nedelja, julij 05, 2015

5. julij 2015 - dan, po katerem v Evropi nič ne bo več tako kot je bilo včeraj!

5. julij 2015 je dan, ki bo zelo spremenil  EU in odnose v njej. Niti ni tako zelo pomembno kako bodo naši grški prijatelji na današnjem referendumu glasovali in ali bodo večinsko obkroževali PROTI ali ZA. Njihovo usodo so evropski in svetovni politični, finančni in gospodarski elitneži zapečatili že zdavnaj pred tem.

Pravilno se je odločila grška vladajoča stranka Siriza, da je razpisala vse ljudski referendum na katerem naj ljudstvo pove in izrazi svojo večinsko voljo. Rezultat današnjega referenduma je v resnici nepomemben za evropske in svetovne politične in finančne elite, ker je usoda Grčije kot države in v njej živečega ljudstva že določena in vsi neoliberalni scenariji napisani. Je pa današnji rezultat lahko zelo pomemben za same Grke, ki so zelo razdeljeni in v primeru vsakega rezultata, ki bo danes izglasovan, Grki jutri med sabo ne bodo bolj pomirjeni in spravljeni. Vedno bo vsaj polovica prebivalcev kriva za vse hudo kar se jim že danes dogaja in za vse hudo kar jim bodo še pripravili. Takšno stanje duha v katerem se dnevno porajajo razlogi za medsebojna obtoževanja med dvema tako zelo različno razmišljajočima skupinama državljanov pa je lahko usodno celo za mir v državi in nihče ne more danes izključiti hudih socialnih pretresov, demonstracij in celo medsebojnih fizičnih spopadov. In prav to je tiso kar so elite evropskih in svetovnih neoliberalnih centrov načrtovale in si tudi želijo. Režije bodočih grških dogodkov zrežirane v ozadjih imajo lahko le en sam namen, da bi bi dobili razloge za uvedbo izrednih razmer v Grčiji ter s tem instalacijo diktature ter njim zvestih in lakajskih grških politikov. Teh istih politikov ali njihovih zvestih naslednikov, ki so Grčijo pripeljali v razmere v katerih se danes nahaja in iz katerih politiki Sirize neuspešno iščejo poti in načine kako se iz tega izvleči. Siriza enostavno ni smela uspeti in če je za njen neuspeh potrebno žrtvovati tudi državo Grčijo ter usode nekaj milijonov nesrečnih ljudi. Pred takšnim črnim ter usodnim scenarijem bi se Grki lahko rešili le, če bi danes na referendumu zmagala opcija PROTI in bi s tem izmaknili iz rok svetovnega in evropskega neoliberalizma argumente za nasilne posege v neodvisno in suvereno državo Grčijo.

V primeru, da se Grki danes na referendumu večinsko odločijo ZA sprejem pogojev Trojke, bodo evropski in svetovni neoliberalci ta rezultata razglasili za veliko zmago modrosti in demokracije, čeprav bo v resnici šlo za nekaj povsem drugega in hudo usodnega. Hudo usodnega ne le za Grke, temveč za ves resnično demokratičen zahodni svet in še posebej za države juga EU in države Balkana, ki še niso v EU , pa jih tja na silo tlačijo. Kaj lahko se dogodi, da bo danes evropski in svetovni vulgarni in izkoriščevalski neolibarlizem  v Grčiji slavil zmago v bitki, ki jo je uspešno izbojeval. S tem pa še ne bo dobil vojne, Ker vse to kar se bo od jutri dogajalo v Grčiji bo lahko le v poduk in opozorilo vsem finančno, gospodarsko in politično tlačenim v Evropi in upor proti izkoriščanju ter zatiranju se bo le še krepil. Na čelu tega naraščajočega upora ljudi po vsej Evropi pa bo tudi jutri plapolala grška demokratična zastava , ki jo je visoko v zrak dvignila njihova Siriza.


Ni komentarjev:

Objavite komentar