četrtek, november 10, 2016

Nekaj kar si je res vredno prebrati in se ob tem zamisliti!

Redko povzemam pisanja drugih avtorjev in to storim izjemoma le takrat, ko sem prepričan, da jih je vredno prebrati in se nad zapisanim tudi temeljito zamisliti. Sam se s svojimi komentarji na teh straneh nisem loteval pravkar končanega ameriškega predsedniškega volilnega cirkusa in se navijaško opredeljeval za enega ali drugega kandidata. Ker so to množično počeli vsi slovenski mediji s svojimi uredniki ter novinarji, politični analitiki, večina politikov in še mnogi, ki so o vsem tem kaj vedeli pa tudi tisti, ki so bili le prepričani, da o tem kaj vedo in lahko kaj pametnega povedo oziroma zapišejo. 

Vsi po vrsti pa so tokrat na izpitu iz strokovnosti, objektivnosti, obče razgledanosti in predvsem v podajanjih resnice grdo pogrnili ter se ob tem še prav na veliko osramotili. Toliko neumnosti, laži, sramotenja, pritlehne politikantske propagande ter popolnih nesmislov kot smo jih lahko od vseh prej navedenih slišali ali prebrali v preteklih nekaj dneh, še dolgo ne bomo imeli priložnosti spremljati in se nad njihovo izkazano že prav patološko neumnostjo naslajati. Slovenija je očitno zelo bolna in nam s takšnimi politiki kot jih premoremo ter s takšnim stanjem duha kot preveva v naši prelepi deželi res ne bo lahko. V enem samem dnevu smo se grdo zamerili tako Rusom in njihovemu predsedniku Putinu kot seveda tudi novi prihajajoči ameriški administraciji na čelu z novim predsednikom ZDA Trumpom. Le zakaj slovenski politiki, politični analitiki in mediji vedno zamudijo priložnost biti tiho, ko bi v interesu države in njenega prebivalstva bilo to modro? Pogosto krat sem že zapisal znano misel, da ima vsak narod take politike in tako oblast kot si jo zasluži. V to misel in njeno sporočilo sedaj več ne verjamem. Prav nasprotno, vedno bolj trdno sem prepričan, da si državljanke in državljani Slovenije zaslužimo veliko boljše politike, boljšo in sposobnejšo oblast in da si zaslužimo vsaj nekaj malih priložnosti za neko jutrišnjo boljšo bodočnost nas samih in predvsem naših otrok in naših vnukov.

V nadaljevanju pa povzemam razmišljanje "Slovenca" o novem predsedniku ZDA Trumpu, njegovi protikandidatki Clintonovi ter pravkar končanem ameriškem predsedniškem volilnem cirkusu:

Besede Slovenca o novemu ameriškemu predsedniku Trumpu, ki si jih je vredno prebrati

09.11.2016

Za Donalda Trumpa sem prvič slišal približno 3 leta nazaj, ko sem v New Yorku obiskal njegovo stolpnico. Moj prvi vtis je bil izrazito negativen, predvsem zaradi njegovega bogastva, pa tudi njegovi bizarni frizuri se nikakor nisem mogel načuditi. A poleg tega se zanj tudi nisem dosti zanimal.

Daleč najbolj mi je šel na kur*c, ko sem na youtubu videl enega izmed njegovih intervjujev kjer govori kako mu v mladosti ni bilo lahko: "My father gave me a small loan of a million dollars".

Spomnim se s kakšnim gnusom sem spremljal tega človeka in ga ob kandidaturi nisem vzel resno.

Konec koncev želi zgraditi zid na meji z Mehiko, muslimanom preprečiti vstop v ZDA, ženske je označil za debele pra*ice in mehičane za posiljevalce..... je tudi čisti rasist do črncev, ne podpira gejev, je Putinova lutka, novi hitler, egocentrični šovinist, vodja Ku Klux Klana, začetnik 3. svetovne vojne itd itd.

Vsaj s takšnimi informacijami so nas šopali in skušali prepričati glavni mediji ala CNN, NBC, ABC in BBC, isti mediji, ki jih financirajo elite z Wallstreeta in so glavni stroj globalistične propagande, ki skuša ustaviti vsakega, ki se jim skuša postaviti po robu.

Kaj ni čudno? Nihče pred volitvami ni obsodil Trumpa da je rasist, ksenofob, seksist itd. Šele ko se je prijavil kot kandidat, so ga poskušali razbiti z vseh strani. Elita je imela tako na republikanski, kot na demokratični strani že pred volitvami nastavljeni 2 lutki. Jeb Bush na eni in Hillary Clinton na drugi strani, kjer bi se oba pomerila v velikem finalu in bi bilo čisto vseeno kdo bi zmagal, saj sta oba dve plati istega kovanca.

Nato pa pride Trump v igro, čisto nepričakovano, in zjebe vse načrte globalistov (židov). Že prej znan iz resničnostnih šovov in poslovnega sveta, je hitro pridobil popularnost z izjavami kot so "We're gonna build a wall", kjer nihče ni vedel ali misli resno ali ne. Vsem pa se je zdel osvežujoč in na daleč je bilo čutiti, da je končno nekaj svežega na politični sceni, kjer so lenobno gnezdili stari politiki.

Najprej so se Trumpu smejali. Ga zaničevali. Se mu posmehovali. Toda Američani so imeli dovolj. Vedeli so, da zlagane fraze in olepšane, politične in učene besede ki so prihajale iz ust Obame, ne zaležejo in so samo distrakcija. Obama je namreč pridigal o spremembah, prinesel pa je nacionalni dolg višji od 20 MILIJARD dolarjev, razfu*al pol bližnjega vzhoda, povzročil pogoje za nastanek ISIS, posledično odgovoren za migrantsko krizo in z zdravstvenim sistemom Obamacare pahnil Ameriško ljudstvo na rob obupa. In ljudstvo je reklo dovolj. Dovolj politikov in lepih zlaganih besed.

