenitvi kupčije vedeli, da ste že v sami razliki med dejansko in tržno vrednostjo  izgubili ( 4150 - 2450 = ) 1700 evrov.

Seveda še vedno imate v žepu prejeto kupnino v višini 2450 evrov od katere pa morate sedaj nujno odšteti sposojen znesek denarja za obnovo in popravilo avta, ki ga morate vrniti svojim kreditodajalcem v višini 1450 evrov in vam tako za to novo finančno obveznost ostane le še  1000 evrov. Ker pač pri financah in stroških ne poznate šale, ste takoj brez velikega napora in brez uporabe kakih zahtevnih finančnih operacij ugotovili, da ste za avtomobil z realno vrednostjo 4150 evrov v resnici dobili le teh borih 1000 evrov. Začnite takoj resno razmišljati o objavi osebnega stečaja oziroma bankrota, ker stroškov zaradi katerih ste se bili prisiljeni spustiti v to ponesrečeno prodajno avanturo vašega avtomobila, v nobenem primeru niste v stanju pokriti.

Gornji izmišljen ter poenostavljen primer vam pokaže kako slovenske politične elite v imenu države  Slovenije ter po diktatu Bruslja in drugih EU in svetovnih finančnih ter gospodarskih centrov razprodajajo naše državne banke in državna podjetja. Točno tako in prav nič drugače!








Ni komentarjev:

Objavite komentar