torek, avgust 21, 2012

V ustavo zapisano "fiskalno pravilo" je enako. ...... diktatura!

Vedno bolj se priklanjam vsem, ki v zapisu "fiskalnega pravila" v ustavo vidijo uvedbo diktature in fašizma z novim ter sodobnim obrazom. Slovenska politika je sploh dovzetna za vse takšne in podobne novotarije h  katerim jo vzpodbujajo kapitalsko finančne svetovne ter predvsem evropske elite. In če potem k temu prištejemo še naše slovenske notranje zgodovinske spore ter nikoli preživete narodno ideološke ter delitvene svetovno nazorske travme, je slovenska družba prav idealno gojišče teh novih fašistoidnih in nedemokratičnih  idej. To je prav lepo dokazala tudi aktualna vladajoča koalicija pod Janševim vodstvom, ko se je lotila preimenovanja vojašnic, zapacala državno proslavo in sedaj še s tem nesrečnim "novim praznikom" 23. avgustom. Novi nastajajoči  totalitarizem v smrtnem strahu, da ne bi bil tako med ljudmi tudi prepoznan, sedaj obračunava z nečim česar že dolgo več ni in nečim kar je le še zgodovinsko dejstvo.

V resnici vlada med desničarskimi evropskimi in predvsem med vzhodnoevropskimi ter tako tudi slovenskimi političnimi elitami še vedno prav patološki strah le pred komunizmom oziroma socializmom. In imajo kar prav, da se nekaj od tega zelo bojijo, ker so v slabih treh desetletjih uspeli ustvariti pogoje in razmere v katerih so namesto blaginje ustvarili vedno bolj poglabljajoče se siromaštvo in ljudskim množicam uničili bodočnost. Ne združena Evropa, takšna kot prav sedaj nastaja in ne skupna valuta evro, ne moreta več rešiti nastalih težav. Formula "veliko različnosti združenih v eni enotnosti" se je sesula in sedaj jim je preostala le še ena in edina možnost, da skušajo elite projekt ter s tem svoje pozicije rešiti z demontažo demokratičnih, pravnih, kulturnih, političnih in socialnih standardov ter uvajanjem diktature, ki jo vse več ljudi prepoznava kot neko novo pojavno obliko fašizma. Čeprav se takšnemu  poimenovanju družbenega, ekonomskega in političnega stanja, ki pravkar nastaja pred našimi očmi in v katerega  nas peljejo, vsi izogibajo kot hudič križu, je vendarle na razpolago več kot dovolj močno prepoznavnih dejstev ter družbenih dokazov, da gre točno za to. Samo zunanjo formo pravilnega poimenovanja nečesa ali nekega stanja je mogoče z raznimi demagogijami in drugimi propagandnimi sredstvi ter triki prikriti ali celo zakriti. Vsebina družbenih, socialnih, političnih in kulturnih preobrazb družbe ter njenih nasilnih sprememb, pa je sama po sebi dovolj grozeče zgovorna in se teh nevarnosti zaveda vedno več osveščenih ljudi.

Pri tem se postavlja vprašanje koliko se tega v resnici zavedajo tudi politične stranke, ki se razglašajo za leve in koliko tisti del inteligence in kulture, ki se svetovno nazorsko uvršča na levico. V Sloveniji bomo to hitro ugotovili. Prvi takšen test bo zahteva Janeza Janše in njegove vladajoče koalicije po vpisu tega nesrečnega fiskalnega pravila v ustavo. Takrat, ko bo državni zbor o tem glasoval, bo usoda državljank in državljanov Slovenije kar za lep čas ali zapečatena v okove novega totalitarizma in diktature ali pa bodo  nastopile nove okoliščine v katerih bo potrebno z novimi ljudmi ter novimi močmi  poiskati nove poti in rešitve v iskanju vzdržnih kompromisov za ohranitev doseženih političnih, socialnih, kulturnih in pravnih standardov. Boga v nebesih se ne da kar tako zamenjati z Združeno Evropo in evrom in za nekaj takega, kar niti pogojev preživetja več nima, za vedno žrtvovati države. svobode in slovenstva. Lačni, goli, bosi in ponižani bomo v vsakem primeru. Če pa bi sami hrabro prevzeli odgovornost za svoj obstoj in svoja ter naših otrok in vnukov jutrišnja življenja, pa bi nam ostala vsaj realna vera ter upanje v morebitno neko jutrišnjo boljšo narodno in ljudsko prihodnost, čemur bi se v nasprotnem verjetno za večno odrekli.

Končna odločitev o naši usodi tako ne bo sprejeta z glasovanjem v državnem zboru o fiskalnem pravilu, temveč jo bomo v primeru izglasovane spremembe ustave, sprejeli v svoji narodni in ljudski zavesti ter v zavedanju usodnosti časa ter zmožnosti pogumnega kolektivnega prevzemanja odgovornosti ter potrebnih dejanj za našo jutrišnjo bodočnost.





Ni komentarjev:

Objavite komentar