torek, junij 05, 2012

Če te zapustijo strankarski kolegi, pa te v svoje varstvo vzamejo angeli!

Borutu Pahorju s pred dnevi v Kočevju dali nogo njegovi dolgoletni strankarski kolegi in kolegice in glej ga zlomka, prefrigani Borut je takoj našel nove zaveznike in varuhe. In to v nikomer drugem kot v angelih. Tako vsaj pravi sam v svojem intervjuju, ki ga je dal za revijo Ona.

Nad njim so angeli, ki ga varujejo, pravi kandidat za bodočega predsednika države in bedijo nad njegovo srečo. Z njimi je sklenil pakt, da ga bodo varovali vsega hudega dokler bo dobra oseba. Ni kaj, angeli že vedo kako ga spraviti v predsedniški kabinet. Zagrozili pa naj bi mu, da takoj, ko bi postal preračunljiv in bo gledal le za svoje koristi, ga bodo zapustili in odšli drugam. Verjetno k njegovim protikandidatom Milanu, Danilu ali celo h grešnemu Zmagecu. Kdo bi vedel, ker tudi angeli imajo grdo navado, da kdaj prav neprijetno presenetijo.

Borut je angelom tudi obljubil, da se ne bo več grdo nažiral, temveč bo juho lepo kulturno in civilizirano jedel z žlico. Res se ne spodobi, da bi predsednik države ob kosilu mlaskal in se prenajedal juhe kar z zajemalko ter si morebiti celo v rokav brisal usta. Bodo angeli že poskrbeli, da se bo ob razkošno obloženi predsedniški mizi znal  primerno obnašati. Če njegova prevzgoja ni uspela njegovim strankarskim kolegicam in kolegom v SD, angelom vsekakor bo. Ker Borut vanje verjame in jim zaupa, ima z njimi sklenjen pakt ter mu vedno lepo in prav svetujejo in ga pravočasno opozorijo na kaj je prav in kaj prav ni.

Postavlja se mi le vprašanje ali imata Janez in Borut istega angela ali vsak svojega?

Ni komentarjev:

Objavite komentar