sobota, marec 02, 2013

Okupacija južnih držav EU!

Delo, 02.03.2013

Madrid, Lizbona − Italija »straši« tudi po drugih­ romanskih koncih Evrope, predvsem v Španiji in na Portugalskem se bojijo, da se bodo (še bolj) okužili z italijansko politično krizo in vsem, kar sodi zraven, zlasti na finančnih trgih. Medtem pa vse bolj jezni in obubožani Portugalci danes spet kričijo trojki, naj se, milo rečeno, »spelje«.

»Que se lixe a troika!«
množično odmeva na ulicah portugalskih mest, kjer se – kakor pravi uradni govorec socialistov João Ribeiro, denimo – »gospodarsko-finančna kriza spreminja v socialno tragedijo«. Kot že ničkolikokrat v zadnjih treh letih in vse pogosteje v zadnjih mesecih Portugalci jasno in glasno ponavljajo, da vedno strožji varčevalni ukrepi, ki jih vlada vsiljuje po nareku trojke, vodijo samo v uničenje in nikamor drugam.

Danes je tudi največjemu navdušencu EU že jasno, da se to kar razviti sever, združen v EU institucijah ter obvladujoč administracijo v Bruslju,  počne z južnimi državami EU povezave, ne more dobro končati in se tudi ne bo. Le vprašanje časa je, kdaj bo na noge ponovno planila Italija in se ji bosta pridružili še Hrvaška ter potem še, danes relativno mirna, Romunija in ves  jug Evrope bo pristal v nevarnem revolucionarnem vrenju.

Začelo se je v nesrečni Grčiji in prav niče danes ne ve kdaj ter predvsem kako in s kakšnimi posledicami, se bo vse to končalo. Ko bo enkrat in na nek, danes še zelo nepredvidljiv,  način vse to končano in se umirilo, bo Evropa zelo drugačne od tiste Evrope v katero smo s takšnim navdušenjem ter pričakovanji vstopili. Razlike med vedno bolj bogatim in privilegiranim Severom ter vedno bolj obubožanim ter socialno in politično razsutim Jugom bodo tako ogromne, da skupno in mirno sožitje enostavno ne bo več mogoče

Politične, kapitalske in druge elite držav Juga s svojo sramotno kooperativnostjo ter ekonomsko in politično brezciljnostjo  peljejo svoje države in svoja ljudstva v katastrofo. Nujno bi se morale prav vse države Juga povezati in kot močna koalicija nastopiti proti ukrepom, zahtevam ter izsiljevanjem Bruslja. Vse bolj verjamem, da se skorajšnjega konca takšne EU kot jo danes poznamo in jo uradno v Bruslju še deklarirajo, še najbolj zavedajo tudi v Severnih državah. Poti za izhod iz te krize je seveda kar nekaj, vendar danes skoraj več ne dvomim, da bo izbrana ena od dveh za Jug najbolj katastrofalnih. Prva vodi v popolno fevdalizacijo celotnega Juga z vsemi posledicami, ki iz tega lahko izidejo. In druga, da Sever ekonomsko in finančno izropa Jug kolikor se bo še dalo, na ta način nekako poplača svoje finančne vložke in potem Jugu vsili svojo ekonomsko dominacijo ob sočasni ločitvi obeh polov današnje EU povezave. Oba politično ekonomska manevra preseganja te EU krize imata seveda na razpolago kar nekaj izvedbenih variant in od globalnih svetovnih razmer bo odvisno kako bo kateri izpeljan. Prav nobeden pa takrat do držav in prebivalcev Juga ne bo več niti malo prijazen.

Zanimivo je, da politične in oblastne elite v prav nobeni državi Juga danes še, vsaj javno ne, ne razmišljajo o tesnejši politični povezavi Juga ali celo o projektu izstopa kakšne države iz EU povezave, čeprav vedo ali bi vsaj morale vedeti, da pot, ki jo je državam Juga začrtal Sever skozi diktaturo oblastnih in administrativnih institucij Bruslja, vodi v katastrofo in ne v reševanje ali preseganje nastale krize. To kar danes države Severa ob pomoči ZDA ter svetovnih ekonomskih in finančnih institucij počnejo na Bližnjem vzhodu ter v velikem ostalem delu Azije, bo lahko v kratkem doktrina, ki se bo preselila na države Juga. V južni del držav EU povezave pa se bo predhodno še instaliralo preostale državice Balkana ( Srbijo, BiH, Črno goro in Albanijo s Kosovom ), ki so nastale kot produkt razpada nekdanje Jugoslavije, da se ves teritorij zaokroži in se tako nad njim prevzame popoln ekonomski, finančni, politični in vojaški nadzor. Takrat pa bodo nastopile tudi okoliščine za vključitev Turčije v EU povezavo, ki bo politično ekonomsko, versko, finančno pa tudi vojaško v okviru Nata kontrolirala večinski del Balkana. 

Kaj pa bo s Slovenijo? Spomnite se znamenitih besed, ki jih je ob svojem zavojevalskem obisku  Maribora nekoč izrekel največji zločinec vseh časov.









Ni komentarjev:

Objavite komentar