četrtek, junij 13, 2013

Rešite grško ljudstvo ter jim vrnite svobodo in demokracijo, da sami odločajo o svoji usodi!



Grčija je okupirana, gospodarsko, finančno ter kulturno uničena in njeno ljudstvo pahnjeno v bedo in tiranijo. Novi val vulgarnega EU fašizma prav na nesrečnih Grkih in njihovi državi trenira scenarije, ki čakajo vse nas, če se demokratične in svobodomiselne sile v Evropi ne osvestijo ter se temu zastrašujočemu evropskemu pojavu odločno ne uprejo. Neoliberalni kapitalizem, ki ga je pred leti posvojila Evropa ter njene oblastne, politične ter finančno kapitalske elite, sedaj vse bolj nasilno prerašča v čisto navadni brezkompromisni fašizem s prav grozljivim obrazom in zelo nepredvidljivimi posledicami.

Najprej so jim razrušili vse državne institucije, potem so jim uničili realni sektor in sedaj jim sesuvajo javni sektor. Na ulice in v revščino ter nesrečo so pognali milijone ljudi in jim uničili vsakršno spodobno in človeškega bitja dostojno današnjost ter bodočnost.

V ponedeljek je trojka mednarodnih posojilodajalcev – Evropska komisija, Evropska centralna banka (ECB) in Mednarodni denarni sklad (IMF) – od Grčije zahtevala, naj odpusti več tisoč javnih uslužbencev. Grška vlada je nato v torek napovedala, da bo začasno ukinila javno radiotelevizijo. Začasno (??!!), da si bo proti ljudski grški režim lahko javni medijski servis grške RTV preuredil po svoji podobi in nastavil urednike, novinarke in novinarje, ki mu bodo brezpogojno lojalni in ki bodo poročali v skladu z navodili in interesi ter napotili diktatorskega režima kot tudi v duhu ideologije novega EU fašizma.Vsaka diktatura mora nadzirati in imeti v oblasti najprej medije in področje informacij ter propagande, da lahko obvladuje družbo.

Zibelka stare evropske civilizacije in kulture je uničena. Primer Grčije in njene današnje nesrečne usode je kažipot vsem narodom ter državam juga EU povezave kakšno bodočnost so fašistične evropske in svetovne elite namenile najprej jugu EU povezave kamor spada tudi naša država Slovenija. Nesreča grške države in grškega ljudstva je tudi naša nesreča, čeprav se tega danes v večini še ne zavedamo in mnogi celo verjamejo, da bo nam kaj takšnega prihranjeno. Ne bo nam! O naši usodi kot narodu in državi je že odločeno. Tako kot že nekaj krat v naši zgodovini bomo tudi tokrat Slovenci očitno prepozno zaznali nevarnosti, ki nam kot narodu, ki si je pred kratkim uspel ustvariti celo svojo državo, sedaj grozijo. In se bomo potem, ko se bomo večinsko osvestili ter spoznali, da smo hudo zavozili, ponovno nevarno in mogoče celo usodno razdelili in pa se bomo kot narod ponovno zgodovinsko napačno odločili. Vse kaže, da smo Slovenci kar cepljeni na napačne zgodovinske odločitve in če je bila katera med njimi morebiti zgodovinsko manj slaba, je ta bila zagotovo slučajna.

Doslej nam je Zgodovina ponudila kar nekaj novih priložnosti, da smo smeli popravljati svoje pretekle napačne odločitve. Nikoli jih nismo posebej dobro izkoristili. Očitno prihaja čas, ko se nas je tudi Zgodovina že naveličala in če ji tokrat ne bomo prisluhnili, potem se nam kaj lahko dogodi, da novih priložnosti nikoli več ne bo.  Grki bodo obstali in bodo preživeli in tudi svojo državo bodo še imeli, ker nekoč se bo tako ali drugače zaključilo tudi to črno in  nesrečno politično ter ideološko obdobje v katerega pravkar vstopa Evropa. Slovenci zagotovo ne bomo, če sami zase ne bomo ničesar storili in za svojo ter bodočnost svojih otrok in vnukov ničesar storili in žrtvovali.

Poslovimo se torej od sanj o svobodni, demokratični in uspešni EU povezavi v kateri se spoštujejo človekove pravice, ki je socialna ter pravna, v kateri so tudi narodi enakopravni in svobodni, in ki vsakemu državljanu zagotavlja pogoje za znosno ter človeškega bitja vredno življenje. Prej se bomo prebudili in se zavedali realnosti današnjega časa ter prihajajoče nevarnosti črne ter trpljenja, solz, znoja, krvi in smrti polne bodočnosti, več možnosti bomo imeli, da ohranimo svojo mlado državo in kot narod sploh obstanemo.


4 komentarji:

  1. Lenuhi Grški, pojdite delat! LENUHI in PARAZITI

    OdgovoriIzbriši
  2. Grčija je prihodnost. Še malo pa bodo vpili kako so nemški delavci lenuhi in paraziti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Še veliko prej bodo za takšne razglasili francoske delavke in delavce.

      Izbriši
  3. Grki potrebujejo nova posojila ne pe več demokracije. S svobodo ne moreš vračati posojil, s posojili se lahko preživijo.

    OdgovoriIzbriši