torek, oktober 21, 2014

Blamaža slovenskih političnih elit!

Slovenski mediji so danes ponoreli. Vzhičeni poročajo kako čudovito se je Bulčeva včeraj predstavila EU poslankam in poslancem in si zagotovila imenovanje za EU komisarko za promet. Odgovarjala je v čisti, brezhibni in enkratni angleščini, je eden glavnih in prav
orgazmičnih izlivov v slovenskih medijih in temu prav slaboumno sledijo tudi nekateri   pisci  na Facebooku in Twitterju.

Slovenija se je predstavila v čisto novi in čudoviti luči in Bulčeva naj bi včeraj rešila ugled države in slovenske politike. Pravo nasprotje v primerjavi s ponesrečenim in sramotnim nastopom Alenke Bratušek, pišejo in poročajo skoraj vsi mediji in vsi tisti, ki so prepričani, da smejo ali morajo na to temo kaj povedati ali komentirati. Bulčeva je osvojila veliko zlato medaljo, medtem, ko je Bratuškova izpadla že v prvem krogu kvalifikacij in pri tem seveda, tako sebi kot tudi vsem nam, nakopala veliko sramoto in blamažo.

Vendar celotna zgodba le ni povsem taka kot nam jo skušajo sedaj prikazati slovenski mediji, razni slaboumni navijači in predvsem režiserji v naprej pripravljenega ter zrežiranega poloma Alenke Bratušek. Kje je torej naredila napako Bratuškova? Prvo takrat, ko se je zavihtela v fotelj premierja države in zabila klin v načrte slovenskih ( beri: ljubljanskih ) političnih elit. Veliko vprašanje je ali so to res bili le oblastni in kadrovski načrti slovenskih elit in morebiti ne še koga iz ozadja. V času svojega predsedovanja slovenski vladi in ob premnogih službenih obiskih Bruslja in še kakšnega centra EU moči, si je Bratuškova očitno uspela pridobiti simpatije in zaupanje nekaterih pomembnih ljudi in ji je bilo ponujeno pomembno mesto v EU Komisiji o katerem večina slovenskih političnih elitnežev lahko le sanja. Še posebej visoko v zrak so skočili vsi tisti desni in levi elitneži, ki si pripisujejo velike zasluge za članstvo Slovenije v EU ter NATO in propagiranje EU vrednot ter direktiv in ukazov evropskih elit v državi Sloveniji. Ponovno so se v vsaj nečem tudi navzven združili vsi tisti, ki so pred tem preprečili Zoranu Jankoviču, da bi postal predsednik vlade, čeprav je njegova stranka PS na volitvah zmagala. Na tem mestu si bom dovolil še mali medklic, ki s temo samo nima nič skupnega in vam zastavil vprašanje; kaj mislite, da bi se v Sloveniji dogodilo, če bi na zadnjih volitvah slučajno zmagala Združena levica (ZL)? Poskusite si odgovoriti!

Politično nevešča Bratuškova je v času predsedovanja vladi in da bi te domače slabovoljne  elite pomirila in se jim morebiti celo prikupila, naredila nekaj katastrofalnih političnih napak. Na mino pa jim je prišla, ko se je morala nekako spraviti na listo kandidatke za EU komisarko in celo podpredsednico Komisije, ker je pač bil v Bruslju dogovor, da se ji bo to mesto dodelilo. Naenkrat slovenskim desnim in levim političnim elitam ni bilo več pomembno nič drugega kot le to, da se Bratuškovo zruši na tej njeni EU karijerni poti in so bila za ta cilj dovoljena prav vsa sredstva. Včeraj bi tudi Bulčeva iz EU prišla nazaj v Slovenijo kot polit in osramočen cucek, če bi bilo proti njej uporabljenih le polovica tistih propagandno sramotilnih političnih in diskvalifikacijskih sredstev s katerimi so iz domovine napadli Bratuškovo.

Državo Slovenijo in njeno kandidatko Bratuškovo so v Bruslju in drugih centrih EU moči prav nizkotno sramotili stari in novi slovenski EU poslanci ter pri tem prav nizkotno politikantsko lobirali v svojih EU političnih in ideoloških skupinah ter Bratuškovi pripravili sprejem, ki ga prav nihče iz nobene države vključene v EU ne bi preživel. Doma v Sloveniji pa so levi in desni politični vplivneži in oblastniki mobilizirali vse medije in izvedli nezaslišan napad na Bratuškovo ter v tujino pisali prav bebava sramotilna  pisma in zahteve, da jo je potrebno na vsak način zrušiti in osramotiti. Dosegli so to kar so si zadali in sedaj jim kaj drugega kot, da na ves glas hvalijo ter v zvezde kujejo Bulčevo, niti več ne preostane, čeprav mnogi med njimi s tem Cerarjevim kadrovskim izborom seveda niso najmanj zadovoljni. Nekateri pa se verjetno tiho tudi zavedajo, da ta ponesrečena EU avantura Bratuškove ni le njena blamaža, temveč je to velika sramota za slovenske oblastne in politične elite, ki so svoje osebne in kolektivne politične ter ideološke interese postavili daleč pred interese države Slovenije.

Tako danes v medijih in internetnih omrežjih pretežno beremo le o tem kako je Bulčeva v prečudoviti angleščini govorila in zelo malo o tem kaj je povedala. Forma je torej sedaj daleč bolj pomembna od same vsebine, ker sedaj morajo biti zadovoljni tako domači politični mešetarji kot vsi tisti v EU parlamentu, ki o tem odločajo, ker si še ene blamaže nikakor ne smejo in ne morejo privoščiti. Verjetno bi včeraj Bulčevi uspelo tudi, če bi vsem tistim EU poslankam in poslancem pred katerimi je nastopila, namesto strokovnih odgovorov na njihova v naprej pripravljena vprašanja povedala pravljico o Rdeči kapici. Da pa ne bo napačnega razumevanja, želim kar takoj zapisati, da Bulčeva za vso to godljo in državno sramoto ni prav nič kriva. Izziv je sprejela in izkoristila priložnost, ki se ji je ponudila, kot je nekaj mesecev pred njo izziv sprejela Bratuškova in tudi skušala izkoristiti svojo življenjsko priložnost. Bratuškova danes ve to česar še pred meseci ni vedela. Izkušnja, ki jo je drago plačala, ker pač ni bila in očitno tudi nikoli ne bo sprejeta v ozki krog slovenske politične in oblastne elite, ki se le navzven in za potrebe svojega preživetja ter menjavanja na oblasti deli na leve in desne. In vse to prav uspešno že dvajset let prodajajo svojemu naivnemu in zavedenemu ljudstvu.






3 komentarji:

  1. V Bruselj pošiljalo LUTKE za EU LUTKOVNO GLEDALIŠČE ! TI samo za dobro plačo plešejo po notah in muziki evropskega in ameriškega VELEKAPITALA !
    KO ONI ODLOČAJO -JE ŽE ODLOČENO !

    OdgovoriIzbriši
  2. Oprosti, šele sedaj sem videl, da komentarja sploh nisem zgleda napisal!

    Skratka, všeč mi je tvoj poudarek o enkratni, brezhibni in prekrasni angleščini. Kakšna neumnost, ob dejstvu, da večina nobelovcev ima manjše ali večje govorne napake.

    "=beš vsebino, forma je vse" bi dejal moj znanec Tunek!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo dober kometar!

    OdgovoriIzbriši