sobota, januar 03, 2015

Odprto pismo državljana Ustavnemu sodišču Republike Slovenije!

Znanec mi je popoldan po internetni pošti v vednost poslal odprto pismo, ki ga je spisal anonimen državljan Republike Slovenije in naslovil na Ustavno sodišče. Pozorno sem ga prebral in ker je pisanje napisano vzorno, brez kakršnih koli žaljivih vložkov in za povrh še v lepi slovenščini ter slovnično pravilno, sem se odločil, da ga objavim tudi na teh straneh. Tudi na samo vsebino nimam pripomb in pravzaprav smem brez kančka slabe vesti zapisati, da se z anonimnim avtorjem ali morebiti celo avtorico strinjam, pa se mi je zdelo prav, da to pisanje podelim še z rednimi in občasnimi obiskovalci teh strani.

Spoštovani ustavni sodniki!

Denarja za drage odvetnike žal nimam, zato se na tem mestu želim pritožiti, da so mi kršene človekove pravice in človeško dostojanstvo.

Po ustavi je Slovenija pravna država (Ustava RS, splošne določbe – 2. člen) in ta člen je hudo kršen. Prav tako sem zaznal kršitev 34. člena Ustave RS  in sicer mi ni omogočena pravica do osebnega dostojanstva in varnosti.

Da pojasnim. Sem starejši državljan in večji del svojega življenja sem živel v Jugoslaviji. Po narodnosti sem Slovenec, to so bili tudi moji starši. Živeli smo zadovoljno, imeli smo stanovanje, hodili smo na dopust in šolanje je bilo res brezplačno. Diplomiral sem in takoj dobil tudi službo. Nisem bil član kakšne stranke in tudi sedaj nisem. In sedaj posamezniki, ki so bili v tistih časih še v plenicah, na ves glas razpravljajo, kako je bilo takrat hudo, kako smo bili brez pravic, govorijo o železnih časih. Neumnost.!!  Kljub temu, da sem živel dobro, sem na plebiscitu tudi jaz dal  svoj glas za samostojno Slovenijo, saj je to moja domovina, ki jo imam neznansko rad.

In v tej moji domovini doživljam nekaj nepojmljivega in sicer, da me v parlamentu zastopa pravnomočno obsojeni zapornik. O dolžini njegove kazni ne bom komentiral, čeprav bi po mojem mnenju moral odsedeti vsaj 10 let, pa žal njegovi odvetniki uporabljajo pravna in še kakšna druga sredstva za izločanje vrste dokazov, ki so seveda v vseh demokratičnih državah legitimna. In ta pravnomočno obsojeni zapornik po twiterju in ostalih medijih grdo blati našo Slovenijo doma in v tujini, kritizira delo vlade, blati ugled našega pravosodnega sistema, katerega pa do skrajnih meja izkorišča za svoje manipulacije, sklicuje se na tistih nekaj več kot šest tisoč glasov, ki jih je dobil na volitvah, ki jih sicer ne priznava za legitimne, sklicuje se na zakon o poslancih, ki ga v primeru njegove izločitve kot poslanca v parlamentu prav tako ne priznava, ker, da so mu kršene poslanske pravice, itd. itd. itd. Vse je eno samo sprenevedanje in prav zanima me, kaj si o tem mislijo pošteni in razumni člani njegove stranke. Saj jih mora biti prav sram.

Sicer pa da preidem na bistvo moje pritožbe, s katero se obračam na vas. Kot sem že omenil,  V Ustavi RS piše, da je Slovenija pravna država. Pod poglavjem o človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah pa je navedeno, da mi mora biti omogočena pravica do osebnega dostojanstva in varnosti. To seveda pomeni, da nikakor ni dopustno, da mene kot državljana Slovenije zastopa poslanec, ki je pravnomočno obsojen. To je popolna kršitev ustave, saj me kot tak ne more in ne sme zastopati  o zadevah, ki se tičejo mojega življenja, še manj o njih  tudi odločati. Saj je to v pravni državi nesprejemljivo, torej pomeni grobo kršitev mojih pravic.

Če so pravo in zakoni res takšni, da si jih lahko vsak po svoje tolmači, kakor mu odgovarja, oziroma, kateri opciji pač pripada, jih je potrebno nemudoma spremeniti. Ustavno sodišče kot skrbnik ljudstva, kot najvišja pravna avtoriteta, teh dilem sploh ne bi smelo imeti. V kolikor, spoštovani ustavni sodniki, imate res različne poglede na zakone in ustavo, ali pa je morda to le zaradi  pripadnosti različnim strankam (kar je sicer nedopustno, pa vendar v Sloveniji možno), pa vas pozivam, da namesto prava uporabite zdravo kmečko pamet, ki še nikoli ni zatajila. In ta nikakor ne dopušča dileme o tem, da pravnomočno obsojeni zapornik nima kaj iskati v parlamentu, še manj pa odločati o stvareh, ki se tičejo nas državljanov Slovenije. To je huda kršitev pravice do osebnega dostojanstva in varnosti vseh nas v Sloveniji in s tem seveda huda kršitev ustave.

Upam, da boste mojo vlogo obravnavali absolutno prednostno.

Lepo vas pozdravljam,
državljan naše prelepe Slovenije.

1 komentar:

  1. Brez besed,upam,da bodo kaj od tega tudi upoštevali naši(USTAVNI SODNIKI)...???!!

    OdgovoriIzbriši