sreda, avgust 15, 2012

Veliki blefer in manipulator ponovno v svojem elementu!

Karel Erjavec, slovenski zunanji minister, predsednik koalicijske in vladne stranke DeSUS in samooklicani svetnik ter zavetnik slovenskih upokojenk in upokojencev, je ponovno v elementu v katerem se odlično počuti in kjer je pravi mojster.

Tako kot je svoje članstvo, dotedanje simpatizerje ter volivce nategoval takoj po volitvah in to potem še uspešno ponovil ob sprejemu vladnega paketa siromašenja državljank in državljanov, sedaj vse skupaj namerava le še ponoviti, ko vlada pripravlja nadaljevanje ljudskega siromašenja in pehanja v bedo. Prav zanimivo bi bili vedeti koliko je še v tej državi bedakov, ki temu političnemu manipulatorju in mojstru blefiranja sploh še kaj verjamejo? Vedno, ko je Erjavec bil v kakšni vladi je iz tiste vlade  skoraj dnevno  odhajal in že naslednji dan nazaj vanjo tudi prihajal. Pri tem početju pa se mu niso uspele dovolj odločno upreti niti upokojenske organizacije, ki naj bi zastopale interese upokojencev in ne lastno članstvo, ki je za javnost uprizarjalo razne notranje upore za katere se je že v naprej vedelo, da nimajo namena spremeniti v stranki DeSUS prav ničesar. Stranka je s svojimi sedanjimi kadri na republiškem in na največjem delu regijskih ter občinskih nivojih več kot zrela, da se jo pošlje na smetišče zgodovine.

Bleferski manevri Karla Erjavca in njegovih potrčkotov v vodstvu stranke, ne prepričajo več nikogar, ki ima v glavi vsaj še nekaj soli.  Matrica zavajanja slovenske javnosti je bila že zdavnaj spregledana in s ponavljanjem starih štosov tokrat Erjavec prav gotovo ne bo več uspešen. Ne bo več mogel javnosti prodajati tega kar sta se z Janšo predhodno dogovorila in uskladila, da bi rešila koalicijo in sočasno še Erjavca in njegovo stranko DeSUS. Erjavcu so tokrat karte padle na mizo in se razkrile ter tako nameravane igre ne bo več mogel odigrati kot si jo je želel. Tudi v rokavih skritih adutov nima več, ker tokrat že igra z daleč prekratkimi rokavi.

Ministrskemu mestu ter mestu predsednika koalicijske in vladne stranke in z vsem tem povezanim privilegijem ter koristim se Erjavčev Karlek ne bo kar tako odrekel, ker ve, da skoraj zagotovo minister ne bo več nikoli in da tudi nikoli več koalicijske ali vladne stranke ne bo vodil. Karlek je brihten mož in vsaj zase bo vedel poskrbeti, ker za upokojence in njihove volilne glasove mu je pa tokrat res že vseeno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar