petek, avgust 17, 2012

Ubi Plagiatorja!


Siolovci so včeraj na svoji spletni strani res presegli samega sebe. Najprej so obdelali varuhinjo človekovih pravic, ker ni sledila njihovi zahtevi po konkretni in jasni obsodbi vsebine, ter takrat še neznanega avtorja grozilnega sporočila Janezu Janši in njegovi družini, vzeli v bran filozofa Vezjaka in v istem dahu  tudi sami odkrili še enega potencialnega terorista, ki preko spleta grozi. 

Objavili so ime bloga ( suum cuique )na katerem naj bi bile objavljene grožnje njihovemu novinarju  Aleksandru Koledniku in filozofu dr. Borisu Vezjaku ter vse ponosni zapisali, da so zavarovali dokaze, ker bodo blogerja prijavili policiji. Z velikim zanimanjem sem odklikal na ta blog in tam res našel oba sporna prispevka od katerih prvi, ki se nanaša na dr. Vezjaka, nosi naslov »Ubi Borisa Vezjaka« in drugi, v katerem naj bi se grozilo Siolovemu novinarju pa » Ubi Aleksandra Kolednika«.

Z branjem obeh prispevkov sem začel v velikem pričakovanju potrditve navedb Siolovega  Urbanije, da bom v njih našel grožnje s smrtjo obema gospodoma, ki sta navedena v naslovu prispevkov. Preberem prvič in se že prav pošteno prestrašim, ko ugotovim, da se skoraj z vsem kar je avtor zapisal strinjam in da nisem uspel najti groženj s smrtjo. Je z mano res že nekaj tako hudo narobe in sem morebiti tudi sam že zapadel pod vpliv splošne slovenske šizofrene miselnosti, da smo vsi v veliki nevarnosti, ker okrog nas tekajo sami potencialni morilci in atentatorji? Pa zberem misli, se umirim in pričnem s ponovnim branjem. Ja hudiča, ponovno ugotovim, da se z vsem napisanim strinjam in nikjer ene same črke, kaj šele besede ali stavka, iz katerega bi se dalo vsaj s kakšno specialno forenzično tehniko izluščiti komu kakšno grožnjo s smrtjo. Nič od tega in še enkrat en sam velik nič od kakršne koli grožnje komur koli.

Razen seveda besede »ubi« v samem naslovu obeh prispevkov. Pa še ta besedica ni avtorstvo pisca obeh prispevkov na tem blogu, temveč je avtor le povzel in priredil naslov svojih prispevkov po naslovih slovenskih medijev, ki so ta nesrečni »ubi« veselo in masovno objavljali prav zadnjih nekaj dni. Ubi Janšo, ubi varuhinjo človekovih pravic, ubi Jankoviča, smrt komunistom, smrt južnakom, smrt pedrom in lezbijkam in tako dalje vsak dan v vseh medijih in grafitih po deželi sami »ubiji« in  smrti nekomu. Pa nič od tega občutljivih Siolovcev vse do »ubi Janšo« in elektronskega sporočila nekega neuravnovešenega ter verjetno v času pisanja še krepko pijanega Bogomira, ni prav nič motilo. Na svoji spletni strani niti kake posebne pozornosti niso posvečali grožnjam tistim, ki jih očitno sami nimajo prav nič radi. Siolovoci nam torej posredno sporočajo, da »onim drugim« se sme groziti in teh groženj ni potrebno jemati kot kakšno posebej nevarno družbeno deformacijo. Grožnje »našim« pa so seveda nekaj povsem drugega. Našim groziti pa se ne sme in je potrebno vse, ki bi v povezavi z "našimi" le posredno uporabili kakšno besedo, ki jo je mogoče povezati z grožnjo, takoj preganjati ter obsoditi in če se le da tudi zapreti ali kako drugače onemogočiti.

Če so Siololovci svojo napoved res tudi uresničili in prijavo policiji tudi posredovali, potem so policistom zelo polepšali dan. Verjetno se še danes krohotajo in so zagotovo zadolžili kakšnega policijskega vajenca, da  se izkaže in v obeh inkriminiranih prispevkih najde grožnjo s smrtjo obema v naslovih navedenima gospodoma.

So pa Siolovci naredili odlično reklamo temu blogu in blogerju, ki ga ustvarja. Za to sem jim tudi sam zelo hvaležen, ker priznam, da tega res dobrega bloga doslej nisem poznal in ga prebiral. Odslej ga seveda bom. Prav s tem namenom, pa sem tudi podobno kot moj blogerski kolega, ta prispevek naslovil »Ubi Plagiatorja« v tihem pričakovanju, da morebiti tudi zame naredijo kaj podobnega in povabijo bralce k prebiranju prispevkov na tem blogu. Mogoče pa bom deležen celo časti s kakšno prijavo policiji ali tožilstvu. Besedica »ubi« v naslovu bi morala vsekakor zadostovati in pritegniti njihovo pozornost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar