petek, marec 22, 2013

Kdo že je Alenki instaliral kadrovski virus imenovan Maher?

Saj mi res gre pri vsej tej črno graditeljski kolobociji kar malce na smeh. Igorja Maherja je v Alenkino vlado pripeljal Gregor Virant in ji ga podtaknil kot ministra, ki naj bi v resnici preprečeval to kar je še nekaj let nazaj sam veselo počel. Če prejšnji minister Černač ne bi sprejel tistega zloglasnega in slaboumnega predpisa, bi sedaj novi minister imel prav idealno priložnost, da sankcionira samega sebe in da porušiti to kar je zgradil ter se tako pred javnostjo in vsemi drugimi črno graditeljskimi grešniki dokaže kot pokončen in pravičen mož ter vreden zaupanja svojega šefa Gregorja Viranta.

Vso zgodbo je torej zapacal bivši minister Janševe vlade Zvone Černač. Danes bi bila moralno, pravno in tudi politično popolnoma čista tako Maher kot Virant, ker s konkretnim primerom takojšnega rušenja ministrovega gradbenega dosežka, bi lahko dokazala, da so Virantova moralistična načela, ki jih je doslej treniral na poslancih Simčiču, Vogrinu in drugih, ter potem še na Janši in Jankoviču, res nekaj kar velja in se od tega ne odstopa. Šef stranke DL in novi policijski minister Gregor Virant je tako sedaj v velikih težavah, ker pač ni računal na zanko, ki mu jo je tako nesramno nastavil bivši minister Černač. Potem pa sta to zanko krepko zategnila še njegov kader in že minister Maher, ki je v TV kamere krepko lagal ter se sprenevedal in šef upravne enote Piran, ki je vlogi svojega novega šefa ustregel kar preko noči. Verjetno gre v tem primeru za najkrajši in najhitreje ugodno rešen upravni postopek v zgodovini samostojne države.

Če bo predsednica vlade Alenka zvesta načelom, ki jih je napovedala kot kandidatka za to mesto, in če bo svojim načelom zvest tudi predsednik stranke DL in minister Gregor Virant, potem bo minister Igor Maher res minister z najkrajšim mandatom v vsej naši zgodovini. Pa tudi načelnik upravne enote Piran bi moral za svoj dosežek učinkovitega skrajševanja rokov upravnih postopkov biti primerno nagrajen in bi skupaj z Maherjem že danes ali najpozneje jutri oba  morala biti bivša. Če se prav spomnim, je Alenka v državnem zboru tudi nekaj govorila o pravni državi ter enakosti pred zakonom, da ne bo privilegiranih in podobnih rečeh. Verjetno si takrat ni niti v sanjah predstavljala, da bi ji lahko Virant v njen vladni kadrovski sistem instaliral virus imenovan Maher in jo že takoj prvi dan vladanja postavil na hudo preizkušnjo.

Alenka seveda izbire sedaj nima. Virus iz sistema je potrebno takoj odstraniti in pač nekako prebaviti  godljo, ki jo ji je zakuhal njen koalicijski partner Gregor Virant. Tolaži se Alenka lahko le s starim rekom, ki pravi: slab začetek, dober konec! Slovenska vlada si zasluži dobrega in zaupanja vrednega ministra na tem zelo občutljivem ter vsa ta pretekla  leta zelo zlorabljenem področju in Upravna enota Piran si iz istih razlogov zasluži načelnika z enakimi vrednotami. Pred Alenko ter njeno vlado so zelo pomembne in za državo usodne naloge. Enostavno ni časa za ukvarjanje z nekim nekompetentnim ministrom in še manj z nekim koruptivnim načelnikom upravne enote. Takšne probleme se v urejeni državi, ki je ob vsem še v krizi, rešuje po kratkem postopku. Včeraj sem Alenki že svetoval, da naj sleče krilo in obleče hlače. Danes to ponavljam!

1 komentar:

  1. he, he,... pa jasno, da - Janša!
    ker, da bi keri od njegovih kontrahendov pa kdaj kaj naredil mimo in v neskladju s kakšnim zakonom ali predpisom...
    to se pa ni, se ne, in se itak tudi nikoli ne bo zgodilo
    to pa je potrebno priznati...
    pa četudi gre še tak težko z jezika
    ;-)

    OdgovoriIzbriši