torek, september 03, 2013

Skrivnostni misteriji začetka vojne intervencije v Siriji!

Slovenski zunanji minister Karel Erjavec je včeraj, na videz tako mimogrede, novinarjem navrgel, da se bo danes v Sloveniji, zaradi dogodkov v Siriji ter napovedane ameriške vojaške intervencije, sestal organ zadolžen na nacionalno varnost. Zastrigel sem z ušesi, ker sem takoj posumil, da bi v ozadju lahko bila zelo resna stvar, ki bi nas lahko ponovno potegnila v nekaj s čimer nimamo nič in kjer nas sploh ne bi smelo biti.

Kot prvo mi jes kozi misel šinilo, da se mogoče od nas zahteva odprtje zračnega prostora za morilske stroje, s katerimi bi naši prijatelji in zavezniki preko naše male deželice tja v daljno Sirijo množično izvažali smrt, trpljenje in uničenje dežele, ki nam ni nikoli storila nič slabega. Radovednost mi ni dala miru in začel sem brskati po spletu, da bi morebiti kje zasledil kaj s čimer bi lahko povezal ta nenadni in nujni sklic slovenskega organa zadolženega za nacionalno varnost. Da ima to skrivnostno slovensko sestankovanje neke povezave z Natom sploh nisem dvomil.

Potem pa le najdem nekaj kar bi lahko bilo povod za slovensko angažiranje v tej nesrečni sirijski vojni, v katero  nas bodo očitno ponovno pahnili, tako kot so nas že v nekaj predhodnih vojaških morij. Saj brez nas ni minilo pobijanje v Afganistanu, Iraku in Libiji. Kjer že sami nismo zraven fizično ministrirali pa smo vsaj vsa tista pobijanja in rušenja na veliko podpirali ter domačo javnost zavajali in ji krepko lagali. Kakor, da sami s sabo in svojimi domačimi velikimi ekonomskimi, socialnimi, finančnimi ter drugimi težavami ne bi imeli dovolj za opraviti in doma kaj za postoriti. Pravzaprav postaja slovenska politika, gledano z neke neodvisne oddaljenosti, že prav žalostno smešna in vsega pomilovanja vredna. Prepričan sem, da nas tako vidijo in dojemajo tudi naši veliki vojaško politični prijatelji in zavezniki, le da nam tega javno ne pokažejo in na tak način ne povedo. Že večkrat sem na teh straneh zapisal, da dokler bomo Slovenci imeli takšne svoje politike, ne potrebujemo prav nobenih zunanjih sovražnikov in tudi kaki lepi bodočnosti se ne nadejajmo.

Vrnimo se torej ponovno k temu skrivnostnemu in nenadnemu nujnemu sklicu slovenskega državnega organa zadolženega za nacionalno varnost. Kaj bi torej lahko vzpodbudilo te aktivnosti, ko pa je še pred nekaj dnevi ta isti zunanji minister v TV kamere žlobudral, da morebitno ameriško vojaško intervencijo v Siriji v Sloveniji zelo "obžalujemo"? Medtem se je torej moralo dogoditi nekaj zelo pomembnega. Bega pa seveda tudi odločitev ameriškega predsednika Obame, da gre po dovoljenje za napad na Sirijo v ameriški Kongres, ki je trenutno še na dopustu in se odreka svoji napovedani pristojnosti, da bo sam sprejel to odločitev. Začetek napovedanega masakra v Siriji je torej preložen in tako je dobljen čas za iskanje kakšnih drugih rešitev in vsaj za nekaj dni bi morali biti vsi pomirjeni ter upati na kanček zdrave pameti svetovnih jezdecev apokalipse, ki pridno sedlajo svoje uničujoče vojne konje.

Potem pa se na spletu pojavi informacija, za katero njeni avtorji trdijo, da izhaja iz zanesljivih virov blizu ameriške vojske, in ki pravi, da se je ameriški vojaški napad v resnici že začel in potem tudi takoj končal, ker na bi Sirske obrambne sile Američanom že v prvem napadalnem naletu sklatile super moderno letalo F-22 in kar štiri rakete Tomahawk. To bi naj dokazovalo, da imajo Sirci na razpolago najnovejše naprave ruskega protiraketnega ščita s katerim so sposobni zelo učinkovito delovati in napadalcem povzročiti ne le ogromne težave na vojaško operativnem področju, temveč jih pred svetom zelo osramotiti ter ponižati. Če je ta  informacija vsaj deloma točna, potem ima napadalec seveda velik problem in mora svojo strategijo napada na Sirijo v temeljih spremeniti ali pa celo od nje odstopiti in se nekako "častno" iz zgodbe umakniti.Ta nova okoliščina bi takoj bila tudi neka nova in veliko širša ter zelo občutljiva dimenzija v mednarodnih vojaških ter političnih odnosih in bil bi na preizkušnji celo svetovni mir.

