četrtek, avgust 15, 2013

Bratje Pojbičevi!

Franc, Anton in Marijan POJBIČ
SDS-ovsko spletno trobilo Politikis jih je pribilo na sramotilni pranger, ker je brat Franček stranki in njenemu predsedniku Janezu Janši odkazal brezpogojno poslušnost in celo, saj skoraj verjeti ne morem, izstopil iz stranke SDS. Janeza Janše in stranke SDS pa se brez posledic ne zapušča, to bi pa sedaj že moral vedeti.

O njem Politikis med ostalim zapiše tudi:
Franc Pojbič, vidni član SDS (brat SDS poslanca Marijana Pojbiča) in od februarja letos vršilec dolžnosti direktorja Agencije RS za varnost prometa, je včeraj sporočil, da izstopa iz stranke SDS in iz vseh njenih delovnih teles. Izstopil je tudi iz združenja Vrednot Slovenske osamosvojitve in z mesta predsednika 1. območnega združenja VSO, 

Ker je Pojbič očitno bil na prepihu s strani vlade Alenke Bratušek tudi kot direktor Agencije RS za varnost prometa, se je pač od stranke poslovil, da bo sedaj lahko delal “strokovno”. Pri SDS pa so mu preko Twitterja sporočili: “Ni pomembno, ali delaš to, kar ti koristi, ampak tisto, kar je prav. Kdor odide zaradi koristi, gotovo ne dela prav.” Pojbič je s tem seveda dokazal, da je vedno bil daleč od pojma politik, ki bi mu dejansko šlo za neko strokovno delo, še manj za kakšen blagor celotnega ljudstva.

Skoraj ni dvoma,  da je od vseh treh izpostavljenih bratov Pojbič prav Franček najbolj brihten in je, kot kaše, v življenju tudi največ dosegel. Oba njegova, slovenski javnosti tudi dobro poznana, brata Marijan in malo manj znani Tunek, mu seveda nista ravno v ponos. Zagotovo so se prav zaradi njunega ne ravno uglednega slovesa, pri Politikusu odločili, da se sedaj, ko je potrebno javno obračunati s Frančekom, ki je odkazal poslušnost velikemu vodji in največjemu sinu kar jih je slovenska mati kadar koli rodila ter šefu stranke SDS Janezu Janši, spomnili in ga povezati z obema bratoma. V stranki SDS ter Politikusu imajo, kot je videti, hude težave z "grehi" brata Frančeka, ker mu, kot vse kaže, tistih udarnih ne morejo najti in so se potem odločili, da ga pokončajo z "grehi" ter javnimi slabostmi njegovih bratov.

Tako med ostalim ne pozabijo napisati: Mimogrede, Slovenske novice so konec junija razkrile, da policija že dalj časa išče Antona Pojbiča, brata Franca in Marijana Pojbiča. In potem obdelajo še meni najdražjega poslanca v slovenskem parlamentu brata Marijana ter zapišejo: No, Marijan Pojbič, tretji izmed bratov Pojbič, resda velja za bolj lojalnega člana SDS kot se je sedaj to izkazalo z njegovim bratom, a to je tudi bolj ali manj vse. Pojbič namreč ne velja za najbolj bistrega poslanca, vsem pa je v spominu ostal tudi njegov lanskoletni nastop v Odmevih, ko se je s svojim hektičnim govorjenjem naravnost osmešil. Od takrat ga več ni bilo na televiziji. Torej, Marijan pa… najboljše, da je tiho!

Saj skoraj ne morem verjeti, da bom doživel trenutek, ko se bom s kakšno trditvijo piscev Politukusa v celoti strinjal. Res bi Marijan še najbolj koristil stranki SDS, njenemu šefu velikemu Janezu Janši, svojim strankarskim poslanskim kolegicam in kolegom, sam sebi, svojim volivcem in celotni svoji žlahti, če bi bil ves čas lepo tiho. Tako pa je skoraj vedno, ko se je v parlamentu ali v kakšnem mediju oglasil in kaj izustil, dobršen del Slovenije spravil v krohot, drugi, ki jim ob njegovem govorjenju ni bilo ravno do smeha, pa so se od groze križali in se spraševali kdo pa je tega spravil v parlament.

