četrtek, april 23, 2015

V čem se to razlikujejo mrtvi novinarji v Parizu od mrtvih novinarjev v Beogradu?

Novinarke in novinarji Slovenije odkrijte se danes, vsaj za trenutek se v svojem delu zaustavite, se zazrite sami vase, osramočeno upognite glave ter posvetite trenutek vašega časa nesrečni obletnici  razrušenja zgradbe srbske RTS v Beogradu in se tako vsaj v mislih poklonite spominu na vaše pobite novinarske kolegice in kolege.

Na današnji dan 23. aprila 1999 je NATO v nočnem letalskem napadu  z letalskimi bombami sesul zgradbo srbske RTS v Beogradu in ubil 18 tam zaposlenih novinarjev ter njihovih tehničnih sodelavcev.

Ne spomnim se da bi kdaj katero od obeh društev slovenskih novinarjev javno in odločno obsodilo to zločinsko dejanje vojaške organizacije NATO katere članica je tudi Slovenija. Moralno in objektivno smo tako tudi Slovenci posredno soodgovorni za ta necivilizacijski zločin ter smrti nedolžnih ljudi in naša dolžnost je, da se jih vsaj spomnimo in počastimo spomin na nesrečne žrtve. V čem bistvenem pa se tako zelo razlikujejo pred časom ubiti novinarji v Parizu  od novinarskih žrtev Natovih bom v Beogradu? Oboji si zaslužijo, da obsodimo njihove ubijalce in se odločno upremo vsakemu zločinskemu terorizmu ne glede na to kdo in v čigavem imenu ter za kakšne cilje ga izvaja. Največja odgovornost pa leži prav na vas, cenjene slovenske novinarke in novinarji in potrudite se, da boste v ponos in v čast slovenskemu novinarstvu in da vam bomo vaši bralci ter gledalci lahko verjeli in vam zaupali. Lahko, da boste v teh zelo nemirnih časih, ki so pred nami, morebiti tudi vi sami kdaj potrebovali našo pomoč in podporo ter sočutje.








1 komentar:

  1. UMRLI SO , ker so branili svojo domovino pred BARBARI !

    SLAVA JIM !

    OdgovoriIzbriši