četrtek, julij 30, 2015

Vohuni in skrivnosti afere "Pirangate"!

Ne bom se v tem prispevku ukvarjal s kritiko slovenskih amaterskih oblastniških in političnih elit, ki z državo Slovenijo upravljajo vse od njene osamosvojitve leta 1991. Manj škode bi država in predvsem njeni državljani na koncu iztržili, če bi bili vsa ta leta izpostavljeni raznim mednarodnim sankcijam ali celo  sporadičnim sovražnim vojaškim aktivnostim.

Če nismo preveč kritični ter dlakocepski in izvzamemo iz tega po osamosvojitvenega obdobja čas, ko je vlado vodil dr. Janez Drnovšek, potem si enostavno moramo, pa če nam je to všeč ali ne, priznati, da smo z vsako novo vlado dobili precej slabšo od tiste prejšnje. Uničili in zapravili ter zabarantali smo skoraj že vso dediščino, ki smo jo iz stare države Jugoslavije prinesli v novo državo Slovenijo. Ob tem pa se je slovenska politika ves čas, tako tista, ki je bila na oblasti kot tista, ki je bila v opoziciji, prav sramotno ter klečeplazno udinjala na vse strani in se neizmerno trudila biti všečna vsem in vsakomur. To kar se nam danes dogaja je le izstavljanje prvih računov za vsa pretekla nerazumna, sramotna in pogosto tudi proti narodna ter proti državna dejanja ter ravnanja slovenskih politikov in oblastnikov ter njihovih pooblaščenih koristolovnih ter pokvarjenih potrćkotov.

Naj smo se v preteklih dveh desetletjih in pol, še tako zelo trudili svojo domačo javnost in seveda predvsem tujo zahodno javnost prepričevati, da pa mi Slovenci že nismo Balkan in smo se nekoč v zgodovini na tem nesrečnem Balkanu znašli povsem slučajno ter zaradi nam nenaklonjenih zgodovinskih, političnih in geostrateških razmer v Evropi, nam to seveda ni uspelo. Država Slovenija in v njej živeče državljanke in državljani seveda smo Balkan z prav vsemi za ta nesrečni prostor značilnimi posebnostmi. Veliko lažje bi nam bilo in tudi veliko uspešnejši bi v mednarodnem političnem in gospodarskem okolju bili, če bi sebi in drugim to tudi priznali ter znali kaj od tega tudi prav uporabiti in izrabiti. Vendar Slovenci enostavno nočemo ali si ne upamo biti gospodarji v svoji državi in sami prevzemati  odgovornosti za svoj obstoj in svojo bodočnost in se tako vedno znova prav sramotno zatekamo pod peruti nekoga drugega in od teh potem pričakujemo, da bodo varovali naše interese in se borili za naše koristi. Kakor, da ti vsakokratni naši "zaščitniki in prijatelji?" ne bi imeli svojih interesov in ne videli svojih priložnosti ter koristi za katere se morajo zavzemati ter si jih izboriti in jim je za naše eno figo mar.

Pa ne bomo danes veliko o tem, temveč se kar vrnimo k naši novi aferi "Pirangate", ki je v resnici le posledica vsega v predhodnih odstavkih tega zapisa navedenega. To seveda ni hrvaška afera, temveč naša- slovenska. Prav na smeh nam lahko gre, ko se spomnimo, da smo le nekaj dni pred izbruhom te afere sprejeli tudi zelo sramotno odločitev, da se bomo  v Zagrebu udeležili njihove vojaške parade. Kaj naj bi slovenska vojska tam počela in s kakšnim razumnim razlogom naj bi se tam kazali ter komu vojaško razkazovali? Kakor, da ne bi vedeli zakaj Hrvati organizirajo to vojaško parado in kaj želijo z njo počastiti. In slovenska oblast bi z udeležbo slovenske vojske na tej paradi res rada počastila poboj neka tisoč srbskih civilistov ter izgon s svojih domov več kot 250.000 Srbov živečih v Kninu in njegovi širši okolici? Nekomu v Sloveniji je potem sicer res kapnilo in prišlo je do odpovedi udeležbe na tej nesrečni vojaški paradi. In le nekaj dni za tem so Hrvati sprožili to znamenito afero"Pirangate" in nas spravili v hudo zagato. Kot pečena okusna kura smo jim kar padli na krožnik, da nas s slastjo pohrustajo. Ker Hrvati seveda niso bedaki, so to priložnost z veseljem izrabili in nas bodo tudi z velikim užitkom pojedli. Še sreča, da jim tega slastnega zalogaja nismo začinili z našo predhodno udeležbo na tisti vojaški paradi v Zagrebu, ker bi se pa potem od sramu res morali gristi v lastna kolena. Hvala Srbom, da so ostro reagirali in nas tako še pravočasno spametovali in verjetno malo tudi prestrašili.

