četrtek, avgust 30, 2012

Špekulacije, hipoteze in teorije zarote!

Vihar, ki ga okrog domnevnega očetovstva kardinala Franca Rodeta zadnje dni dvigajo slovenski mediji in visoki cerkveni dostojanstveniki in seveda oba v zgodbo neposredno vpletena, kardinal Rode in Peter S., ki trdi, da je njegov sin, dobiva že prav zanimive razsežnosti. Rode kar naenkrat kaže pripravljenost na DNK analizo s katero naj bi dokazal, da Peter S. ni njegov sin.

Visoki cerkveni dostojanstveniki s Stresom na čelu prav tekmujejo v dajanju izjav v katerih podpirajo nesrečnega kardinala in med vrsticami obsojajo Petra S., celo njegovo mater ter vzbujajo vtis kot da pa oni že vedo kaj je renica in kakšen bo končni razplet te zgodbe. Novinar Bojan Požar v Demokraciji gre celo tako daleč. da ponovno odkrije lovke skrivnostne Udbe. Visoki cerkveni dostojanstveniki javne razprave in pisanja o domnevnem Rodetovem očetovstvu razglašajo kot brutalen napad na slovensko cerkev in k temu potem svoj piskrček obilno pristavljajo še razni desničarski in cerkveni moralisti ter poklicni in ljubiteljski ideologi, ki v vsem vidijo le eno samo grdo in zaplotniško zaroto.

Kdo naj bi bili zarotniki pa tako ni  potrebno posebej ugibati. To so lahko le udbomafijci, strici iz ozadja, zadrti levičarji, prikriti komunisti, sovražniki svete, boga boječe in pravične slovenske rimskokatoliške cerkve, intelektualni pohabljenci in drugi izrodi častitega ter devici Mariji posvečenega slovenskega naroda. Samo ti, ker vsi drugi kaj takšnega ne bi bili sposobni narediti.

Zelo nerodno pa se zapletajo v zadnjih dneh prav najvišji cerkveni dostojanstveniki na slovenskem, ki s svojimi izjavami med ljudmi porajajo sume celo že v rezultate testiranja DNK in potem v odločitev sodišča. Ljudje verjamejo, da se je v aferi "Rode in sin" sprožil prikriti stroj moči in vpliva RKC, ki bi morebiti bil celo v stanju vplivati na uradni rezultat analize DNK in s tem posredno na končno odločitev pristojnega sodišča. Danes je seveda že prav vse mogoče in tako tudi takšne teorije velike zarote ne bi bilo mogoče odpraviti kar z levo roko.

Če smo se v področje zarot že spustili, pa z njimi še nadaljujmo. Kaj pa če Peter S. že razpolaga z DNK analizo, ki dokazuje to kar tako odločno trdi? Do potrebnega Rodetovega vzorca, ki bi služil za izdelavo analize DNK res ne bi bilo tako težko priti. Kaj če je najel privatnega detektiva , ki je na kakšnem od pogostih Rodetovih obiskov v Sloveniji prišel do potrebnega vzorca, ki so ga potem na zahtevo in po plačilu Petra S. v laboratoriju analizirali in mu izročili rezultate? Na sodišču si s temi rezultati res ne bi mogel pomagati, bi pa seveda v primeru zanj neugodnega "uradnega" rezultata lahko zahteval kakšno super analizo v kakšnem neodvisnem laboratoriju v kakšni tretji državi ali celo v sami Nemčiji katere državljan je.

Brez panike. Ta hipoteza ni zrasla na mojem zeljniku in je produkt nekoga, ki malo bolje pozna nekatera ozadja v Sloveniji in moč vplivov ter povezav med vrhovi RKC in določenimi strokovnimi institucijami in političnimi ter oblastnimi organi. Zdela se mi je precej neverjetna, ker vsaj nekaj malega zaupanja v korektnost in uradno strokovnost naših institucij le še premorem. Se pa mi je hipoteza zdela tako zanimiva, da se nisem mogel upreti skušnjavi, da o tem vsaj nekaj ne bi tukaj zapisal. Nemogoče namreč danes skoraj ni več nič. Ne obstaja le to kar vidimo, slišimo ali lahko otipamo, temveč tudi še veliko tistega kar je izven dosega naših čutil in zdrave pameti.




Ni komentarjev:

Objavite komentar