O Frančeku in Marijanu torej slovenska javnost kar nekaj ve in ju pozna. Bolj malo pa je znanega o tretjem bratu Tuneku, ki naj bi ga s tiralico iskala policija. Ko so novinarji Slovenskih novic na spletni strani policije videli tiralico, so seveda iskano osebo Antona Pojbič, ki izhaja iz Sladkega vrha v severovzhodni Sloveniji, takoj povezali z znanima članoma stranke SDS, in začeli postavljati neprijetna vprašanja. Hitro so ugotovili, da gre za brata obeh politično znanih bratov, ki pa nad njihovimi vprašanji nista bila posebej navdušena in tako lahko v Slovenskih novicah preberemo: Marijan Pojbič -  »Sem na dopustu,« je dejal, zato smo ga na hitro povprašali o njegovem bratu, ki ga išče policija. Zelo na hitro je z neprijetnim tonom odvrnil: »Kaj mene vpletate? Jaz z njim nimam nič, pokličite njega. Več let ga že nisem videl.« Ob tem pa je še dodal: »Proti vsakemu, ki me bo vpletal z njim, bom vložil zasebno tožbo.«

O iskanem bratu smo povprašali tudi poslančevega brata, Franca Pojbiča, ki nas je ravno tako zelo na hitro odslovil: »Kakšno zvezo ima to? Ne dovolim objave svojega imena ob osebah, s katerimi nimam nič. Ne dovolim. Ni pošteno do mene.« Na vprašanje o sorodstvenem razmerju nam je odvrnil, da ne bo dovolil zlorabe svojega imena.

Novinarji Slovenskih novic so seveda ostali zvesti svoji tradiciji in svojemu slovesu in so raziskovali dalje ter se malo pozanimali pri domačinih v Sladkem vrhu, kraju, ki je znan tudi po nekoč zelo uspešni ter danes nesrečni tovarni Paloma, ki jo že leta rešujejo in kraju v katerem se je odvijala zgodba ter snemal znan slovenski film "Vdovstvo Karoline Žašler" in potem zapisali:  Sladkovršani: To je poslančev brat! »Tudi Anton je brat poslanca,« nam je pritrdil tudi vir iz Sladkega Vrha in razložil, da so se pri hiši Pojbičevih rodili štirje sinovi in še dve dekleti. 
Svojo ženo oziroma partnerico je Anton po pripovedi domačina zapustil že pred leti, nazadnje pa naj bi ga bili videli z dekletom iz radgonskega nočnega kluba. Preden je izginil v neznano, je po govoricah Sladkovršanov za seboj pustil kar nekaj dolgov. Ali so tudi ti vzrok za izdajo tiralice, ni znano. Na policiji so pojasnili le, da je »zoper omenjeno osebo Okrožno sodišče v Mariboru 6. junija 2013 odredilo mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje in predajo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije po 234/a KZ RS«.

Star pregovor pravi, da ko ima hudič mlade, jih ima za cel trop. Če bi Franček ostal zvest velikemu vodji Janezu Janši, lepo ostal član stranke SDS in bil v svojih javnih nastopih bolj na liniji strankarske in šefove ideologije ter ne "blebetal neumnosti" in razkrival malih strankarskih skrivnosti, bi v stranki pri miru pustili poslanca Marijana in ne okrog opletali s tretjim bratom Tunekom, ki ga s tiralico išče policija. Očitno se Pojbičev Franček ni prav nič naučil iz zelo poučne zgodbe svojega nekdanjega strankarskega kolega in nekdanjega primorskega poslanca Hvalice, ki si je tudi drznil zapustiti stranko SDS in ob tem še nekaj govoriti o Janezu Janši. Ne želim biti zloben, vendar se mi nekako dozdeva, da ko se včlaniš v stranko SDS in s tem dejanjem sočasno sprejmeš zavezo popolne zvestobe Janezu Janši, je enako kot če bi svojo dušo prodal samemu hudiču. Brez hudih posledic očitno iz te druščine več ne moreš. Če sam svojih grehov nimaš, pa ti bodo naprtili grehe tvojih bližnjih ali daljnih sorodnikov, prijateljev in znancev. Nekaj se bo že našlo, če ne, pa se bo ustvarilo. Cilj opravičuje sredstva, je tudi eden od znanih pregovorov.

2 komentarja:

  1. butec novinarski, zlepljenke in natolcevanje, mar si zato kupil diplomo, bebček

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljen!
    Plagiator ni nikoli kupil nobene diplome. In nekam pozno si našel ta prispevek v katerem o tebi ne pišem nič slabega. Kaj te je torej tako zelo razjezilo?
    LP

    OdgovoriIzbriši