torek, junij 28, 2016

Primorska danes prižiga luč upanja!

Mnogi veliki in pomembni dogodki ter mejniki v zgodovini slovenskega naroda so bili v preteklosti, kot bodo očitno tudi v sedanjosti ter bližnji prihodnosti, povezani z družbenimi dogajanji na Primorskem.

Zelo pomembni dogodki iz preteklosti, ki so se zgodili na Primorskem in so se potem čez čas želeli zamolčati, potisniti v pozabo, se jim je želelo zmanjšati njihov  zgodovinski družbeni pomen ali pa so bili nekateri tudi nasilno potisnjeni v ozadje ter prepuščeni v cefranje in potvarjanje raznim samozvanim ter tudi režimskim razlagalcem in političnim ter ideološkim manipulatorjem, so se potem čez čas izkazali kot usodni, ki so še kako zaznamovali in določali mnoge pomembne družbene procese v celotni Sloveniji. 

Tudi današnji torek 28.06.2016 je očitno tak dan, ki se bo zapisal v zgodovino in ki bo veliko usodneje določal mnoge jutrišnje družbene in predvsem politične procese v državi Sloveniji kot se tega lahko ta čas zavedamo ali kot so mnogi to danes temu dogodku v Kopru pripravljeni priznati. Čez čas se bodo tako ponovno mnogi želeli prišlepati na da dogodek in si prisvajati takšne ali drugačne zasluge, čeprav jih danes ni nikjer slišati ali celo videti in so skriti v varnem zavetju molčanja in tihega opazovanja kaj se bo v Kopru danes dogodilo in kakšna sporočila bo danes ljudstvo zbrano na Titovem trgu poslalo celotni Sloveniji in posredno tudi EU.

Nekaj je gotovo in to je, da bodo danes Primorci in vsi ostali, ki se jim bodo v Kopru  pridruži,  zasejali seme, ki bo vzklilo in od danes bo v Sloveniji veliko ljudi razmišljalo ter politično delovalo precej drugače kot doslej. Morebiti bo tudi tokrat, le da malo spremenjeno, ponovil svoje znamenite besede tudi prvi predsednik države Slovenije Milan Kučan in bo dejal: danes se v Kopru seje, da so bo že v bližnji prihodnosti lahko v celotni Sloveniji tudi želo! Ker večinski del državljank in državljanov države Slovenije menda le ne bo več v nedogled pristajal na vlogo EU luzerjev in neoliberalnih tlačanov in sužnjev. Državo Slovenijo je enostavno potrebno vrniti državljankam in državljanom te države ter jo iztrgati iz rok raznih domačih in tujih prilaščevalcev, ki so nam jo ugrabili in jo sedaj neusmiljeno izkoriščajo za čisto svoje zasebne in ozke kolektivne egoistične koristi. Prilastili so si vse od zgodovinskih dogodkov, osamosvojitve, materialnih in naravnih dobrin ustvarjenih z rokami naših dedov in očetov in kar niso pograbili zase so ali poceni razprodali tujcem ali pa uničili. Dovolj je bilo razprodaj, grabeža in uničevanja, političnih ter ideoloških manipulacij, sedaj prihaja čas ustvarjanja in izgradnje pogojev za blagostanje vseh državljank in državljanov ter krepitev državljanske zavesti v kateri ima pred vsem drugim prednost izvirni interes neodvisne in  suverene države Slovenije. Se bo res potrebno še enkrat osamosvojiti in osvoboditi?

Ni komentarjev:

Objavite komentar