četrtek, avgust 30, 2012

Ni dobro se prehitro veseliti!

   Notranji minister Vinko Gorenak je na Twitterju zapisal, da bi bilo odpuščanje novinarjev v medijski hiši Delo nekaj dobrega. Natančneje, ob objavi povezave na novico Siola, ki govori o morebitnem odpuščanju na Delu, je zapisal: »To je pa dobra novica bomo imeli več objektivnega poročanja«.

Gostobesedno žvrgoleči minister Vinko Gorenak in vsekakor eden nam najdražjih Janševih ministrov, je ponovno prehitel samega sebe. Ali povedano drugače: prsti so mu ponovno krepko prehiteli sive celice. Od veselja je kar poskočil, ko je zvedel, da bi na Delu v jeseni lahko odpuščali novinarje. To so namreč tisti novinarji v tistem Delu, ki o njem, njegovi vladi in njenem predsedniku vedno ne pišejo ravno najlepše. Pa še Rodeta so prav v zadnjih dneh grdo namočili in njemu tako  ljubljenega velikega vodjo Janeza Janšo so ti isti novinarji stlačili v tisto nerodno Patrio in pred tem še v neko zgodbo o prodaji orožja tam doli po Balkanu. In še veliko podobnega masla imajo ti Delovi novinarji na glavi, pa je tako sedaj res že skrajni čas, da se tam na tem grešnem Delu malo pospravi in naredi red.

Vendar ima naš vrli minister Vinko malo težavo, ker je ob "lepi in razveseljivi" novici Siola prezrl še veliko bolj pomembno in ne tako zelo lepo novico, ki jo njemu kot ministru, njegovemu Janezu kot  šefu vlade in koalicijskim partnerjem v vladi, pripravljajo ter sporočajo državljanke in državljani te zbankrotirane države. Tudi ti namreč za to jesen planirajo določena kadrovska čiščenja v državi.

Bo prav zanimivo takrat brati njegove komentarje na njemu tako dragem omrežju Twitter. Ko bosta s svojim šefom vlade Janezom odletela, pa bodo državljanke in državljani na Twitterju napisali: "To pa je dobra novica, bomo odslej imeli več pravičnosti in prepotrebnega optimizma ter realnih izgledov, da se brez njih končno le izvlečemo iz te godlje v katero so nas spravili!"

Ni komentarjev:

Objavite komentar