Ameriško zavezništvo s Francijo, Turčijo in Izraelom v napadu na Sirijo bi v tem primeru bilo daleč preozko in bi skoraj zagotovo v vojno vihro pahnilo celoten arabski svet in prav možno je, da bi destabiliziralo tudi dobršen del evropske celine, če že ne kar celotno Evropo. Če informacije o Sirski vojaški moči ter njenih vojnih in tehničnih obrambnih sposobnostih držijo, potem Američani sedaj nujno potrebujejo angažiranje zveze Nato. Ker nekaj kar imajo Sirci, bi lahko imela tudi še kakšna druga tamkajšnja država, ki je Sircem prijazna in se zaveda, da bo po morebitnem padcu Sirije potem sama na vrsti.

Svetovni neoliberalizem se, kot kažejo današnje razmere v svetu, približuje svojemu vrhuncu in prav možno je, da se v svojem samoohranitvenem nagonu zateče k uničujočim skrajnostim. Če se že sestaja slovenski državni organ zadolžen za nacionalno varnost, potem naj prvenstveno poskrbijo za zavarovanje interesov in življenj slovenskih državljank in državljanov ter varnost in obstoj slovenske države. Ker tudi naši "partnerji in prijatelji" v prvi vrsti skrbijo predvsem za dobro svojih kapitalskih, vojaških in političnih interesov in jih mi in naši interesi ter potrebe ne zanimajo posebej veliko. V svoji zgodovini smo Slovenci že kar nekajkrat sprejeli hudo napačne odločitve, ki smo jih potem zelo drago plačali in vse do danes ostali medsebojno skoraj na smrt sprti. Naši "veliki zavezniki in prijatelji" so nam bili vedno prijazni le takrat in tako dolgo dokler so od nas lahko pričakovali kake koristi zase, ko pa smo bili mi v hudih težavah, pa smo jih vedno morali reševati sami. In sedaj smo Slovenci ponovno v velikih težavah!




3 komentarji:

  1. Hm o tej novici sem malo iskal po spletu in ni nobene prave potrditve. Niti s sirske strani. Tako da je verjetno iz trte izvito, da so Američani že poskušali napasti Sirijo. Bo pa zanimivo, če imajo Sirci res kakšne dobre protiladijske in protiletalske rakete.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi sam sem imel do teh novic zadržke. Še posebej, ker so bili viri zelo nezanesljivi. Nemogoče pa seveda ne bi bilo in zaradi tega sem navedel le "zrušitev" letala in raket in izpustil vse ostalo kar se je v teh sporočilih navajalo.

      Vse bolj očitno pa postaja, da se je prebudil ruski medved, ki postaja vse bolj nervozen in se očitno tega še kako zavedajo tudi v EU. Sirija tako ni več enaka Iraku ali Libiji, temveč postaja nekaj veliko bolj nevarnega ter usodnega.

      Izbriši
  2. Če je to res, kar trdijio "zanesljive" informacije o vojaški moči Sirije, lahko le z veseljem rečem. Hvala bogu. Zadnji čas je, da Zveza NATO, še posebej pa Američani, dobijo po prstih in kot največji imperialisti po 2.svetovni vojni takoj izgubijo svojo vojaško premoč, s katerom so pokoravala polovico sveta. Pa seveda to niso Američani kot nacija ampak mali del "osebkov, ki v službi kapitala in še koga, ki se skriva v senci, poskušajo še naprej po svetu sejati strah in teror, ne pa ljubezni in človečnosti. Pa sem prepričan, da je njihov konec tukaj , slej ko prej . Ljudje na svetu bomo zmagali ter za vedno pregnali naše zavojevalce ter njihove sluge v človeških oblikah. Kar med drugim Obama tudi je. Pa je seveda izredno pomebno, da je RUSKI MEDVED TU. Edini garant, da bo človek zmagal in obstal.

    OdgovoriIzbriši