sobota, oktober 25, 2014

Tudi srbski premier Aleksander Vučić se je grdo zapletel!

Najbolj znan slovenski politik in zapornik Janez Janša je pred časom, ko se je čutil še dovolj močnega in je bil prepričan, da njega pa roka pravice že ne more doseči, javno zatrjeval, da če ga bo za obtožbe, ki ga bremenijo, kakšno slovensko sodišče pravnomočno obsodilo, bo takoj odstopil z vseh funkcij. Seveda je potem, ko se je vse to tudi dogodilo, kar pozabil na svoje javno izrečene obljube in dane zaveze in ni odstopil s prav nobene funkcije. Ne v državnem zboru kot poslanec in ne kot predsednik stranke SDS. Prav nasprotno, mobiliziral je svoje strankarske kolege in pristaše ter ideološke vernike, ki sedaj po državi že lep čas zganjajo cel cirkus in se tako skoraj o ničemer drugem kot o njem in njegovih težavah ter krivicah, ki naj bi se mu dogajale, več ne piše, poroča in ne govori.

Kot vse kaže sedaj tudi Srbija dobiva svoj izvod Janeza Janše v podobi premiera Aleksandra Vučiča.

Zgodba v kateri se je znašel srbski premier Vučič postaja iz dneva v dan bolj vroča in opozicijski raziskovalci vsak dan javnosti predstavijo kak nov dokument ali verodostojen podatek, ki negira Vučičeve predhodne trditve in ga postavlja na laž. Kot kaže pa gre za nadaljevanje zgodbe, ki je svoje začetke dobila na tisti znameniti paradi istospolnih v Beogradu, ko je žandarmerija krepko pretolkla Vučičevega brata Andreja Vučiča in dva njegova spremljevalca. Na teh straneh sem takrat o tem nekaj malega napisal in tudi napovedal, da premier Aleksander Vučić tega ne bo mirno požrl in da bodo sledile sankcije v žandarmeriji. Tako se je potem tudi dogodilo in sledili so nekateri organizacijski in kadrovski ukrepi ter sankcije, ki pa jih del srbske javnosti ni razumel tako kot jim jih je želela prikazati srbska vlada z Vučičem na čelu.

V javnost so pričeli prihajati dokumenti in razna poročila o poslovnih aktivnostih in zablodah premierovega brata Andreja Vučiča. Premiera Vučića se je zaradi sumljivih poslovnih aktivnosti njegovega brata lotil tudi opozicijski politik Zoran Živkovič kateremu je Vučič javno zagotovil, da bo takoj odstopil, če le ta uspe dokazati, da je tista sporna fantomska firma z velikimi dolgovi v lasti njegovega brata Andreja Vučiča. Aleksander Vučič je namreč ves čas srbski javnosti razlagal, da s firmo ASOMACUM njegov brat Andrej Vučić nima nič in da je lastnik tega prezadolženega podjetja neka druga oseba, ki se pač slučajno tudi piše Andrej Vučić. Ker ima hudič praviloma vedno veliko mladih, jih je tako sedaj nakotil tudi srbskemu premieru Aleksandru Vučiću, ker so njegovi nasprotniki že v nekaj urah na svetlo spravili dokumente, ki nesporno dokazujejo, da je prav njegov brat Andrej lastnik tega podjetja.

Potem so skozi noč državni uradniki iz uradnih poslovnih evidenc odstranili možnost vpogleda v podatke o lastnikih tega podjetja v ustreznem registru podjetij in pri tem bili toliko nerodni, da so jih opozicijski nasprotniki prehiteli in iz evidenc sneli kar so rabili ter javnosti omogočili drugo povezavo preko katere si je bilo mogoče vroče dokumente tudi ogledati. Ko so oblasti to ugotovile, so čez nekaj ur vrnile možnost vpogleda v poslovne dokumente registra po stari uradni povezavi.

Sedaj se velik del srbske javnosti sprašuje ali bo predsednik srbske vlade Aleksander Vučić držal besedo in v ponedeljek 27.10 2014 res odstopil kot je zagotovil Živkoviču in srbski javnosti, da bo storil, če se dokaže, da je lastnik tega podjetja, zadolženega za okrog 22,5 milijonov dinarjev, njegov brat Andrej Vučić. Ti so njegovemu bratu ter seveda tudi njemu lastništvo dokazali in sedaj naj bi bil Vučič na vrsti, da dokaže svojo osebno in politično verodostojnost. Sam v  njegov odstop ne verjamem in se mi kar močno dozdeva, da so tudi Srbi dobili svojega Janeza Janšo.

Novi in zelo verodostojni dokazi, da nesrečni predsednikov brat Andrej glede tiste skrivnostne firme, ki državi dolguje  22,5 milijonov dinarjev davkov, res ni prav nič kriv. Nek neznan pokvarjenec je 2010 z zlorabo osebne izkaznice na ime Aleksandra Vučiča ustanovil to podjetje in veselo posloval ter ob tem državi še pozabil plačevati davke.Tako namreč sedaj trdi namestnik srbske davčne uprave.Če bo pri tej svoji trditvi dovolj vztrajen in trden, bo mogoče  čez kakšen mesec ali dva že direktor srbskega DURS-a. O ti nesrečni in poredni Srbi! V Sloveniji se to nikoli ne bo moglo dogoditi, ker bi kaj takega v podobnem primeru trdilo celotno članstvo in verno občestvo kake politične stranke. Verjetno bi se celo zbirali in demonstrirali pred zgradbo državne davčne uprave in cvet slovenskih pravnikov bi izvajal prave pravne vratolomije, da bi dokazal kako nekdo, ki je naš,  ni kriv.











Ni komentarjev:

Objavite komentar