ponedeljek, junij 18, 2012

Grki naj bi torej svoje rekli!

Poročajo nam, da so se Grki odločili in v križišču krenili v desno. Učinki zastraševanj in groženj s strani EU, Nemčije in svetovnih mednarodnih finančnih institucij so torej bili učinkoviti in so dali rezultat, ki so si ga zastraševalci Grkov želeli.

Grkov zaradi tega ne kaže obsojati, ker so tako imeli le dve možnosti. Lačni, goli in bosi so lahko krenili levo v neznano ali pa v desno, z obljubami zahodnih gospodarjev, da jim bodo nekatere ukrepe vendarle malo omilili in jim  tako dali še nekaj praznega upanja. Upanje pa pač praviloma vedno umre zadnje.

V Grčiji torej nič novega. Vse to kar smo doslej v tej deželi videli se bo le še nekaj časa nadaljevalo. Vprašanje je le kako dolgo. Volitve jim torej niso prinesle prav nobenega olajšanja in niso rešile nobenega njihovega problema. Evropa pa naj bi si sedaj oddahnila. Od česa pa? Ne bo minilo veliko časa, ko bomo ponovno videli pohode lačnih Grkov po ulicah, gledali kako jih pretepajo lastni policaji in polivajo z vodo, pokale bodo bombe, gorele hiše, avtomobili in lokali, še bo naraščala nestrpnost do tujcev, bliskovito se bo krepila moč in aktivnost skrajne desnice in verjetno ob tem še skrajne levice, razmahnil se bo kriminal in dogajalo se bo točno vse to kar si zahod tiho želi ter pričakuje, da se ustvarijo razmere za izredne ukrepe in uvedbo diktature.

Zakaj torej ves ta dosedanji nesrečni cirkus z videzom demokratičnosti, ko pa zahodni gospodarji že dolgo vedo kako bodo Grčiji in Grkom na kocu zavili vrat in jih v poduk vsem drugim, ki morebiti ne bi bili dovolj poslušni in voljni, na koncu zmleli ter podjarmili? Včeraj nam je v Grčiji bilo na ogled postavljeno ogledalo v katerem bomo lahko gledali svojo usodo. Vsi EU in svetovni ekonomsko finančni neoliberalni vedeževalci si sedaj lahko oddahnejo in odidejo na dopust, ker grško ogledalo bo veliko bolj zgovorno ter učinkovito kot so njihove vedeževalske doktrine in napovedi s katerimi zastrašujejo in trpinčijo ljudi v "drugorazrednih" državah EU med katere spadamo tudi Slovenci s svojo malo Slovenijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar