sreda, avgust 22, 2012

So se tega spomnili sami ali jim je tudi tokrat pomagal kak ambasador?


Vir: požareport, 22.08.2012

Viri iz vladne koalicije: Novo ime za slovenskega Montija; dr. Boris Pleskovič, ki naj bi ga kot navaja Požar predlagali v krogih Zbora za republiko. Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa. Pleskovič je delal v Svetovni banki v Washingtonu, na slovenski politični sceni pa se je pojavil leta 1990, ko je postal ekonomski svetovalec tedanjega predsednika Demosove vlade Lojzeta Peterleta

Takrat torej, ko se je slovenska tragična zgodba pričela in ima tako vsekakor zasluge za  propad slovenske države. Kar je pred enaindvajsetimi leti uspešno pomagal začeti uničevati naj torej sedaj še uspešno dokonča. Očitno hudič jemlje šalo in desničarji v veliki paniki iščejo rešitve. Jim tudi tokrat v ozadju svetuje in pomaga kak ambasador ali pa se uspevajo do takšnih in podobnih paničnih predlogov prebiti kar sami?  Očitno so začeli dvomiti v sposobnosti Velikega vodje in sedaj bi jim še kako prav prišel kdo, ki bi ga uspeli instalirati na vrh, da jim zavaruje stečene privilegije in koristi.

 Na vrhu kake morebitne tehnične vlade ali vlade narodove enotnosti ne potrebujemo intelektualnih janičarjev in ljudi, ki so sejali kar danes vse nesrečni žanjemo. Dovolj je bilo eksperimentiranja z raznimi neoliberalnimi ter njim podobnimi eksperimenti preko hrbtov osiromašenih ter v bedo pahnjenih ljudi živečih v deželi slovenski.. Državljanke in državljani te dežele nismo več pripravljeni izigravati laboratorijskih miši raznim neoliberalnim in fašističnim političnim ekonomistom ter njihovim ideološkim in političnim izvrševalcem. Dovolj je bilo! Pokazali ste kaj veste in kaj zmorete in sedaj je prišel čas, ko naj se dela lotijo tisti, ki res vedo kaj počnejo in zakaj kaj počnejo. Naj bo zadnje veliko tranzicijsko dejanje v Sloveniji stečaj vaših neoliberalnih in fašističnih idej in eksperimentov ter začetek nekaj novega z novimi in zaupanja vrednimi ljudmi, Dovolj nam je tudi že neprestanega mešetarjenja ljubljanskih krogov in vseh vrst ljubljanskih elit. O svoji bodočnosti odslej želimo odločati vsi državljani celotne države in koristno bi bilo, da »periferiji« prisluhnete, ker vi tam v Ljubljani ste se izčrpali v svojih neprestanih spopadih in bojih za dediščino prejšnje države in delitvi vsakokratnega povolilnega plena preostanka dobrin in privilegijev ter drugih ugodnosti mlade države Slovenije.

Plagiator ima vsekakor boljši predlog.Če je slovenska politika s svojo razvejano strankokracijo in njenimi politikantskimi elitnimi priseski  kadrovsko, politično in moralno bankrotirala in je rešitev v tehnični vladi ali vladi narodove enotnosti, potem bomo »slovenskega Montija« poiskali sami doma. Imamo jih dovolj, ki imajo znanja in premorejo potrebne veščine, da rešijo to kar ste vi in vaši potrčkoti zapravili in uničili. Eden od takšnih je nedvomno dr. Franjo Štiblar, ki ga niti ni potrebno posebej predstavljati, ker je malo bolj informirani ter zainteresirani slovenski javnosti več kot dobro poznan. Kdor pa želi o znanem ekonomistu in profesorju ljubljanske pravne fakultete vedeti kaj več, pa naj si pomaga s stricem Googlom in materiala za potešitev njegove radovednosti mu bo ponujeno v izobilju. Tisti zahtevnejši pa naj se lotijo prebiranja katerega od njegovih številnih strokovnih književnih del.

Ni komentarjev:

Objavite komentar