V teh dneh se tako v Sloveniji in seveda tudi na Hrvaškem, govori ter piše o vsem kar je povezano s to afero "Pirangate", le o izvirnem grehu te afere, to je o vohunjenju in prisluškovanju še najmanj, Kdo je v resnici prisluškoval in kdo posnel ta nesrečni pogovor med slovenskima diletantoma povezanima z arbitražnim sodiščem? So to res bili Hrvati? Kaj pa če niso bili Hrvati in je mogoče to počela kaka  druga tajna služba, za katero bi se potem morebiti lahko izkazalo, da je iz nam tako zelo drage in prijateljske države, ki ji daleč pod ceno prodajamo naša podjetja in dodeljujemo druge nerazumne koncesije? Se vam ta možnost zdi povsem nemogoča? Le počasi, ker star znan rek pravi, da v politiki, tako domači kot v mednarodni, ni prijateljev, temveč so le interesi. Za prodajo tako zelo pomembnih zvočnih prisluhov pa bi bilo mogoče na Hrvaškem kupiti veliko dolgoročnih političnih, gospodarskih, finančnih, turističnih in drugih koncesij.

Slovenske tajne službe molčijo, čeprav bi si slovenska javnost zaslužila, da ji povedo kako dobro in uspešno strokovno pokrivajo varnost in delo visokih predstavnikov slovenske države doma in v tujini ter varnost njihovih komunikacij. Ker o tem vsi odgovorni ter pristojni v glavnem molčijo in tisti, ki nekaj le govorijo, pa mlatijo take neumnosti, da se kar same po sebi odpirajo možnosti za različne špekulacije in sume. Ena od takšnih špekulacij je tudi ta, da bi ti posneti prisluhi lahko v roke Hrvatom prišli kar iz slovenskih virov. Povsem nemogoče seveda tudi kaj takega ni, še posebej, če se spomnimo kaj vse smo že videli početi ali smo slišali v preteklih dveh desetletjih od nekaterih naših političnih in drugih predstavnikov. Do odgovorov na vprašanje kako so Hrvati prišli do teh posnetih pogovorov slovenskih predstavnikov se morajo zelo hitro dokopati slovenske varnostne službe, ker bi od tega lahko bila odvisna celo usoda slovenske države. Lahko bomo sčasoma prebavili, če bomo zagotovo vedeli, da so to posneli spretni hrvaški obveščevalci ali kaka tuja tajna služba, ki je potem ta material za svoje in interese svoje države zabarantala s Hrvati. Še veliko bolj pomembno pa bi bilo, če se bi razkrilo, da so ta material dobili Hrvati iz kakšnih slovenskih virov, ker do notranjega slovenskega prečiščenja bo enkrat tako ali tako moralo priti, če želimo kot država in narod sploh še preživeti in obstati.


3 komentarji:

  1. "Če nismo preveč kritični ter dlakocepski in izvzamemo iz tega po osamosvojitvenega obdobja čas, ko je vlado vodil dr. Janez Drnovšek, potem si enostavno moramo, pa če nam je to všeč ali ne, priznati, da smo z vsako novo vlado dobili precej slabšo od tiste prejšnje."
    BWA HA HA HA HA HA model ke pa ti žviš??
    pa kaj ni ravno ta vlada farderbala SDK?! ukinitev sdk-ja je podlaga za vse nadaljne svinjarije, kako je potem ta vlada boljša od ostalih?!
    model get your facts straight predno pišeš bedarije!!!
    ali mogoče koga preferiraš in si pristranki?!

    OdgovoriIzbriši
  2. To so produkti 'Home-selfmade'. Pa je vse napisano!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi ne sprejemam, da je šlo za 'Pirangate'. Šlo je za 'Arbitergate'!

    OdgovoriIzbriši