ponedeljek, avgust 27, 2012

V stranki samih poštenjakov imajo očitno težave!

Po poročanju požereporta imajo v Virantovi Državljanski listi in stranki največjih poštenjakov ter brezmadežnih moralistov neprijetne težave s skrivnostnimi denarnimi nakazili. Denar prihaja na TRR njihovih članov ne da bi ti reveži vedeli kdo jim nakazuje in s čim naj bi si ta nakazana sredstva prislužili ter kako je pošiljatelj ( skrivnostni donator ) prišel do številk njihovih računov. In zakaj je za nakazila izbral prav ta dva gospoda in ne koga drugega iz stranke????

Vsaj dva vodilna politika Državljanske liste, Janko Jenko, politični direktor stranke, in Jani Toroš, vodja kabineta ministra za finance Janeza Šušteršiča, sta pred tremi ali štirimi tedni prejela dve sumljivi finančni nakazili.
 Jenko je na svoj osebni transakcijski račun dobil pet tisoč evrov, Toroš pa 3.200 evrov na transakcijski Inštituta za inovativni management, kjer je predsednik sveta. Pri nakazilu, ki ga je na TRR pri Novi ljubljanski banki prejel Jenko, je pisalo "vračilo kredita," pri nakazilu na inštitut (TRR pri SKB banki) podrobnosti niso znane, računovodkinja inštituta je namreč na dopustu. Oseba, ki je po dostopnih podatkih denar nakazala Jenku in Torošu, pa naj bi bila ena in ista. Gre za neznanega Kristjana Žagarja.

Tako med ostalim piše Požar danes na svojem znamenitem portalu. In potem še dalje navaja: 
 
Zgodba z nenavadnimi nakazili se je začela "kriminalno" zapletati v petek, ko je eden od novinarjev Slovenskih novic po telefonu poklical Janka Jenka in Janija Toroša, češ pred seboj ima bančne izpiske, ki dokazujejo, da sta ta denar (5.000 in 3.200 evrov) dobila kot provizijo za podelitev igralniških koncesij razvpitemu ljubljanskemu poslovnežu Sergeju Racmanu. Ki mu je (oziroma njegovemu podjetju Onisac), spomnimo, vlada na predlog ministrstva za finance pred kratkim res podelila koncesijo za igralni salon na Miklošičevi ulici v Ljubljani. Novinar naj bi Janku Jenku in Janiju Torošu še dejal, da bančni izpisek tudi dokazuje, kako je Racman (prek nekega svojega podjetja v Celovcu) denar nakazal Jenku in Torošu.

Prav rad bi danes v prostorih državnega zbora srečal izobčenega in popljuvanega poslanca Ivana Vogrina, ki se mu sedaj privoščljiv nasmeh zagotovo razteguje vse tja do ušes. Je Vogrin kaj o tem že vedel in je na svoji zadnji tiskovni konferenci imel kaj od tega v mislih, ko je na račun stranke in njenega vodstva naslovil nekaj krepkih? Kakor koli že, Vogrin res ni rabil dolgo čakati, da je dobil vsaj delček zadoščenja za vse grde besede in brutalna ravnanja, ki jih je bil deležen v zadnjih mesecih, ko so pljuvali po njem in ga metali iz Državnega zbora ter stranke. 

Največjim poštenjakom in brezgrešnim moralistom Virantove stranke Državljanska lista se je hitro povrnilo. Očitno imajo tudi sami "strice v ozadju", ki veselo nakazujejo denar, ne povedo niti tega za kakšne namene in se pri tem niti ne predstavijo. Samo nakazujejo. To so koristni "strici" in ne tisti Jankovičevi, ki bi sami potrebovali kaka podobna nakazila, ker jim Virant in njegovi koalicijski neoliberalni kolegi neprestano zmanjšujejo pokojnine ter grenijo življenje.  


 

1 komentar:

  1. Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us
    so I came to take a look. I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my
    followers! Great blog and great style and design.
    Feel free to visit my web blog - bank spółdzielczy ustka

    OdgovoriIzbriši