torek, marec 24, 2015

Slovenske oblastne politične elite so svojo pravo podobo na ogled postavile!

Minister za obrambo v Vladi Republike  Slovenije in član koalicijske stranke SD JankoVeber, bi bil danes že razglašen za nacionalnega junaka ter ob bok postavljen narodnemu velikanu Janezu Janši in skoraj zagotovo bi ga predsednik države  Borut Pahor te dni okitil z zelo prestižnim najvišjim državnim odličjem, če bi se za nakup Telekoma namesto Nemcev potegovali  Rusi. Tako pa ima pač smolo, da Rusi po tem strateškem slovenskem podjetju ne stegujejo svojih grabežljivih prstov. Nemci pa so seveda nekaj povsem drugega, ker imajo v državi Sloveniji veliko minulih zaslug od katerih moramo nekatere povsem pozabiti in druge zopet zelo poveličevati.

Tudi nekdanja premierka Alenka Bratušek bi te dni Slovenijo verjetno opazovala od daleč in iz varnega azilnega zavetja kakšne balkanske državice oziroma morebiti celo iz velike Rusije, če bi v času njenega vladanja namesto nemški Angelci prodajo Telekoma obljubila ruskemu Vladimiru. Če pa ji slučajno ne bi bilo uspelo pobegniti, pa bi jo njeni bližnji danes lahko hodili obiskovat v kako slovensko norišnico kamor bi jo strpali in v kateri bi jo pridno basali z razno raznimi tabletami.

Tako je pač to v naši prelepi demokratični, neodvisni in suvereni državi Sloveniji. Kdor ni z nami je pač proti nam. Tako te dni zelo glasno in agresivno kričijo največji demokrati in liberalci ter borci za pravice istospolnih v parlamentarnih strankah SMC, ZL, DeSUS, ZL in ZAAB in vse, ki ne mislijo ali ne čutijo kot oni, prav neusmiljeno razglašajo za nestrpneže, katolibane, nazadnjake, nepismene primitivce in sploh so v oznakah svojih, danes drugače od njih mislečih včerajšnjih volivcev, izredno inovativni. Prepovedali bomo referendum na katerem bi ljudstvo odločalo, so se zaprisegli neoliberalni socialisti v ZL in med svojimi veliko koalicijskimi liberalnimi poslanskimi partnerji zbrali zadostno število podpisov za sejo državnega zbora na kateri bodo z argumentom oblastne moči in sile,  ljudstvu odvzeli opravilno sposobnost in mu tako preprečili, da se izjasni o sprejetih zakonskih spremembah in pravni izenačitvi zakonskih skupnosti.

Odkod naenkrat tako grozen strah pred referendumom, ko pa so še nekaj dni nazaj bahato v TV kamere govorili, da referendum nikakor ne more uspeti, ker so s pred časom sprejetimi spremembami ustave, tako zelo zaostrili pogoje pod katerimi je na referendumu mogoče sprejeti kakšno referendumsko odločitev? Po odzivih ljudstva pa so očitno spoznali, da pri spreminjanju ustave le niso bili dovolj dosledni in restriktivni in bi tokrat to bebavo ljudstvo mogoče res lahko množično obiskalo volišča in zavrnilo to kar so oni v parlamentu sprejeli in za kar se tako krčevito prizadevajo. Težko je pač ugoditi našim političnim in oblastnim elitam. Enkrat nas kot volivce grajajo in nam očitajo, da nismo domoljubni in ne državotvorni, ker nas skoraj polovica na prepogoste volitve in referendume sploh ne pride, da bi potem v tem konkretnem primeru, ko pa jim obljubimo, da bomo pa tokrat res masovno šli na referendum, bi nam ga pa sedaj radi na vsak način prepovedali. Očitno se zelo bojijo, da bi se jim na tem referendumu zgodilo tisto ljudstvo, ki bi naj po ustavi imelo v državi oblast. Lahko to razumete? Ne trudite se, ker vam ne bo uspelo. Napredni, demokratični, domoljubni in svetovljanski in pravi Evropejci ste lahko le tako dolgo dokler slepo kot ovce sledite političnim in ideološkim zapovedim ter usmeritvam oblastnih, političnih in ideoloških mnenjskih voditeljev. V trenutku, ko začnete misliti s svojo glavo in začnete slediti svojim čustvom, pa vas bodo grobo izobčili. Tako levi, liberalni kot desni in vsi ostali. Tu med njimi ni razlike.

Ko smo volivke in volivci na volitvah oddajali glasove za stranke SMC, ZL, DeSUS, SD in ZAAB smo bili označeni kot levo in liberalno usmerjeni volivci, ki smo proti neoliberalnemu mračnjaštvu in neofašizmu ter vulgarnemu finačnemu kapitalizmu in smo borci za demokracijo, vladavino ljudstva, svobodo govora, pravno državo, proti vladanju bahatih političnih, gospodarskih, finančnih in drugih elit. Da bi nas te dni prav ti isti, iz strank, ki smo jih izvolili v državni zbor, označevali povsem drugače in nas preko TV, časopisov in družbenih omrežij zmerjali ter obkladali z razno raznimi vzdevki, ki z oznakami, ki so nam jih pripenjali nekaj mesecev nazaj, res nimajo prav nič skupnega. Le kako smo se volivke in volivci uspeli v tako kratkem času tako zelo spremeniti na slabše in vse to kar je doslej veljalo za neke druge volivke in volivce, odslej velja tudi za vse nas. So pač svojo pravo podobo na ogled postavili in ogledalo nikoli ne laže. Na nas pa je, da v tem ogledalu prepoznamo prave podobe in tega kar danes v njem vidimo ter prepoznavamo ne pozabimo.

3 komentarji:

  1. NEOLIBERALNA GOLAZEN NE RAZPRODAJA samo države , ampak je zagonila DOMOVINO SLOVENCEV !

    OdgovoriIzbriši
  2. To je storila že klerofašistična vlada Janeza Janše

    OdgovoriIzbriši
  3. vse kar se dogaja zadnje čase je samo odvračanje pozornosti, navaden cirkus, razlog pa tiči tule

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2sJwgazbjnE

    OdgovoriIzbriši