ponedeljek, junij 25, 2012

K dobrim željam iz ZDA!


Hillary Clinton v imenu Obame in ZDA čestitala Sloveniji ob našem državnem prazniku, poročajo na spletni strani Dnevnika in v nadaljevanju zapišejo, da nam cenjena dama in njen predsednik Obama želita miru, blaginje in uspeha.

Najlepša hvala za vajine lepe želje, ki vam jih prijazno vračamo, ker tudi mi vama ter vašim ljudem živečim v ZDA, želimo vse enako kot vi nam. Sicer res še nismo v kakšni vojni, čeprav po vaši zaslugi in naši neumnosti, ministriramo na raznih misijah ter skupaj z vami in v okviru nam obojim zelo drage in miroljubne organizacije Nato ter po vaših receptih na žariščih, ki ste jih vi zakuhali, sedaj sodelujemo pri »delanju reda« in vzpostavljanju demokracije. Cenjena gospa Hillary priznati boste morala, da nam to nekako ne gre ravno najbolje od rok. Nimate občutka, da mora za nekaj kar se v resnici ne bo nikoli ustvarilo tako kot bi si vi in nekateri pri nas  želeli, umreti preveč nedolžnih in med njimi neizmerno veliko otrok?

Pa tudi onega drugega mirnega miru nam v naši deželi neizmerno primanjkuje in če nam tega miru res neizmerno želite, potem vašemu predstavniku v naši deželi naročite, naj se v bodoče manj vmešava v stvari, ki se vaše dežele in njega osebno prav nič ne tičejo. Želite nam tudi blaginje. Hvala! Tega pa res vedno bolj potrebujemo. Pravzaprav smo celo že tako daleč, da niti več ne vemo kaj beseda blaginja v resnici pomeni. Mora pa res pomeniti nekaj zelo lepega in dobrega, ker jo tudi naši vrli aktualni in oni drugi trenutno neaktualni, politiki uporabijo vedno, ko nam kaj pripravljajo. Reforme s katerimi nas iz dneva v dan siromašijo so vse v znamenju jutrišnje blaginje, omejevanje naših delavskih in obče človekovih pravic je tudi v funkciji bodoče blaginje, notranji hudi politični spopadi in uničevanje naše male državice je tudi v znamenju prihajajoče blaginje. Naša vsakodnevna odrekanja, izgube služb, vedno več lačnih otrok, zmanjševanje pravic na področju zdravstvenega varstva, vedno več siromašnih v deželi in še veliko tega je vse v znamenju jutrišnje blaginje. Ta blaginja mora res biti nekaj veličastnega, če morajo ljudje zanjo toliko trpeti. Je verjetno nekaj podobnega samemu bogu, ki ga nihče nikoli ni videl ali slišal, pa vendar vsi vedo, da nekje je in da je zaradi njega se potrebno odrekati na zemlji, da bi nam potem bilo lepo nekoč v nebesih. Sta morebiti bog in blaginja v resnici eno in isto? Kdo bi vedel. Važno je, da se veruje  in mogoče se bo od tega verovanja kaj celo nekoč nekomu uresničilo.

Pa tudi uspehov nam želite. Tudi teh neizmerno potrebujemo. Čeprav se lahko pohvalimo, da popolnoma brez njih pa le nismo. Smo edini na tej zemljici, ki smo uspeli v skopih dvajsetih letih uničiti državico, ki nam je bila podarjena. Kdo se lahko s čim takšnim še pohvali? Uspeli smo iz ponosnih in mirno ter zadovoljno živečih državljank in državljanov v tem času narediti množico revežev in pravih kapitalističnih tlačanov in smo se tako poravnali s prenekatero deželo o kateri tudi vi nimate ravno najlepšega mnenja. Pa tudi gospodarstvo smo uspeli skoraj do konca uničiti, ustvariti pravo armado brezposelnih od katerih nekateri nikoli več ne bodo nič koristnega delali in še veliko tovrstnih uspehov bi vam lahko našteli cenjena gospa Hillary. Pa saj to vi tako ali tako vse prav dobro veste in mogoče nam prav zaradi tega tudi želite to kar nam v svoji čestitki sporočate.

Res iskrena hvala za vaše dobre želje! Imamo le še skromno vprašanje na koga ste svoje in vašega dragega predsednika Obame, dobre želje naslovili? Res si želimo, da ne na naše politike, ker potem se nam bo še slabše pisalo. Ker prav zaradi njihovih uspehov tako zelo hrepenimo po miru v naši domovini in naših dušah ter  blaginji. nas in naših otrok ter vnukov. Če pa je čestitka bila naslovljena na nas državljanke in državljane, potem pa bi se znalo našim politikom in njihovim elitnim podpornikom ter trapastim strankarskim vernikom v kratkem zelo slabo pisati.

Hvala, da ste se nas spomnili ob našem prazniku, ki smo ga proslavili tako, da bi na vse skupaj raje kar takoj pozabili in si domišljali, da so to bile le moreče sanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar