četrtek, junij 28, 2012

Ne da se jih izbrisati iz narodovega zgodovinskega spomina!

Franc Rozman - Stane

Nasilno in necivilizirano ter zaukazano mučenje  zgodovinskega spomina Slovenk in Slovencev. ki ga prav zadnje dni izvaja aktualni režim pod vodstvom Velikega vodje Janeza Janše, se bo obrnilo proti tistim, ki so ga domislili in ga udejanjajo. Ne da se kar tako iz spomina naroda izbrisati partizanskega generala in narodnega heroja Franca Rozmana-Staneta, kot se ne da izbrisati spomina na generala Rudolfa Maistra in ne na pogumne TIGR-ovce. Ne le, da se teh in mnogih drugih ne da nasilno izbrisati in potisniti v pozabo, ne da se jih tudi s prav nikomer od poznejših novodobnih ter "vsiljenih narodnih junakov" nadomestiti. 

Ne bo minilo veliko časa in vsi ti in še mnogi drugi se bodo vrnili na svoje mesto v narodovem zgodovinskem spominu in pridružili se jim bodo mogoče še nekateri, ki se jih danes blati ter poriva v nasilno pozabo njihova dejanja v novejši narodovi zgodovini.

Teta zgodovina in njen partner čas na koncu vedno vse postavita na svoje pravo mesto in največkrat hudo kaznujeta lažniva potvarjanja ali nasilna zamolčanja ter nič kaj rada v svoja nedrja ne sprejmeta vseh tistih, ki se tja sami tlačijo. In tako bo zagotovo tudi tokrat.

Vsak narod potrebuje svoje narodne junake in nesrečna zgodovina Slovencev nas je z njimi v preteklosti kar bogato obdarila. Kako darežljiva z njimi pa bo v sedanjosti in bližnji prihodnosti pa bodo lahko ocenili šele naši vnuki in njihovi sinovi ter hčere.

Ni komentarjev:

Objavite komentar