četrtek, oktober 03, 2013

Državljanke in državljani Slovenije, čas je za odločni NE!

Komisar Olli Rehn, slovenski reveži - kapitalistični EU tlačani in sužnji - vam sporočajo, da ste pri nas "persona non grata"!


Tokrat v celoti povzemam tekst avtorja z Drugega doma, ker sam ne želim k besedilu ničesar dodati. Je vse jasno in razumljivo povedano. 

Blazno odkrito o proračunu

2. oktober 2013

Vlada je pripravila predlog proračun za prihodnji dve leti. Vladne stranke so zapele hvalnico socialni naravnanosti, opozicijske klicale trojko… a če bi v slovenski politiki (in javnosti!) iskrenost kaj veljala, bi predlog nujno pospremil približno takšen nagovor predsednice vlade:

“Drage državljanke in državljani, naš predlog proračuna je preprosto sijajna katastrofa! Odlično sledi zapovedim popolnoma zgrešene in uničevalne ekonomske politike, ki je vedno in povsod, kjer so jo prakticirali, povzročila samo škodo in nepotrebno trpljenje. V bogati zgodovini zablod slovenske politike se naš predlog lahko kosa samo še s proračunom prejšnje vlade.

Drage državljanke in državljani, naj ne bo nobenega dvoma: naš proračun bo znižal gospodarsko rast ter povečal nezaposlenost in zadolženost glede na BDP. Poglobil bo krizo, znižal življenjski standard, prizadel gospodarstvo in okrnil kakovost praktično vseh javnih storitev. Njegova edina odrešitev sloni v možnosti, da bo morda všeč Bruslju in Berlinu. In to, drage državljanke in državljani, je pravzaprav edino kar je pomembno.

Naš proračun zato posvečamo našemu rešitelju, geniju & ekonomskem revolucionarju Olliju Rehnu. To je naše ljubezensko sporočilce njegovi nežni finski duši.

Bi lahko pripravili drugačen predlog? Če bi se spremenila evropska politika reševanja krize, seveda. Ker pa za to ni niti teoretične možnosti več, vam Vlada RS priporoča, da stisnete zobe in se prepustite zmernemu optimizmu. Ni še tako slabo kot bo jutri.”

Ni komentarjev:

Objavite komentar