Killary Clinton je obljubljala prav to. Nadaljevanje agonije v svetu, ki sta jo povzročila Bush in Obama.

Hvala bogu so WikiLeaks pravočasno razkrili, da so njeno nominacijo naštimali že mesece vnaprej (in kako Bernie Sanders nikoli ni imel šans), kako je preko njene fundacije plačala protestnikom v Chicagu da bi razgrajali in uničevali mesto. Kako je tajne podatke uničevala s kislino in kladivi, ker se je bala preiskave FBI. Kako je izbrisala 33 000 zaupnih emailov s svojega serverja in potem lagala o tem pod prisego, kako ji Wallstreet plačuje milijone in milijone za oglaševanje kampanje, kako pridiga o socialni enakosti, hkrati pa nosi obleke vredne 13 000$, kako je na Bližnjem vzhodu pod njenim zunanjim ministrstvom pustila Američane v Libiji umreti med arabsko pomladjo, kako je opustošila Sirijo, Libijo, Irak in Sudan.

Raje Trumpa, ki se je v poslovnem svetu že izvrstno dokazal, kjer je iz "začetnih očetovih milijonov" naredil VEČ MILIJARD vredno družbo in brand in ustvaril več 10 000 delovnih mest. Mediji so ga ku*cali da so njegovi projekti 4x bankrotirali toda to so bili 4 bankroti v primerjavi z več 100imi drugimi projekti, ki pa še danes cvetijo, a on njih mediji ne poročajo.. 4 proti 100+ je tako za poslovni svet zelo dober rezultat.

Trump ni popoln kandidat, Niti super ni.....nihče ne trdi tega. To vemo vsi! Tip je čisti egocentrik pa tudi besedni zaklad ima na nivoju OŠ :D Vendar je s svojo igro pokazal pravi obraz pristranskosti medijev, zlaganosti volitev, dvostrankarski abusrd, koruptivnost politikov in moč lobijev, ki so dosedaj storili vse, da bi ustavili nekega outsiderja, kot je Trump.

Trump je svojo kampanjo financiral sam, s svojim denarjem, ki ga je s svojo firmo ustvaril v zadnjih 40ih letih. NIti enkrat ni prišel navzkriž z zakonom, nikoli kaznovan in teh volitev ni rabil. Lahko bi ostal v svojem poslu, kjer bi se mirno upokojil kot uspešen bogataš, ki ima lepo ženo, sposobne otroke in dobro zapuščino.

In vedel je, da če bo kandidiral, da ga bodo zasmehovali, da bo tarča medijev, vedel je da bo čez noč postal "bad guy", čeprav je bil pred volitvami izredno priljubljen. In zakaj je pristal na to? Ker ima poln ku*ac tega kar se dogaja v ZDA. Ne rabiš bit genij, da vidiš kako Ameriki vladajo banke, Federal Reserve in Wallstreet in peščica gamadi, ki se igra z nami. Zadnji predsednik, ki ni bil nastavljen je bil Kennedy, pa še tega so ubili, ker se ni hotel igrati po igrati po navodilih te elite.


Ne vem kaj bo prinesel Trump....toda tako popularnega kandidata, ki bo takšen trn v peti bankirjev NE BO NIKOLI VEČ! Potrebno bo zaupati, da bo uspehe iz poslovnega sveta prenesel v politiko.

Kar se njegovih izjav tiče.....se strinjam, da niso ravno bleščeče. Ampak to je zato ker ni politik in ni diplomiral iz nakladanja, kot ostali politiki, ki lahko največje zlo zapakirajo v obliki rožic in mavric.

Da je Trump proti mehičanom? Samo proti ilegalnim priseljencem.

Da ima ženske za debele? Samo Rosie O'Donell :D

Da je proti črncem? Dobil je nagrado za dobrodelno finančno pomoč afroameriški skupnosti.

3. Svetovna vojna? Hoče dobre odnose s Putinom, medtem ko Hillary, ko je napovedala da bo nad Sirijo Rusiji prepovedala letalstvo, hoče začetek novih spopadov in napetosti.

Navija za KKK? Prav osebni mentor HILLARY CLINTON je bil bivši vodja KKK - Robert Byrd in je na njegovem pogrebu dejala, da svet brez njega ne bo nikoli več enak.

Kar se pa zida na meji tiče, je po vsej verjetnosti to rekel samo zato da bi si pridobil zastonj medijsko pozornost, saj mu je sicer ne bi dali. Slaba reklama je še vedno reklama. Sicer ne bi imel nikakršnih šans v boju za nominacijo republikanskega predstavnika. Prav o tem piše v svoji knjigi Art of Deal piše, kako enostavno je pridobiti medijsko pozornost, tudi če te mediji sovražijo. Tip je pogruntal celotno psihologijo novinarjev....ti so mislili da ga bodo raztrgali, na koncu pa je on raztrgal njih.

Pravzaprav Trumpa sovražijo le politiki, lobiji, banke, mediji in ilegalci :) No in tisti ki nasedajo propagandi ala 24ur in RTVSlo, ki vam perejo možgane že dolga leta!

Anyway... nikoli si ne bi mislil ampak GO TRUMP!!!

MAKE AMERICA GREAT AGAIN ;)

Avtor besedila: Marko Il Piccolodivano

Ni komentarjev:

Objavite komentar