sobota, februar 18, 2017

Kviz za slovenske volivke in volivce!

Rešitev kviza: Ministrica Alenka Smerkolj - ministrstvo za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo.













Spoštovane slovenske volivke in volivci, ponujam v rešitev vam mali kviz s področja poznavanja naših oblastnikov.

Poznate gospo na fotografiji? Ste jo že kdaj videli ali poslušali njen nastop na TV ali kaj izpod njenega peresa prebrali v tiskanih medijih? Poznate kak njen oblastniški, strokovni ali politični izdelek oziroma prispevek k naši državni ter narodovi blaginji v zadnjih dveh in pol letih? Veste kaj o tem ministrstvu? Kaj dela, s čim se ukvarja, koliko ima zaposlenih državnih uradnikov, za kaj uporablja davkoplačevalski denar?

Potrudite se malo. Res, da ni lahko in enostavno, pa vendar poskusite rešiti to uganko. Kdo je torej dama na fotografiji in kakšno delo za našo skupno korist bi naj opravljala?

Potrebujete skromen namig? Naj vam bo. V Google zapišite: Vizija Slovenije 2050 - Slovenija 2050 in dobili boste zadetek, ki vas potem z malo dodatnega truda lahko popelje do rešitve. To kar se vam bo na povezavi odprlo res ni vredno veliko vašega časa, da bi se ukvarjali še s prebiranjem, čeprav je stalo skoraj pol milijona vaših davkoplačevalskih evrov. Je pa lahko pot do razrešitve tega državljanskega kviza. In kaj se vam bo odprlo?
 
(Vir: MLADINA Vizija Slovenije 2050 je proces in dokument, ki si zasluži resno obravnavo kriminalistov. Ni namreč mogoče izključiti, da gre za zlorabo javnega denarja. Dokument na 88 straneh je morda vreden 20.000 evrov – a zgolj, če smo zelo dobrodušni in prijazni. Vlada je za ta neresni in vsebinsko ubogi dokument, kot ga ocenjujejo vsi resni sogovorniki, dala enormnih 454.000 evrov. 360.000 evrov je od tega dobila OECD – kar ne spremeni ničesar.
Porabili so pol milijona evrov za nekaj, kar nima strokovnih temeljev, gre za gradivo, ki je popolnoma nereferenčno, neverodostojno, dejansko že kar smešno, skupaj zmetano, kot bi kdo to vladi dejansko podtaknil, da bi se lahko naknadno norčeval iz nje. In ker je bil pred kratkim ravno kulturni praznik: zgolj za moderiranje in stike z javnostmi so namenili slabih 35.000 evrov, skupaj z izdelavo spletne strani pa 47.000 evrov. Zveni kot slaba šala. Ni ga vrhunskega kulturnika ali znanstvenika, ki bi na tako lahkoten in nereferenčen način lahko dobil toliko sredstev za morebitno resno umetniško delo ali raziskavo. Ni.
Takšno ravnanje z javnim denarjem ni le norčevanje, ampak je treba izraziti globok sum, da je pri tem prišlo do zlorabe javnih sredstev v korist tretjih oseb, pravnih ali fizičnih.¨..................)

Kdo je torej gospa na fotografiji in kakšno delo v naše skupno dobro opravlja? Še vedno ne gre in potrebujete še en namig? Dobro, razumem vas in seveda tako tudi vašo zadrego! Torej še en namig: njen šef je predsednik vlade dr. Miro Cerar. Od tu dalje pa se boste prav zares morali sami prebiti do rešitve kviza. Ste namreč kot davkoplačevalci  in kot volivke in volivci posredno tudi njen delodajalec ter tako soodgovorni za rezultate njenega dela. Ne poskušajte goljufati in o njej spraševati kakšnih poslank in poslancev Državnega zbora, ker gospe tudi večina njih ne pozna, saj je v Državnem zboru skoraj niso imeli priložnosti v živo videti ali poslušati.

Reševanje začnite na način, da si skušate najprej odgovoriti koliko ministrstev ima Cerarjeva vlada? Potem nadaljujte, po spominu seveda, kdo so ministri ali ministrice, ki ta ministrstva vodijo? Sedaj pa ste že skoraj blizu rešitve kviza. Tudi, če vam brez goljufanja z dodatnim klikanjem na spletne strani slovenske vlade ne uspe priti do rešitve, nimate razloga za slab občutek ali celo kakšno samoobtoževanje. Slabe občutke prepustite kar njej sami in njenemu šefu. Ker ona dva pa bi morala  imeti  takšnih razlogov več kot dovolj.

Prenehajte obremenjevati svoje sive celice, ker skrivnostni misterij kdo je oseba na fotografiji je razkrit. Sedaj veste tudi kje ter kaj naj bi delala, ne veste pa seveda koliko vašega denarja je pognala za takšne in podobne projekte kot je ta utopična Vizija 2050. In ne veste koliko vas ( nas ) bo kot davkoplačevalce skupaj s svojimi zaposlenimi na ministrstvu še stala in še manj veste kakšna bo od tega splošna korist. Tega pa seveda ne boste nikoli zvedeli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar