sobota, marec 09, 2013

Gospe in gospodje ne grem se več, ker moram od nečesa tudi jutri živeti!


Ne le Janša, tudi sam se iz dneva v dan vse bolj zaskrbljeno sprašujem, kdaj bo tega »virantovanja« v slovenski politiki že enkrat konec. Izraz je sicer Janšev in je eden redkih iz precej bogatega repertoarja tega avtorja, ki sem ga moral posvojiti, ker se mi zdi za to kar se nam pravkar v državi dogaja še najprimernejši. Kot državljan te nesrečne države bi rad slovenskim političnim elitam in tistim, ki iz ozadja mešajo slovensko politično meglo, v obraz zakričal, da jih imam sedaj pa res vseh že krepko preko glave. Pravzaprav so me pripeljali sedaj že v stanje, ko nekje globoko v sebi čutim, da ne bi več le nemočno kričal, temveč bi, če bi imel priložnost ter še dovolj fizične moči, tudi trdo udaril »direkt v čelo in med oči«, kot to radi povedo moji malo bolj pretepaško navdahnjeni mladi sokrajani.

Res v tej deželi ni nikogar, ki bi temu Virantu in njegovi kamarili zbrani v njihovi stranki Državljanska lista (DL) odločno povedal, da pa je zabave in  plesa konec, ker slovenski lačni ter osiromašeni ljudski godbeniki že dolgo ne igrajo več lepega valčka, temveč je slišati že glasen pogrebni marš. Sestavite vlado in začnite vladati ter se lotite reševanja nakopičenih problemov in težav ali pa takoj razpišite nove volitve, čeprav ne bodo prinesle ne novih ljudi, ne nove politike in prav nobenih izboljšanj, Ne za sto tisoče obupanih, oropanih in osiromašenih državljank in državljanov ter ne za osiromašeno in že skoraj do konca propadlo državo. Bodo pa prinesle vsaj streznitev tistega dela prebivalcev, ki še vedno slepo in že skoraj prav slaboumno verjamejo v neko čudežno odrešitev v kateri naj bi se njihovi problemi rešili tako, da bi jutri sami ter predvsem njihovi otroci in vnuki zaživeli bolj mirno ter človeka vredno življenje. Agonija tega ljudstva se bo nadaljevala in se še poglabljala tudi, če se virantovanje že danes konča z volitvami ali pa se še nekaj mesecev nadaljuje z neko novo na silo skrpano ter začasno vlado.

Tudi slovenski vstajniki in njihove preštevilne organizacije ter vodstva pa naj se končno že enkrat odločijo kaj v resnici želijo in kako to nameravajo uresničiti ter izvesti. Ni mi treba iz dneva v dan na novo razlagati česar več ne želimo, ker to prav dobro vem in občutim sam. Zadnji čas je, da se od nerazumljivega filozofskega besedičenja preide v sporočanje ljudem v razumljivem ljudskem jeziku, da bodo vedeli kam jih želite peljati in kaj smejo od vas jutri pričakovati. Postanite že končno enotno vseljudsko gibanje s programom in vizijo ter prenehajte z notranjimi medsebojnimi generacijskimi, kulturološkimi in drugimi delitvami. Povejte že enkrat razločno in nedvoumno, da so v vseslovenskem ljudskem protestnem gibanju z  ramo ob rami ali z roko v roki zbrani ter enakopravni filozof iz Ljubljane in brezposelni nekvalificiran delavec iz Haloz. In povejte to na tak način, da vas bo razumel in vam zaupal ter predvsem, da vam bo verjel. Postavite že končno na čelu kolone protestnikov ob kitaristu in recitatorju moderne poezije še nekoga s frajtonerico,

Dovolj je bilo janševanja in sedaj še virantovanja ter prav nič ne potrebujemo jutri nekega novega jankovičevanja, erjavčevanja ali lukšičevanja in kakih morebitnih drugih novih »vanj«. Še najmanj pa bi potrebovali še kakšnega štuhčevanja ali rkc-vanja in zelo verjetno je, da se bomo počasi  naveličali tudi še eu-jevanja, če se ta naddržavna evropska asociacija ne bo hitro odrekla svoji uničevalni neokolonialni politiki do južnih držav EU povezave. Imamo pa državljani in državljanke države Slovenije še eno možnost, da razpišemo referendum in se odločimo o razpustitvi države, Očitno sami svoje države nismo sposobni ne upravljati, je ne razvijati in ne v njej živečemu ljudstvu zagotavljati primernih pogojev dela in življenja. Odločimo so torej že enkrat kaj v resnici želimo, kam naj nas vodijo jutrišnje poti in kaj smo sploh pripravljeni storiti za to, da bi nam in našim potomcem bilo nekoč boljše. Bomo res s svojimi ravnanji ter pasivnostjo potrdili rek, da smo za hlapce rojeni in za hlapce vzgojeni ter želimo kot hlapci tudi živeti? Če že, potem bodimo vsaj hlapci tujcem in ne hlapci hlapcem.






3 komentarji:

  1. Še en članek o tem, česa nočemo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Konec je socializma, ko smo vedno malo goljufali državo ali pa podjetje (ali pač ustanovo) kjer smo bili zaposleni. Svinčniki, radirke, pa včasih kaj vrednejšega je romalo v naše žepe. Saj je bilo vse naše. Sicer tlakovano z krvjo večinoma nedolžnih pa vendar.
    Sedaj socializma ni več. Večino podjetij smo (so) prodali tujcem (kaj sami ne znamo delati da dela tujec boljše??) ali pa so propadla. Seveda najprej je potrebno imeti vizijo podjetja, ne pa rdečo (sedaj pa kakšno drugo knjižico).
    Pod JJ je bilo potrebno varčevati (čeprav zares samo manj zapravljamo). Seveda so vsi, ki so imeli največ od države, sedaj največji protestniki. Mnogi ne vedo, kaj bi radi. Nekaterim je država pobrala prostovoljno zdravstveno zavarovanje. Zato so protestirali. Varčevanje je, a ne na moj račun. Naj varčujejo drugi kot v zgodbi:
    Bogataš je nekemu revežu vsak dan dal 20€. In ta je bil zadovoljen. Z nekim dnem mu je začel dajati samo 10€. Pa ga je reveć vprašal, zakaj? In bogataš mu je odgovoril, da se sin šola in da nima več toliko denarja kot prej. In revež si je mislil, poglej ga, zdaj z mojim denarjem šola sina!
    Mislim, da nadaljni komentar ni potreben!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Še kako bi se dalo dalje komentirati, ker si sam zgodbo malce napačno zastavil. Ker pa je bilo vse že tolikokrat povedano in zapisano, res ni več nobene potrebe ponavljati. Tisti, ki uspeva razumeti in ima kaj znanja tako ve kako stvari stojijo, onim drugim pa ni vredno več razlagati, ker pač živijo v nekem svojem svetu, ki so jim ga v zavesti ustvarili drugi in to po svoji podobi.

      Pravkar je bil ponovno izdan Kapital avtorja K. Marxa in bi ga res toplo priporočil v branje. Tako tistim, ki menijo, da razumejo današnji čas kot tistim, ki vzroke in razloge še iščejo.

      Izbriši