ponedeljek, januar 09, 2017

Gornja Radgona: izjava za javnost župana občine Gornja Radgona Stanka Rojka!

Pred dnevi je Janševa NOVA24 TV na svojem portalu objavila seznam krajev v katerih naj bi država Slovenja v stanovanjih v državni lasti zelo razkošno urejala in opremljala svoja prazna stanovanja v katera naj bi nastanila migrante. Med navedenimi kraji je bilo navedeno tudi mesto Gornja Radgona, kar je med mnogimi meščani in občani vzpodbudilo nemalo ogorčenja ter jeze, ker se mesto ne more pohvaliti s kakšnim zavidanja vrednim številom praznih stanovanj, ki bi bila na voljo predvsem številnim mladim prosilcem in družinam, od katerih nekatere že lep čas čakajo, da dobijo svojo streho nad glavo in tako zaživijo pravo družinsko življenje.

V petek 06.01.2017 se je na to informacijo Nove24TV odzval župan občine Gornja Radgona gospod Stanko Rojko z javno izjavo za javnost objavljeno na spletni strani občine Gornja radgona in danes tudi na Facebook stran župana. Verjamem, da je župan občine Gornja Radgona s to javno izjavo vsaj malo pomiril vznemirjene duhove pri mnogih občankah in občanih ter še posebej pri dalj časa čakajočih na svoja stanovanja v mestu in občini in želim verjeti, da smemo temu kar župan javno objavlja tudi verjeti. Res pa je, da je Nova24 TV nekje in od nekoga, seznam krajev ter s precej točnimi naslovi praznih stanovanj v lasti države namenjenih  nastanitvi migrantov vendarle morala dobiti. Naj si o tej TV in njeni objektivnosti mislimo kar si pač želimo, vendarle moramo sprejeti dejstvo, da si tega seznama za področje celotne države enostavno izmisliti le niso mogli.

Zelo slabo uslugo bi si delala vlada in v okviru nje notranje ministrstvo, če bo reševanje begunske problematike izvajalo v strogi tajnosti in daleč vstran od oči in ušes slovenske javnosti ali bi se pri teh aktivnostih celo zatekali k manipulacijam in zavajanjem ali celo lažem. Javnost enostavno mora biti o vseh tovrstnih ukrepih obveščena, ker ima do tega tudi vso pravico. V primerih kakšnih poznejših neprijetnih in neželjenih dogodkov ali reakcij okolja, si vlada in notranje ministrstvo ne bosta mogla in ne smela dovoliti krivde za posledice zvaliti na z njihovimi dejanji zatečeno ter neobveščeno lokalno okolje. Obmetavanje neobveščenih in popolnoma neinformiranih ljudi iz lokalnega okolja z raznimi zaničevalnimi vzdevki ali celo zatekanje k oblastnemu in pravnemu nasilju nad njimi, bo stanje le še poslabšalo in prav nič olajšalo življenja v takšnem okolju nastanjenim beguncem. Če pa bi se na koncu še izkazalo, da sta vlada in ministrstvo celo zavajala župana in ga spravljala v zmoto, pa bi to lahko imelo zelo neprijetne politične posledice in izgubo verodostojnosti slovenske oblasti.Oblast, ki nima več verodostojnosti in ji ljudje ne zaupajo in ne verjamejo, pa se mora posloviti.

Občanke in občani , župan in občinska uprava, humanitarne, gasilska, civilna zaščita, Rdeči križ ter druge  organizacije občine gornja Radona so lansko leto v času največjega navala migrantov in njihovih začasnih nastanitev v Gornji Radgoni, z odliko opravili svojo človekoljubno in humanitarno nalogo in si že zaradi tega zaslužijo vsaj toliko spoštovanja in zaupanja, da je oblast do njih poštena ter odkrita. To sta jim vlada in notranje ministrstvo dolžna in zaslužijo si korekten odnos, transparentnost ter povabilo k sodelovanju, če kar koli načrtujejo v tem okolju.

4 komentarji:

  1. Se je župan Rojko svojim občanov v gornjem dopisu grdo zlagal?

    OdgovoriIzbriši
  2. "Nova24 TV nekje in od nekoga, seznam krajev ter s precej točnimi naslovi praznih stanovanj v lasti države......"
    Janša je v vse pore naše države vrinil svoje ljudi,ki ga obveščajo o vseh stvareh in po njegovem navodilu tudi blokirajo pozitivne ukrepe

    OdgovoriIzbriši
  3. Saj imaš verjetno kar prav. Vendar ne moremo pristati na načelo: "ubijte kurirja, ki prinaša slabe novice"!Najprej preverimo ali so novice resnične ali so lažne. V tem primeru so očitno resnične. Za njihovo "resničnost" pa seveda ne moremo krivite Janše, SDS ali kakih prodanih duš v državni upravi. Vse drugo pa je potem le še stvar razprave o funkcioniranju države ter ideoloških nakladanj obeh strani. Kot imamo na desnici fenomen imenovan Janša, imamo seveda tudi na nasprotni strani polno tako imenovanih levih ideoloških klonov desnega Janše.

    OdgovoriIzbriši
  4. Od kdaj imajo stanovalci bloka pravico odločati, kdo se bo vselil ( kristjan, musliman, budist, brezdomec)v prazno stanovanje last občine-države? Ta idiotizem sproža samo SDS.

    OdgovoriIzbriši